Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yılmazkaya, vaka sayılarını değerlendirdi

Nüfusa oranla en çok korona vaksının görüldüğü ilin Gaziantep olduğunu belirten CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Twitter'dan yaptığı açıklamayı değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2020 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 02:29
Kaynak: İHA
Yılmazkaya, vaka sayılarını değerlendirdi

Yılmazkaya, Bakan Koca’nın açıklamaları için; En çok vaka olan 5 il sıralamasında İstanbul ve Ankara’dan sonra Gaziantep’in gelmesinin hiçte şaşırtıcı olmadığını belirterek vatandaşların süreçle ilgili doğru bir şekilde bilgilendirilmesinin önemine vurgu yaptı.

“Virüs hâlâ ülkemizde ve kentimizdedir” diyen Yılmazkaya, “Bizler duyarsız ve sorumsuz davrandıkça hem Gaziantep hem de ülke olarak büyük bedeller ödemeye devam edeceğiz” dedi.

“Lütfen duyarlı olalım kurallara uyalım, uymayanları uyaralım!” diyen Yılmazkaya, “Ailemize, sevdiklerimize, arkadaşlarımıza, komşularımıza ve ülkemize karşı, hepimizin sorumluğu olduğunu unutmayalım!” ifadelerini kullandı.

Hastanelerde yer olmadığı için çok şikayeti olmayan pozitif vakaların evlerine gönderildiğini, bu insanların koronavirüsüm diye paniğe ve korkuya kapıldığını söyleyen Yılmazkaya, “Esasen çok şikayeti olmayan insanların hastanelerde kalması doğru değil. Ama bu vakalar için belirli yurtlar ayarlansın ya da bir sahra hastanesi kurulsa çok iyi olur. İnsanlar eve gönderilmeden en azından tedavinin bir kısmı doktor, hemşire gözetiminde buralarda yapılmalı” şeklinde konuştu.

Aylardır yapılan uyarılara ve alınan tedbirlere rağmen Gaziantep halkının koronavirsüle mücadele kapsamında gerekli duyarlılığı göstermediğini vurgulayan Yılmazkaya, bir doktor olarak vatandaşın bu süreçte kilit rol oynadığını belirtti.

ÜLKE OLARAK BÜYÜK BEDELLER ÖDEMEYE DEVAM EDECEĞİZ!

Yılmazkaya konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Tüm dünyanın yaşadığı pandemi sürecinde ülkemiz de büyük bir sınav vermektedir.

Ama bu süreçte uyulması gereken kurallar noktasında, Gaziantepli siz değerli hemşerilerimizin bu tedbirlere yeteri kadar özen göstermediği, kurallara riayet etmediği ve bundan ötürü son günlerde Kovit-19 vakalarının neredeyse yarsının kentimizde gerçekleştiği resmi verilerle sabitlenmiştir.

Virüs hâlâ ülkemizde ve kentimizdedir. Bizler duyarsız ve sorumsuz davrandıkça ülke olarak büyük bedeller ödemeye devam edeceğiz. Koronavirüs salgının yayılması ve can kayıplarının durdurulması adına sizleri alınan tedbirlere ve kurallara uymaya davet ediyorum.

Kentimizin idareci ve İl Pandemi Kurulunun, Türkiye genelinde yaşanan ölüm vakalarının neredeyse yarısının Gaziantep’te gerçekleştiğini göz önünde bulundurarak yeni kararlar alıp bu önleyici tedbirleri bir an önce hayata geçirmesi zaruri bir hal almıştır. Birincisi şeffaf olmalıyız. Saklayarak, gizleyerek, bir şeyler yokmuş gibi davranarak bu virüsle mücadelede halkı yanımıza çekemeyiz. Yani gerçekten Gaziantep’teki durumun vahametini şehrin idarecilerinin anlatması lazım. Şeffaflık mutlaka lazım. Gaziantep halkı Gaziantep’in vahim durumda olduğunu bilmeli, çoluğunun, çocuğunun, yaşlısının tehlikede olduğunu bilmeli. İkincisi pandemi kuruluna ilave kişiler alınmalı. Akıl almak için pandemi kurulunda bazı değişimler yapılmalı. Üçüncüsü şehir için toplu taşımalarda yolcu sayısı azaltılmalı. Trenler, minibüsler, servisler tıkış tıkış. Tabi ki ekonomik boyutu var ama bunlara gerekirse nakdi yardım yapılabilir.

Bu salgın süreci sadece idarecilerin alacağı kararlarla değil sizlerin duyarlılığı ve özverisiyle aşılabilir.

Lütfen duyarlı olalım kurallara uyalım, uymayanları uyaralım…

Ailemize, sevdiklerimize, arkadaşlarımıza, komşularımıza ve ülkemize karşı hepimizin sorumluğu olduğunu unutmayalım! Kurallara Uymak ve Uymayanları Uyarmak Yurttaşlık Görevimizdir!”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.