Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeni üretim modelleri şart

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi, küreselleşen dünya ekonomisinde zorlu rekabet koşullarının şirketleri yeni arayışlara yeni üretim modellerine zorladığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2018 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 05:34
Kaynak: İHA
Yeni üretim modelleri şart

Avrupa İşletmeler Ağı Güney İnovasyon Kapısı Konsorsiyumu Ulusal Toplantısı, Türkiye’nin bütün bölgelerinden gelen katılımcılar ile GSO’da gerçekleştirildi.

GSO Sani Konukoğlu Meclis Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya, AB Türkiye Delegasyonu Ataşesi Laura Zampettı, GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi, Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bedir, KOSGEB AB ve Dış İlişkiler Daire Başkanı Necati Günaydın, KOSGEB İl Müdürü Dr. Sadık Gözek ile diğer davetliler katıldı.

Toplantıda konuşan GSO Başkan Yardımcısı Ünverdi, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye’de, “dost ve bölge halkını baskı ve zulümden kurtarmak" amacıyla “Zeytin Dalı” ismiyle başlattığı harekâtın 12’nci günü olduğunu anımsatarak, “Suriyeli kardeşlerimizin ülkelerini yeniden kurmalarında Türkiye’nin çok önemli bir yeri var. Çünkü o insanların yerinde bizler de olabilirdik. Bu noktada insanlık görevimizin yerine getirilmesi adına ordumuzun bu konuda başarılı olacağına inanıyor, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

Ünverdi, küreselleşen dünya ekonomisinde zorlu rekabet koşullarının şirketleri yeni arayışlara yeni üretim modellerine zorladığını belirterek, “Bu zorlu rekabet koşullarında şirketlerin ve firmaların ayakta kalabilmelerinin yolu da inovasyondan geçiyor. Çünkü rekabet ve inovasyon arasında doğru bir ilişki vardır. İnovasyon rekabeti arttırırken artan rekabette inovasyonu tetikliyor. Bu döngü hem ülkelerin hem de şirketlerin büyümesine büyük katkı sağlıyor. Bu nedenle başlatılan Avrupa İşletmeler Ağı projesi KOBİ’lere ve şirketlere kendilerini büyütmesi için destek veriyor” diye konuştu.

Ünverdi, 54 ülkede 600’den fazla ofis ve irtibat noktasında 4 bin 500’den fazla uzmanla ve 2 milyondan fazla KOBi’yle işbirliği sayesinde Avrupa ve Dünya’daki en büyük iş destek ağı olan Avrupa İşletmeler Ağı’nın bir parçası olmaktan dolayı memnun olduklarını ifade ederek şöyle devam etti:

“Avrupa Birliği’nin, KOBİ’lerin ve girişimciliğin geliştirilmesi amacıyla uyguladığı rekabet edebilirlik ve yenilik çerçeve programı 2015-2020 yılları için toplam 3,6 milyar Avro’luk bütçesi ile en büyük çerçeve programlarından birisi durumunda. Güney İnovasyon Kapısı konsorsiyumumuz Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde, KOSGEB Gaziantep Müdürlüğü koordinatörlüğünde Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Üniversitesi Target, Teknoloji Transfer Ofisi, Teknopark, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi odası ile KOBİ’lere hizmet ediyor.”

Bugün yüksek teknoloji ile üretimin yapıldığı sanayi 4.0 modeline göre kendini yenileyen firmaların rakiplerinden bir adım daha öne geçtiğine dikkat çeken Ünverdi, “Bu noktada Avrupa İşletmeler Ağı kapsamında verilen destekler özellikle kendisini geliştirmek, kendisini yenilemek isteyen KOBİ’lerimiz için çok güzel fırsatlar sunuyor. Bu destekler ile işletmelerin rekabet edebilirliğinin ve sürdürülebilirliğinin güçlenmesi ve girişimcilik kültürünün teşvik edilmesi ile KOBİ’lerin kurulması ve büyümesi hedefleniyor. KOBİ’lerimizin, işletmelerimizin bu desteklerden, hibelerden faydalanmaları noktasında oda olarak kendilerini yardımcı olamaya her zaman hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Hepimiz el ele vererek daha fazla çalışarak, daha fazla katma değeri yüksek üretim yaparak kentimizin ve ülkemizin büyümesini daha fazla katkı sunmalıyız. Sanayiciler olarak bizim çalışmaktan, üretim yapmaktan ve istihdam sağlamaktan başka bir düşüncemiz yoktur. Bu anlayışla yolumuza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

AB TÜRKİYE DELEGASYONU ATAŞESİ LAURA ZAMPETTI

Avrupa İşletmeler Ağı Projesi’nin AB ve Türkiye arasındaki ticaret hacmini arttırdığını kaydeden AB Türkiye Delegasyonu Ataşesi Laura Zampettı de, KOBİ’lerin AB ve Türkiye ekonomisine inovasyon ve iş olanağı konusunda büyük katkılar sağladığını söyledi. Zampetti, Avrupa'nın 2020 hedeflerinin gerçekleşmesi için Avrupa İşletmeler Ağı Projesi’nin Türkiye’de etkin hizmet vermesiyle bu hedeflerin beraberce gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

GAÜN REKTÖR YARDIMCISI PROF. DR. METİN BEDİR

Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bedir ise, “Endüstri 4.0 çok ileri noktalara doğru taşınıyor. Türkiye’nin Endüstri 4.0’ı yakalaması gerekiyor. Biraz geç kalınmış gibi duruyor ama Avrupa Birliği Delegasyonlarının ve Avrupa Birliği’nin destekleri sayesinde elde edilen bütçe ve desteklerle özellikle orta ölçekli sanayicimizin de Endüstri 4.0’a veya yeni gelişen teknolojilere adapte olması adına çok güzel destekler sağlanmaktadır. 2.4 milyar Avro’luk büyük bir bütçenin bir kısmı da ülkemiz adına tanımlanmış bir bütçedir. Bu bütçe orta ölçekli sanayinin kalkınması ve değer kazanması adına harcanmaktadır“ şeklinde konuştu.

Kurulan yeni yapılar desteklenen projeler ve geliştirilen mevcut yapılar için aktarılan fonlar itibariyle şu ana kadar Türkiye’nin toplam 10 buçuk milyon Avro değerinde kaynak ile 38 ülke arasında 7’inci konumda olduğunu kaydeden KOSGEB AB ve Dış İlişkiler Daire Başkanı Necati Günaydın, bu 38 ülkenin 28’inin AB üyesi ülkeler olduğunu ifade etti.

AVRUPA İŞLETMELER AĞI PROJESİ

Avrupa İşletmeler Ağı 54 ülkede 600’den fazla ofis ve irtibat noktasında 4 bin 500’den fazla uzmanla ve 2 milyondan fazla KOBİ’yle işbirliği sayesinde Avrupa ve dünyadaki en büyük iş destek ağıdır. Ağ Konsorsiyum yapılanmalarından oluşmaktadır ve ülkemizde 11 Konsorsiyum KOBİ’lere çeşitli destekler sağlamaktadır.

KOSGEB Gaziantep Müdürlüğü koordinatörlüğünde Güneydoğu Anadolu Bölgesinde KOBİ’lere yönelik hizmet veren SOUTH-INNOGATE (Güney İnovasyon Kapısı) Konsorsiyumu KOSGEB Gaziantep Müdürlüğü, Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Üniversitesi TARGET Teknoloji Transfer Ofisi, Gaziantep Üniversitesi TEKNOPARK, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ve Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası kurumlarından oluşmaktadır.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.