Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yılmazkaya" Boşanmalardaki artışı meclis gündemine taşıdı"

Boşanmaların artmasının ve evlilik oranlarının düşmesinin ana sebebi AKP hükümeti ve hükümetin uyguladığı yanlış politikalarıdır” diyen CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2021 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 20:08
Kaynak: İHA
Yılmazkaya" Boşanmalardaki artışı meclis gündemine taşıdı"

“İnsanlar bu zor koşullarda nasıl evlensinler, nasıl aile kursunlar, nasıl çocuk yetiştirsinler?” diyen “Yılmazkaya 2019 yılında 155 binden fazla çift (310 bin kişi) boşandı. Bir yıllık boşanan çift sayı Nevşehir İlinin, Kars İlinin nüfusundan faz. Buda 2021 yılı nüfus verilerine göre 22 ilin nüfusunu geçiyor” ifadelerini kullandı.

Son yıllarda giderek artan boşanma oranlarına dikkat çeken Yılmazkaya, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, boşanma oranlarının arttığını evlilik oranlarının ise giderek düştüğünü belirtti.

“Boşanmaların ana sebebine bakıldığında, işsizlik, ekonomik kaygılar ve ülkedeki geleceğin karamsarlığı ön plana çıkmaktadır” diyen Yılmazkaya, boşanmaların artmasını ve evlilik oranlarının düşmesini İktidarın uyguladığı politikalara bağladı.

Yılmazkaya, 19 yıllık AKP İktidarının uyguladığı yanlış ekonomik politikalar sonucu aile ve evlilik kurumunun büyük oranda zedelendiğini vurguladı.

BOŞANMALARIN ANA SEBEBİ EKONOMİK SORUNLAR VE AİLE İÇİ ŞİDDET!

“Ülkedeki belirsizlik, karamsarlık ve kötü yönetim nedeniyle boşanma oranları artığı gibi evlik oranları da düşüyor” diyen Yılmazkaya TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

“Sadece Gaziantep’te 3000 çiftin boşandığı, aile kavramının çeşitli ekonomik nedenlerden dolayı yıkıldığını ve aile içi şiddetin giderek arttığını görmekteyiz.

Boşanmanın ana sebebine bakıldığında, işsizlik, ekonomik kaygılar ve ülkedeki geleceğin karamsarlığı ön plana çıkmaktadır.

Evlilik oranları neden düşüyor diye baktığımızda;

Yine aynı sebepler,

İşsizlik, ekonomik sebepler ve geleceğe kaygıyla bakan psikolojisi bozulmuş genç bir nesil.

Bu yüksek orandaki işsizliğin, ekonomik sorunların ve toplumun geleceğe kaygıyla bakmasının nedeni tabi ki ülkedeki kötü ekonomik politikalar ve kötü bir yönetim anlayışı.

Türk-İş raporuna göre,

Dört kişilik bir ailenin açlık sınırının 2 bin 719 TL'ye, yoksulluk sınırının ise 8 bin 856 TL'ye yükseldiği ülkemizde, insanlar bu zor koşullarda nasıl evlensinler, nasıl aile kursunlar, nasıl çocuk yetiştirsinler?” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.