Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yıldırım İslahiye İİBF'de konferans verildi

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2019 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 08:51
Kaynak: İHA
Yıldırım İslahiye İİBF'de konferans verildi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İslahiye İİBF Kamu Yönetimi Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı ve Yazar Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Cevat Yıldırım tarafından GAÜN İslahiye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda “Türk Edebiyatında Korku” konferansı verildi. 

GAÜN Edebiyat ve Sanat Topluluğu tarafından hazırlanan konferansta Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Cevat Yıldırım; Türk edebiyatında ‘Korku’ konusunu ele aldıktan sonra edebiyatta ve sinemada bir tür olarak korkunun ortaya çıkması ve gelişmesi konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Fantastik edebiyat ve korku ilişkisinin de irdelendiği konferansta, Dr. Yıldırım, dünyadan korku edebiyatı örneklerini aktarırken ülkemizden de Hüseyin Rahmi Gürpınar ve Kerime Nadir'in eserlerini değerlendirdi. Korku duygusu ile dehşet duygusunu sinemada ve edebiyatta birbirinden ayırmak gerektiğini ifade eden Dr. Yıldırım, geleneksel motiflere dayanan korku edebiyatının bir örneği olarak kendi çalışması olan ‘Kâbusname’ isimli romanın Gürpınar ekolünü günümüze taşıyan özelliklerinden bahsetti. Ayrıca Dr. Yıldırım, Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın ‘Gulyabani’ romanından bir bölümü katılımcılarla paylaştı.

Etkinlik sonunda Topluluk Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Orhun Burak Sözen tarafından Yazar Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Cevat Yıldırım’a günün anısına hediye takdim edildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.