Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YILMAZKAYA, “GAZİANTEP’TE YATIRMALAR DURDU!”

Pandemiyle birlikte ülkede yaşanan ekonomik krizin daha da derinleştiğini, birçok yatırımın durduğunu ifade eden CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, Gaziantep’in sorunlarının bu süreçte artarak devam ettiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2020 16:32
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 12:07
Kaynak: İHA
YILMAZKAYA, “GAZİANTEP’TE YATIRMALAR DURDU!”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yılmazkaya, Gaziantep ve Türkiye genelinde yeni yatırım yapılmadığını, işleri yapan firmalara ödemlerin yapılamadığın, eskiden devam eden yatırımların ise durduğunun altını çizdi.

Bakanlıkların “2020 yılı yatırım programında Gaziantep İli için ayrılan ödenek miktarı ne kadardır? Son 20 yılda Gaziantep’e yapılan yatırım miktarı yıllar itibariyle ne kadardır?” gibi önemli soruların cevabını arayan CHP’li Vekil Cumhurbaşkanlığı Hükümet sitemindeki bütün bakanlara, “2020 yılı ödeneğiyle ile Gaziantep’te yapılması planlanan yatırımlar nelerdir? Hangi projeler için ne kadar kaynak ayrılmıştır? Projelerin tahmini bitirme süreleri nedir? Bugüne kadar yatırım programına konulup da bitirilmeyen proje sayısı kaçtır? Bitirilemeyen projelerin gerekçeleri nelerdir?” diye sordu.

GAZİANTEP HÜKÛMET TARAFINDAN GEREKLİ DESTEĞİ GÖRMÜYOR

Yaşanan ekonomik süreçle ilgili bakanlıkların Gaziantep’e yaptığı yatırımları ve projeleri soran Yılmazkaya, Gaziantep ve Türkiye genelinde yapımı durdurulan ya da askıya alınan projeler hangileridir? Ekonomik maliyetleri nelerdir?” diye de sordu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı başta olmak üzere bütün bakanlıkların Gaziantep’teki yatırımlarının akıbetini soran Yılmazkaya, Gaziantep’in hükûmet tarafından gerekli desteği görmediğinin altını çizdi.

GAZİANTEP BÖLGENİN VE ÜLKENİN LOKOMOTİF KENTLERİNDEN BİRSİ

Bakanlıkların Gaziantep için ayırdıkları bütçelerin yatırımlar için yeterli olup olmadığını soran Yılmazkaya, Yeterli değilse Gaziantep’teki projeler için ek ödeneğin kullanılıp kullanılmayacağını da sordu.

Gaziantep’in Bölgenin ve Ülkenin lokomotif kentlerinden birisi olduğunu belirten Yılmazkaya, üretim ve sanayi kenti olan Antep’in daha çok yatırma ve desteğe ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Yılmazkaya Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına verdiği önergelerde Bakanlıklardan şu soruların cevabını istedi;

- Bakanlığınızın 2020 yılı yatırım programında Gaziantep İli için ayrılan ödenek miktarı ne kadardır? Son 20 yılda Gaziantep’e yapılan yatırım miktarı yıllar itibariyle ne kadardır?

- 2020 yılı ödeneğiyle ile Gaziantep’te yapılması planlanan yatırımlar nelerdir? Hangi projeler için ne kadar kaynak ayrılmıştır? Projelerin tahmini bitirme süreleri nedir? Bugüne kadar yatırım programına konulup da bitirilmeyen proje sayısı kaçtır? Bitirilemeyen projelerin gerekçeleri nelerdir?

- Bakanlığınızın ayırdığı ödenek miktarı Gaziantep’teki yatırımlar için yeterli midir? Yeterli değilse ek ödenek kullanılacak mı?

- Pandemiyle birlikte ülkemizde yaşanan son ekonomik sıkıntılar sonucu Gaziantep ve Türkiye genelinde yapımı durdurulan ya da askıya alınan projeler hangileridir? Ekonomik maliyetleri nedir?

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.