Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yılmazkaya’dan 25 Aralık mesajı

CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, Gaziantep’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97. Yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2018 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 07:25
Kaynak: İHA
Yılmazkaya’dan 25 Aralık mesajı

Yılmazkaya, mesajında şunları söyledi, “25 Aralık 1921 tarihinde, askerimizin Gaziantep'e girmesi, tarih sayfalarında ilimiz için yeni bir dönemin başlamasına vesile olmuştur.

Gaziantep savunması, bir şehir halkının 97 yıl önce silahsız ve cephanesiz bir şekilde on ay dokuz gün boyunca bir taraftan düşmanla, diğer taraftan da açlık ve yoklukla verdiği onurlu mücadelenin tarihi bir örneğidir.

Bu kahraman halk, kurtuluş mücadelesinde Gaziantep nüfusunun 4’te 1’inin şehit vermiştir. İlk şehidi 14 yaşındaki Kamil’i, köprübaşındaki kararlı mücadelesiyle, ‘Düşman askeri cesedimi çiğnemeden Antep’e giremez’ diyen Şahinbey’i, ‘Vurun Antepliler namus günüdür’ diyen Karayılan’ı ile ‘Ya İstiklal Ya İzmihlal’ kararlılığıyla işgale direnmiştir.

Gazi şehir, 6 bin 317 evladını şehit vererek hiçbir yerden yardım ve destek almadan ‘Ölürsem şehit, kalırsam gazi olurum’ inancıyla Ayıntap’ı düşman işgalinden kurtarmış ve ‘Gazilik onuruna nail olmuştur.

Gaziantep, Türk Tarihine milli mücadele ruhuyla not düşmüş, bugüne kadar bağımsızlığın, özgürlüğün ve demokrasinin her zaman savunucusu ve aynı zamanda Atatürk’ün izinde kararlı bir şekilde Cumhuriyet’in ve çağdaş değerlerinin izinde, Cumhuriyetimizin çağdaş ve onurlu bir kenti olmuştur.

Millî Kurtuluş Mücadelemizin zafere ulaşmasında önemli bir yere sahip Gaziantep’in, 25 Aralık düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yıl dönümünde Gaziantepli olmanın haklı gururu ve kıvancıyla, Ulusumuzun bağımsızlığını elde etmesinde ortaya koyduğu büyük mücadeledeki öneminden ötürü tüm Gaziantepli Hemşerilerimin Kurtuluş Gününü yürekten kutluyorum.

Türk Ulusu vatanını canından üstün tutan kahraman şehitlerinin özverilerini hiçbir zaman unutmayacaktır. Birlik ve bütünlüğümüzün, yurt sevgimizin, bağımsızlık ve özgürlüğümüzün ölümsüzleşen simgeleri olan şehitlerimiz her zaman gönlümüzde yaşayacaktır.

Bu vesileyle başta; Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bağımsızlığımızı ve milli onurumuzu koruyan ve yaşatan milli mücadeledeki isimsiz kahramanları ve Antep'i ‘Gazilik’le onurlandıran, o büyük destanın aziz şehitlerini ve gazilerimizi, adını bildiğimiz ve bilmediğimiz yaşamını ülkesine adayan tüm kahramanlarımızı bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.