Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Yeni nesil iş hayatında çok heyecanlı”

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, yeni neslin iş hayatında çok heyecanlı olduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2017 19:01
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2023 12:53
Kaynak: İHA
"Yeni nesil iş hayatında çok heyecanlı”

Konukoğlu, "Heyecanlı olsunlar, hayal kursunlar ama biraz ihtiyatlı olsunlar. Ceplerinde taşıdıkları telefonla her yere ulaşacaklarını düşünüyorlar ama öyle değil. Heyecanlansınlar, hayal kursunlar ama biraz yavaşlasınlar" dedi.

Konukoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarları Genel Müdürlüğü'nün Gaziantep Üniversitesi Atatürk Sahnesi'nde düzenlediği Ahilik Paneli'nde yaptığı konuşmada, iş yaşamından kesitler sundu, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı İstihdam Seferberliği kapsamında personel alımına devam ettiklerini kaydeden Konukoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımıza ülkemizde işsizliğin azalması amacıyla verdiğimiz taahhüdün gereğini yapıyoruz" diye konuştu.

İşsizlik olmakla beraber, iş olanağı sunulanların önemli bölümünün işi beğenmediğini ya da kalifiye eleman sorunu yaşandığını anlatan Konukoğlu, "Her ne yaparsanız yapın, sebat edin, sabır gösterin. Türkiye iyi yolda. Referandum sonrasında hareketliliğin başlayacağından ve yılın ikinci yarısından itibaren iyileşmeler yaşanacağına inanıyorum" ifadelerine yer verdi.

Bir soru üzerine babalarının kendilerine söylediği özlü sözlere değinen Konukoğlu, şöyle devam etti:

"Babamın ders niteliğinde sözleri vardı. Örneğin, işin hilesi dürüstlük derdi. Kazanmak için dürüst olmanın yeterli olacağına dikkati çeker, para kazanmak amacıyla hile yapılmasından kaçınılmasını isterdi. Bizlere, 'Halkla iç içe olun. Önce devleti, sonra milleti, nihayetinde kendinizi düşünün" diye nasihat ederdi. Biz her zaman devletimize güvendik, milletimizle iç içe olduk. Bugün geldiğimiz noktada milletimizden aldığımız gücün payı büyüktür. Babam, işletmelerde teknoloji yatırımlarına önem verirdi. Bunu da 'Tesisini yenilemeyen patronu tesis yeniler" diye özetlerdi. Yani teknolojiye yatırım yapmazsanız o işletmeyi yönetemezsiniz ve elden çıkarmak durumunda kalırsınız demek isterdi."

Kendisinin de yatırım yaparken Gaziantep sevgisinden hareketle "Dünyada Türkiye, Türkiye'de Gaziantep" ilkesini dikkate aldığını ve yatırımlarda önceliğin her zaman "doğup büyüdükleri ve halen yaşadıkları" Gaziantep olduğuna vurgu yapan Konukoğlu, "Mücadeleciyim. Asla pes etmem. Bunu da 'Rüzgar durmuşsa küreklere asılın' sözümle ifade ederim" diyerek sözlerini tamamladı.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür'ün de katıldığı panelde, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Altındal, konuşmasının ardından Konukoğlu ve diğer panelistlere plaket takdim etti.  

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.