Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Yastık altındaki altının ekonomiye faydası yok"

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2017 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 11:48
Kaynak: İHA
“Yastık altındaki altının ekonomiye faydası yok"

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu; Devletin altınla ilgili başlattığı kampanyanın milli ekonomiye çok önemli katkısı olacağı inancıyla desteklediklerini, kampanya ile yatırımcı tabanının genişleyeceğini ve ekonominin canlanacağını söyledi. 

Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri devletin altınla ilgili başlattığı “ALTIN TAHVİL ve ALTINA DAYALI KİRA SERTİFİKASI” kampanyasına destek vermek amacıyla Ziraat Bankası İbrahimli şubesini ziyaret ederek, Ziraat Bankası Gaziantep Bölgesi Yöneticisi ve aynı zamanda GTO meclis üyesi Recep Türk ile Bölge Yöneticisi yardımcısı Barış Yörük’ten kampanya ile ilgili bilgi aldılar.

Ziraat Bankası Gaziantep Bölgesi Yöneticisi ve aynı zamanda GTO meclis üyesi Recep Türk; ziyaretten ve kampanya desteklerinden dolayı Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Yönetim Kurulu Başkan yardımcıları Fatih Güllüoğlu, Sadık Koçak ile Yönetim Kurulu üyeleri M. Sami Akay, Halil Zengin, Murat Karakaş ile Genel Sekreter vekili Figen Çeliktürk’e teşekkür etti.

Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, bankacılık sistemi aracılığıyla yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılmasının çok önemi olduğunu vurgulayarak, “ Sayın Cumhurbaşkanımızın yastık altındaki altınları ekonomiye kazandırma çağrısını ve yine Sayın Başbakan Yardımcımız Mehmet Şimşek’in bu konudaki açıklamalarını ekonomi açısından önemli bulduğumuz için kampanyayı destekliyoruz. Kampanya ile yatırımcı tabanı genişleyecek ve ekonomi canlanacak. Yastık altında bekleyen altınların hiç kimseye faydası yok. Kaybolma, çalınma, hırsızlık riskinden koruma yanında yüzde yüz devlet garantisi de çok önemli. Başbakan Yardımcımız Sayın Mehmet Şimşek; yastık altında 2 bin 200 ton altın bulunduğunu açıkladılar. Bu 100 milyar dolar demek. Bunun sisteme kazandırılması ekonomi açısından önemli olduğu gibi muazzam faydaları olacak. Devlet teşvikiyle yastık altındaki altınların çıkarılması ve ekonomiye kazandırılması yeni kaynak demek. Aynı zamanda altının yastık altından çıkartılması kayıt dışılığı da azaltacak.

Kampanya ile ilgili bilgi GTO yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerine bilgi veren Ziraat Bankası Bölge yöneticisi ve GTO Meclis üyesi Recep Türk, kampanyanın dört hafta süreceğini, şubelerde altın eksperleri olacağını, Gaziantepli’lerden kampanyaya destek beklediklerini, altının değerinde alınacağını, yıllık yüzde 2.4 faiz verileceğini, hiçbir masraf komisyon almayacağını açıkladı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.