Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yazma merakını kitapla taçlandırdı

İlkokulu dışarıdan bitiren Adalet Aycan, çeşitli gazetelerde yayınlanan yazılarını, “Zulalanmış Acılar” isimli kitabında topladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2019 16:58
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 12:11
Kaynak: İHA
Yazma merakını kitapla taçlandırdı

Müziğimizin efsaneleşmiş isimlerinden İbrahim Tatlıses, kendisiyle yapılan bir röportaj sırasında, neden okula gitmediği sorulunca, “Urfa’da sanki Oxford vardı da biz mi gitmedik?” demişti. Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı İncirli Köyünde dünyaya gelen Adalet Aycan da, tıpkı hemşehrisi İbrahim Tatlıses gibi bölgesel imkansızlıklardan dolayı okula gidemedi. Okuma isteği içinde ukde olarak kalan Adalet Aycan, ilkokulu dışarıdan bitirdi.

Hiç okula gidemeyen Adalet Aycan, okumaya ve yazmaya son derece meraklı idi. Her fırsatta okuyor, zaman zaman da kısa metinler yazıyordu. Gaziantep’te yaşayan hemşehrisi şair-yazar İbrahim Halil Aycan’la evlendikten sonra da okuma ve yazma isteğini daha da ilerletti, geliştirdi. İlk kitabının gördüğü ilgiden son derece memnun olduğunu belirten Adalet Aycan, okur-yazarlıktan yazarlığa uzanan serüvenini şöyle anlattı:

“Önce çevremin de yardımıyla okuma yazma öğrendim. Sonra dışarıdan sınavlara girerek ilkokul diploması aldım. Okumayı çok seviyorum. Bu nedenle de okuma yazma öğrendikten sonra elime ne geçerse okumaya gayret gösterdim. Şair ve yazar olan eşim Halil İbrahim Aycan ile evlendikten sonra okuma ve yazma isteğim daha da arttı. Önce kısa metinler yazmaya başladım. Sonra eşimin de yardımıyla yazdıklarımı daha düzenli hale getirdim. Çeşitli gazetelerde günlü yazılar yazmaya başladım. Daha sonra bu yazılarımı ‘Zulalanmış Acılar’ isimli kitabımda topladım. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde çıkan ilk kitabımın gördüğü ilgiden son derece memnunum.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.