Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Vay Başımıza Gelenler"

Gaziantep'te, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Ezogelin Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin oluşturduğu Tiyatro Topluluğu tarafından sahnelenen "Vay Başımıza Gelenler" adlı tiyatro gösterisi ayakta alkışlandı.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2018 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 02:57
Kaynak: İHA
"Vay Başımıza Gelenler"

Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi'nde sahneye konulan "Vay Başımıza Gelenler" adlı tiyatro gösterisi, Gaziantep seyircisinin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Oyuncuların performansı dakikalarca alkışlanırken, tiyatro tutkunları muhteşem bir tiyatro resitali izleme olanağı buldu.

Ezogelin Halk Eğitim Merkezi Tiyatro Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Erol Topal; Yaklaşık 6 aydır kursiyerlerle sürdürülen çalışma sonucunda, emeklerinin karşılığını seyircinin yoğun katılımı ve içten alkışlarıyla almanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Topal, bu süreç içinde Ezogelin Halk Eğitim Merkezi Müdürü Recep Öztürk'ün büyük desteğini gördüklerini, bunun yanı sıra oyunun seyirciye güzel yansımasında büyük destekleri olan sponsorlara da teşekkür borçlu olduklarını ifade etti.

Genel Sanat Yönetmeni Erol Topal; 7 yıldır Gaziantep de olduğunu, asli işi olan Beden Eğitimi öğretmenliğini sürdürürken, 25 yıllık tiyatro geçmişimin verdiği tecrübeyle en büyük amacının, insanların sosyal ve kültürel yaşamına tiyatroyla bir renk katmak olduğunu dile getirdi.

ARGO ESPRİLER YAPILMADAN DA SEYİRCİ GÜLDÜRÜLEBİLİYOR

Topal, ekip olarak son yıllarda argo esprilerle insanları güldürmeye çalışan tiyatro topluluklarının, espiri anlayışını insanlarda değiştirmeye çalıştırdığını, bununda bir kültür erozyonuna neden olduğunu, kendilerinin ise argo kullanmadan da izleyicilerin, ailesiyle oyuna geldiklerinde bol kahkahayla ve mutlu yüzlerle salondan ayrıldıklarını görmenin mutluluğunu yaşadıkları, farklı oyunlar sahneye koyduklarını kaydetti.

GAZİANTEP'TE YENİ BİR TİYATRO TOPLULUĞU

Erol Topal, "Gaziantep Sanat Tiyatrosu" adında özel bir oluşum içine girmek için hazırlıklarının yoğun bir şekilde sürdüğünü, gelecek yıl büyüklerle oyun çalışmasına devam ederken, çocukların küçük yaşta tiyatroyu sevmeleri ve sahne zevkini tatmaları anlamında küçüklere yönelik projelerini de hayata geçirmeyi hedeflediklerini n de müjdesini verdi.

"Vay Başımıza Gelenler" adlı oyunlarının 8 ve 11 Mayıs'ta olmak üzere, aynı yer ve saatte seyirciyle bir kez daha buluşacağını söyleyen Topal, 13 Mayısta Birecik'te Lösemili çocuklar yararına bir turne yapacaklarını, bunu kendileri adına bir sosyal sorumluluk projesi gibi gördüklerini ve şimdiden böyle güzel bir amaca hizmet edeceklerinin vicdani huzurunu yaşadıklarını bildirdi. Haziran ayının son haftasında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi organizasyonuyla bir gösteri daha sunacaklarını anlatan Topal, tüm sanatsever Gaziantep seyircisini oyunlarına beklediklerini , güzel bir tiyatro gecesi yaşatma sözü verdiklerini, tiyatro severleri oyunlarında ağırlamaktan ekip olarak büyük mutluluk duyacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.