Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yılmazkaya, bakanların karnesini açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2020 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2023 13:06
Kaynak: İHA
Yılmazkaya, bakanların karnesini açıkladı

Cumhurbaşkanı Yardımcılığı ile bakanlara sorulan soru önergeleriyle ilgili verileri açıklayan Yılmazkaya, Sağlık Bakanın milletvekilleri tarafından verilen soru önergelerinin büyük bir bölümüne cevap vermediğinin de altını çizdi.

Milletvekillerinin sorularına cevap verme performansı bakımından en kötü olan bakanlıkların Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olduğunu belirten Yılmazkaya, Muhalefet partilerinin sorduğu sorulara cevap verme performansı en yüksek olan bakanlıkların sırasıyla, Ticaret Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı olduğunu belirtti.

Yılmazka, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a 27. Yasama Döneminde cevaplaması için 6.589 soru önergesi verildiğini Sayın Oktay’ın bu önergelerin 1939’una cevap vermediğini belirtti.

“Milletvekilleri, bulundukları illerindeki vatandaşların yaşadıkları sorunları gündeme getirmek ve çözüm üretmek adına ilgili bakanlıklara yazılı soru önergesi vererek konuyla ilgili bir çözüm bulmaya çalışıyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemiyle birlikte dışardan atanan bakanların meclisten ve siyasetten kopuk olması yüzünden yazılı soru önergelerine cevap verme oranları çok düştü. Bakanların Milli İradeye Saygısı Kalmadı!” diyen Yılmazkaya, 16 bakan ve bir Cumhurbaşkanı Yardımcısının soru önergeleriyle ilgili istatistiğini açıkladı.

Yılmazkay; “Milletvekilleri olarak, ilimizde, bölgemizde ve ülke genelinde vatandaşın karşılaştığı ve yaşadığı sorunları gündeme getiremeye, vatandaşın Ankara’daki sesi olmaya çalıyoruz. Çözüm üretmesi için soru önergeleriyle konuyu bakanlara iletiyoruz. Ama görüyoruz ki bakanlar milletin seçtiği Meclisi dikkate almıyor, vatandaşların sorunlarıyla ilgilenmiyor” ifadelerini kullandı.

“Sağlık Bakanına 27. Dönemde cevaplaması için milletvekilleri tarafından 2547 soru önergesi verilmiş olmasına karşın Sağlık Bakanı sadece 52 soru önergesine süresi içinde cevap vermiş olması üzücü” diyen Yılmazkaya, “Sağlık Bakanlığının ve diğer bakanların milletvekillerinin soru önergelerine cevap vermemesi ciddiyetsiz ve disiplinsiz bir harekettir” ifadelerini kullandı.

Süresi içinde cevaplanan sorularında dalga geçer gibi cevaplarla geçiştirildiğini vurgulayan Yılmazkaya, ‘süresi geçtikten sonra cevaplandırıldı’ ibaresinin de aslında sorulan sorunun cevabının verilmediği anlamına geldiğinin altını da özellikle çizmek isterim” dedi.

Konuyla ilgili bakanlıkların bürokratlarını da eleştiren Yılmazkaya yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Birçok bakan siyasetten gelmediği için duruma hakim olmaya bilir. Ama ben bu işi bilen deneyimli bürokratlara hayret ediyorum. Bu hükümet hiç gitmeyecekmiş gibi hareket etmeleri çok yanlış. Olası en erken seçimde iktidar değiştiğinde, ben ya da başka bir milletvekili arkadaşımız bakan olduğunda yüzümüze nasıl bakacaklar. Bu utancı nasıl kaldıracaklar, ya da “bu iktidarla geldik bu iktidarla gideriz mi” diye düşünüyorlar, doğrusu çok merak ediyorum.

Sayın Bakanları ve bürokratları milli iradeye karşı daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Bizler milletin sorunlarını çözmek adına mücadele ederken bakanların bu vurdumduymaz tavırları hükümetin toplumdan ne kadar kopuk hareket ettiğini göstermektedir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.