Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yasağa itiraza redde avukatlardan dava

Gaziantep Barosu İnsan Hakları Merkezi, Valiliğin 30 gün süre ile açık alanda eylem ve etkinlik kararına itirazının ret edildiği ortaya açıktı. Bu nedenle yasağın kaldırılması için Gaziantep 3.İdare Mahkemesi’nde dava açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2019 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 13:17
Kaynak: İHA
Yasağa itiraza redde avukatlardan dava

“DİLEKÇEMİZ RET EDİLDİ”

Gaziantep Valiliği, 22 Ağustos 2019 tarih ve 1741 sayılı olur 30 gün süre ile Gaziantep ili genelinde gerçekleştirilebilecek yürüyüş, basın açıklaması, protesto gibi açık hava eylemlerini yasakladığını duyurmuştu. Baro İnsan Hakları Merkezi üyesi iki avukat, yasak kararın iptal edilmesi için verdikleri bireysel olarak dilekçenin reddedildiğini açıkladı.

“YASAK ÜSTÜNE YASAK GELİYOR”

Gaziantep Barosu İnsan Hakları Merkezi üyesi Avukatlar Mehmet Erdem ve Bahri Oğuz tarafından bireysel olarak Gaziantep 3. İdare Mahkemesi 2019/112 esas sayılı dosyası ile dava açıldı. Bu davanın açılışını takiben 20 Eylül 2019 tarihli Gaziantep Valiliği oluru ile yasak 15 gün daha uzatıldı.

“ULUSLARARASI SÖZLEŞMELERE UYUN”

Avukatlar tarafından yapılan açıklamada, son yasaklama kararının keyfi olduğu ifade edilerek “Halkın toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı ile ifade özgürlüğünü kullanabilmesi için yürütmenin acilen durdurulması amacıyla Valilik yasağı sonrası verdiğimiz dilekçenin reddedilmesi üzerine dava açtık. Gaziantep Barosu Başkanımız Av. Bektaş Şarklı’nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalar bizimle ile aynı görüşte olduğunu ortaya koymuştur. Baromuzun, valiliğin mevcut yasaklama kararına karşı sessiz kalmayacağını düşünüyoruz. Bu vesileyle tek beklentimizin Türkiye Cumhuriyetinin taraf olduğu uluslararası sözleşmeler ve Anayasal çerçevede ifade hürriyetinin önündeki engellerin kaldırılması ve halkın toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı ile ifade özgürlüğünü kullanabilmesi olduğunu belirtmek istiyoruz.

HABER: MURAT GÜREŞ

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.