Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yağmur tarım arazilerine can suyu oldu

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2017 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 10:53
Kaynak: İHA
Yağmur tarım arazilerine can suyu oldu

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, bu sene nisan ayının ilk yarısında gerçekleşen yağışların gelişim aşamasındaki bitkilerin toparlanmasına yardımcı olduğunu belirterek, bir olumsuzluk yaşanmaması halinde bu durumun buğday rekoltesine olumlu katkı sağlayacağını ifade etti. 

Ülke genelinde yağış miktarının yıl ortalamasının altında seyretmesine rağmen mart ve nisan ayında etkili olan yağmurların yeni hasat sezonu öncesi üreticiyi sevindirdiğini belirten Tiryakioğlu, “Son yağmurlar tarım arazilerine can suyu, çiftçimize ise moral kaynağı oldu. Mayıs ayında beklenen yağmurlarında alınması durumunda bu sene ülkemiz ve bölgemizde tarımsal üretimde bir problem yaşanmayacağını düşünmekteyiz” dedi.

Ulusal Hububat Konseyi tarafından yayımlanan ‘Nisan 2017 Ülkesel Buğday Gelişim Raporu’nu da değerlendiren GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, “Rapora göre, ülke genelinde şu an itibariyle bitki gelişiminde bir olumsuzluğun olmadığı belirtilmekte. Mayıs’ta beklenen yağmurların yağması durumunda ise üretim de bir problem yaşanmayacağı değerlendirilmekte” diye konuştu.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi için hazırlanan Buğday Gelişim raporuna da değinen Tiryakioğlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

” Rapora göre bu yıl şubat ayının kurak gitmesine rağmen mart ayında düşen yağış miktarının uzun yıllar ortalamasının üstünde gerçekleşmesi tarım arazileri için son derece faydalı olmuş. Bölgemizde yapılan incelemelere göre hububat ekili alanlarda genel durumun geçen yıldan daha iyi olduğu belirtilmekte” dedi.

Tiryakioğlu, ayrıca bundan sonraki yıllarda Milli Tarım Politikası ve buna bağlı ürün tavsiye listelerinden kaynaklı hububat ekim alanlarında artış beklediklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.