Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Veliler ve öğrencilere “Antibiyotik” uyarısı

Medical Park Gaziantep Hastanesi, Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Vuslat Keçik Boşnak Antibiyotik Farkındalık Haftası sebebiyle velileri ve öğrencileri bilgilendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2018 16:58
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 16:36
Kaynak: İHA
Veliler ve öğrencilere “Antibiyotik” uyarısı

Medical Park Gaziantep Hastanesi, Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Vuslat Keçik Boşnak, 13-19 Kasım Antibiyotik Farkındalık Haftası sebebiyle Gaziantep Uğur Okulları öğrenci ve velilerine Antibiyotiğin zararlarını anlattı. Lise öğrencileri ‘’Akılcı İlaç Kullanımı’’ hakkında kısa film gösteriminin ardından Doç. Dr. Vuslat Keçik Boşnak’a Antibiyotik hakkında merak edilenleri sordular. Velilerin ve öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen seminer Uğur Okulları Lise Müdürü Ülkü Ulutaş’ta katıldı.

Medical Park Gaziantep Hastanesi, Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Vuslat Keçik Boşnak; Türkiye, OECD ülkeleri arasında kişi başına antibiyotik tüketiminin en fazla olduğu ülke. On reçetenin en az üçünde antibiyotik olduğu biliniyor. Bu yoğun tüketimin sonucu olarak da direnç oranları diğer ülkelere kıyasla oldukça yüksek. Üstelik direnç sadece hastanelerde değil toplumda gelişen basit enfeksiyonlarda da tedavi güçlüğüne neden oluyor. Antibiyotik kullanımı akılcı şekilde yapılmazsa ülkemizi ve insanlığı kötü günler bekliyor. Türkiye’de artık antibiyotikler reçetesiz verilmiyor. Bu gereksiz antibiyotik kullanımını azaltmak çok önemli ve gerekli.’’ şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.