Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YENİ TEDBİRLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni tedbirleri açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2020 20:23
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 09:25
Kaynak: İHA
YENİ TEDBİRLER

Yeni tedbirlere göre hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumartesi-Pazar artık evlerimizdeyiz" dedi. Öte yandan Erdoğan, "Hafta içi her gün gece saat 21 ile sabah 5 arasında genel sokağa çıkma sınırlaması uygulanacaktır." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kabine toplantımızın ilk ve en önemli konusu koronavirüs salgınındaki gelişmelerdi. Salgın maalesef ülkemizde de etkili oluyor. Vaka sayılarının 30 bine dayanmış olması hepimizin çok daha dikkatli ve sabırlı davranması gerektiğini gösteriyor. Vatandaşlarımızdan ricam öncelikle TAMAM diye ifade ettiğimiz temizlik, maske, mesafe kurallarına en sıkı şekilde riayet etmeleridir. Salgın tedbirlerine de harfiyen uyulmasını bekliyoruz. Tüm vatandaşlarımızın salgın tehdit olmaktan çıkana kadar mecbur kalmadıktan kalabalığa karışmamalarını istiyoruz. Henüz kesin tedavisi bulunamayan salgına karşı en etkili tedbir kendimizi korumaktadır. Mevsim itibariyle soğuk algınlığı ve gribin de artması sağlık sistemimizdeki yükü ağırlaştırmıştır. Hastanelerimizdeki doluluk oranlarını ne kadar aşağıda tutabilirsek salgınla mücadelede kendimizi o derece güvende hissederiz.

Nice mücadelelerden algının akıyla çıkan Türkiye salgın karşısında verdiği mücadeleyi de Allah'ın izniyle mutlaka kazanacaktır. Aşı sürecinin de başlamasıyla kontrollü ve yönetilmesi daha kolay mücadeleye gireceğiz.

Aşı konusunda dünyadaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. İlk etapta 50 milyon dozluk bir anlaşma yapmış bulunuyoruz. Vatandaşlarımız herhangi bir ücret ödemeden aşıya erişebileceklerdir. Önümüzdeki aydan itibaren sağlık çalışanlarından başlayarak bu aşının uygulaması yapılacaktır.

İŞTE YENİ TEDBİR KARARLARI

Hafta içi her gün gece saat 21 ile sabah 5 arasında genel sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak. Bu kısıtlama hafta sonları cuma akşamı 21'den pazartesi sabahı 5'e kadar kesintisiz devam edecek Üretim tedarik lojistik sağlık tarım orman gibi genelgede yer alacak sektörler bu kapsamın dışındadır. Market kasap gibi işletmeler ile eve paket servisi verecek yerler hafta sonu kısıtlamasının dışındadır. Restoranlar paket servisi dışında hizmet veremeyecektir. 65 yaş üstü 20 yaş altı toplu taşıma araçlarını kullanamayacaktır.

Evlerde gün, mevlit, taziye, yılbaşı kutlaması gibi insanların bir araya geleceği etkinlikler yapılamayacaktır. Cenaze namazları yakınları dahil en fazla 30 kişiyle kılınacak nikahlar bu sayıyı geçemeyecektir. Her alışveriş merkezi ve semt pazarı için aynı anda kabul edebilecekleri müşteri sayısını tek tek belirleyecektir. Hamam, sauna, masaj salonu, yüzme havuzu lunapark gibi yerler faaliyetlerine ara verecektir. Alışveriş merkezlerine girişlerinde HES kod uygulamasına geçilecektir. Ana sınıfı ve benzeri eğitim kurumlarının faaliyetlerine ara verilecektir. Kalabalık caddeler ile meydanlara girebilecek kişi sayısı sınırlanabilecektir.

50 kişiden fazla çalışan olan iş yerlerinde salgın tedbirlerin uygulaması sıkı bir şekilde denetlenecektir.

Erdoğan, koronavirüs tedbirlerinin İçişleri Bakanlığı genelgesiyle düzenleneceğini ve salı gününden itibaren uygulanacağını bildirdi.

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.