Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YAŞA-TIR, 3 GÜN BOYUNCA GAZİANTEP’TE KAN TOPLAYACAK

Gaziantep Büyükşehir Belediyesince desteklenen Show TV’nin Ay Yapım imzalı dizisi “Çukur” ve Kansersiz Yaşam Derneği’nin işbirliğinde “Çukurda Umut Var-Umut Yaşatır” sosyal sorumluluk kampanyası kapsamında, Yaşa-TIR Gaziantep’e geldi.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2019 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2023 09:41
Kaynak: İHA
YAŞA-TIR, 3 GÜN BOYUNCA GAZİANTEP’TE KAN TOPLAYACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Çukur dizisinin oyuncularından Kubilay Aka ve Ece Yaşar, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda kanser hastalığının tedavisinde önemli rol oynayan kök hücre ve kan bağışı farkındalığına dikkati çekti. 80 kişilik Yaşa-TIR Mobil Eğitim TIR’ı, üç gün boyunca hem vatandaşı bilinçlendirecek, hem de kan ve donör bağışı toplayacak.

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Kansersiz Yaşam Derneği Başkanı Dida Kaymaz, Çukur dizisiyle bir yolcuğa çıktıklarını belirterek, “’Çukurda Umut Var-Umut Yaşatır’ dedik, İstanbul’da 4 bölgeden sonra Adana’dan Osmaniye’ye, Osmaniye’den Gaziantep’e geldik. Bir farkındalık projesi, çok fazla sivil toplum kuruluşu proje yapıyor ama bu alanda Türkiye’de ilk defa bu kadar büyük bir proje hayata geçiriliyor. Ay yapımın, Show TV’nin ve Çukur dizisinin desteğiyle bu projeyi gerçekleştirdik. Kan ve kök hücre bağışının TIR’ımızla birlikte arttığını gözlemledik. Böyle bir duruma vesile olduğumuz için çok mutluyuz. Bizi Gaziantep’te ağırlayan bakanım, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkürlerin en büyüğünü gönderiyorum. Kızılay bu yolculuğumuzda çok uzun bir partnerimiz, Kızılay olmadan çıkılacak bir yolculuk değildi, Kızılay’a da çok teşekkür ediyorum. Bu projenin başarısını altında herkesin enerjisinin ve sinerjisinin birbiriyle tutması yatıyor” dedi.

Çukur dizisi oyuncusu Kubilay Aka, çok küçük bir sahneyle başlanan bir işin zamanla büyüdüğünü bildirerek, “TIR’la birlikte uzun bir yolculuk başladı, bu TIR’da bulunmaktan çok mutluyuz, biz de bir işe yaradığımızı hissediyoruz. Hiçbir şey yapamıyorsak 80 kişilik Yaşa-TIR Mobil Eğitim TIR’ında eğitim alarak insanlara bir şeyler aktarabilme fırsatı buluyoruz. Herkesi bekliyoruz” diye konuştu

Çukur dizisi oyuncularından Ece Yaşar da böyle bir çalışmanın içerisinde olmanın kendisini gururlandırdığını söyleyerek, “Geçen yıl başlanan bu proje herkese yeni bir kapı açtı. Çok gelişerek büyüyor, hissediyoruz görüyoruz. Farkındalık oluşturmak için inanılmaz bir projenin içerisinde bulunuyorum” ifadelerini kullandı.

Kansersiz Yaşam Derneği Yönetim Kurulu üyesi Begüm Kayar ise, şunları kaydetti: “Türkiye’nin bu tür yakınlaşmalara ve organizasyonlara ihtiyacı var, Gaziantep kan merkezi çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Bu organizasyonla kök hücre ve kan bağışında artış olacağını düşünüyorum. Kök hücre insan vücudunda kendisini yenileyebilen tek hücredir. Türkiye’de çok sayıda hasta bu hücreye ihtiyaç duymaktadır. Proje kapsamında ciddi manada veri toplamaya başlandı. Vatandaşlardan kök hücre için sadece üç küçük tüp kan bağışıyla bunu yapabileceklerini bilmelerini istiyoruz. Bu toplanan kan veri için, verilerin hastalarla eşleşmesi halinde kendi rızalarıyla kök hücre de verebiliyorlar.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.