Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yılmaz’dan Semerkand vakfına ziyaret

Ak Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz ve yönetim kurulu haftalık olağan sivil toplum kuruluşları ve resmi kurum ziyaretlerinde Semerkand vakfını ziyarette bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2018 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 21:12
Kaynak: İHA
Yılmaz’dan Semerkand vakfına ziyaret

Yılmaz; “Semerkand, Mekke ve Medine’den sonra, İslâm’ın bütün güzelliğiyle, tadıyla yaşandığı bir merkezdi. İlim, fikir, zikir, feyz, dua, bereket ve rahmet kaynağı, cennet bahçelerinden bir bahçeydi Semerkand.

Tarihten bugüne yansıyan yani vazifeyi üstlenen, tarihin ve ecdadın yükünü omuzlarında hissedenlerin ad verdiği Semerkand Vakfı ile her dem yeniden tazeleniyor, gönlümüzü mâmur ediyor. Müslümanların olduğu yerde hayır vardır, iyilik vardır, güzel ahlâk vardır, yardımlaşma ve emniyet vardır.

Vakıflar Hz. Resûlullah’ın (sallallâhü aleyhi ve sellem) hadis-i şeriflerinde bildirdikleri sadaka-yı câriye esas alınarak kurumsallaştırılmış hayır yerleridir. Yaratılan ne varsa, yaratandan ötürü onlara yardım etmek, ikramda bulunmak, kucak açmak, yaralarını sarmak, eğitmek, yetiştirmek vakfın esas gayesidir. Son zamanlarda yeni nesile bakıldığında maneviyattan uzak bir nesil yetiştiğine şahitlik ediyoruz. Esasen bunun temelinde aile büyükleri olarak bizlere de büyük görevler düşmektedir. Çocuklarımıza temel dini eğitimleri vermek zorundayız. Semerkand vakfı da bu yükü omuzlamakta ve yeni nesile ve gençliğe sahip çıkmak adına üzerine düşeni yapmaktadır. Peygamber Efendimiz (SAV) şöyle buyuruyor: “İnsanların en hayırlısı, insanlara en faydalı olanıdır.” hadisinden feyz alan ve bu yolda hizmet eden Semerkand vakfımıza, kıymetli başkanı sayın Cuma Çekici ve yönetimine yaptıkları ve yapacakları hizmetlerden dolayı teşekkür ederek Rabbim yar ve yardımcıları olsun, Rabbim kendilerinden razı olsun.” dedi.

Günün anısına Reis-i Cumhurumuz Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı forslu resmini hediye etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.