Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Vatandaş soyuluyor!”

Elektrik ve doğalgaz tüketim maliyetlerinin dar gelirli vatandaşı etkilediğini söyleyen CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, AKP’nin elektrik ve doğalgaz faturaları üzerinden vatandaşı soyduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2018 14:44
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 18:32
Kaynak: İHA
“Vatandaş soyuluyor!”

Enerji Bakanının “elektrik ve doğalgaz fiyatları eskiye göre daha ucuz, indirim yok” açıklaması üzerine CHP’li Yılmazkaya, “döviz yükseldi diye yapılan bu zamları döviz düştükten sonra niye geri almıyorsunuz? Vatandaşı resmi yollarla soyuyor sununuz” dedi.

“Sanayi Kenti olan Gaziantep başta olmak üzere ülke genelinde işsizliğin artığı, vatandaşın evine ekmek götüremediği şu zor günlerde, yüksek gelen elektrik ve doğalgaz faturasını vatandaş nasıl ödesin” diye tepki gösteren Yılmazkaya, “AKP’nin vatandaşı soymak için kurduğu düzende, sadece bir konutta 30 lira kullanım bedeli olan elektrik faturası vatandaştan 100 lira olarak tahsil ediliyor” dedi.

AKP’NİN ÖZELLEŞTİRDİĞİ DAĞITIM ŞİRKETLERİ KARINA KAR KATIYOR

“Vatandaşın hem devlet eliyle hem de özel şirketler vasıtasıyla soyulduğunu” belirten Yılmazkaya, “sadece elektrik faturası üzerinden vatandaşa 11 kalemde ek ücret yansıtılıyor” dedi.

“Faturalarımızın kullandığımız elektrik bedelinden çok daha yüksek olması yalnızca kayıp-kaçak tahsilatı ile gerçekleşmiyor. Dağıtım şirketleri elektrik faturalarına dağıtım bedeli, perakende satış hizmet bedeli, iletim bedeli, sayaç okuma, enerji fonu gibi birçok ücret ekliyor ve bütün bu bedeller halktan tahsil ediliyor. AKP hükümeti dağıtım şirketlerini koruyor. AKP’nin resmi yayın organı haline gelen, halkın elektrik faturalarıyla bütçesi oluşan TRT’ye kesilen pay, Belediye Tüketim vergisi ve tüm bedellerin yeniden vergisi alınarak toplam tutara %18 KDV ekleniyor. Böylelikle faturalar kullandığımız elektrik fiyatının üç katına çıkıyor. AKP’nin özelleştirdiği dağıtım şirketleri karına kar katıyor.”

CHP’DEN ENERJİ BAKANLIĞINA ELEKTRİK VE DOĞALGAZDA İNDİRİM ÇAĞRISI

Enerji Bakanlığına, elektrik ve doğalgazda indirim yapması konusunda çağrıda bulunan Yılmazkaya, “2018 yılı içerisinde konutlarda kullanılan elektriğe ve doğalgaz yüzde 31, sanayide kullanılan elektriğe ve doğalgaza ise yüzde 48 zam” geldiğini hatırlatarak “bu zamları yaparken bahaneniz döviz artışıydı, şimdi döviz düştü zamlar için bahaneniz de kalmadı, vatandaşa karşı biraz insaflı biraz vicdanlı olun” dedi.

EKONOMİK GÖSTERGELER KÖTÜ

Yılmazkaya yaptığı yazılı açıklamada, ülkedeki kötü ekonomik verilerle birlikte birçok şirketin, sanayi kuruluşunun batmamak için işçi çıkardığını, her ne kadarda AKP iktidarı kriz yok dese de ekonomik göstergelerin ve yapılan yüksek zamların aynı şeyi söylemediğini ifade etti.

Ülkemizde yaşanan ekonomik krizle birlikte artan işsizliğin zor günler geçiren vatandaşın psikolojisini bozduğunu, son dönemlerdeki yüksek zamların vatandaşın ümitsizliğini artığını” ifade eden Yılmazkaya, , üniversite mezunu işsizlerin sayısının 1 milyonun üzerinde, her 100 işsizden 29'unun üniversite mezunu olduğunu belirtti.

Üretimde yaşanan gerilemenin, ekonomide yaşanacak çok sert daralmanın işareti olduğunu belirten Yılmazkaya, Sanayi ve üretim kenti olan Gaziantep ilimizde işten çıkarmaların yoğun olduğunu gençler arasındaki işsizliğin ise çok daha vahim seviyelerde ulaştığını belirtti.

Yılmazkaya, “genç işsizliğin son bir yılda 1,6 artarak yüzde 21,6'ya yükseldiğini” de dile getirdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.