Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yılmazkaya’dan Demokratik Cumhuriyet vurgusu

CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı için yayınladığı mesajda, cumhuriyetin en önemli kazanımlarının laik ve demokratik değerler olduğunun altını çizdi.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2022 17:37
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 11:03
Kaynak: İHA
Yılmazkaya’dan Demokratik Cumhuriyet vurgusu

“Bugün insanımızın yaşamını huzur ve güven içinde sürdürmesi, cumhuriyetin kazanımlarına olan bağlılığına borçlu olduğu unutulmamalıdır” diyen Yılmazkaya 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle ilgili yayınladığı mesajında şu ayrıntılara yer verdi;

“Sevgili Gençler;

Sizleri çok seven, sizlere önem ve değer veren Yüce Atatürk, “Cumhuriyet”i en iyi biçimde koruyup kollayacağınıza inandığı için onu sizlere emanet etmiş, böylelikle Türk Gençliğine güvenini göstermiştir.  Atatürk'ün yaktığı aydınlanma ışığını taşıyarak, bu aydınlığın sürekli olmasını sağlayacak, Türkiye Cumhuriyeti'ni mutlu ve huzurlu yarınlara taşıyacak olan siz gençlerisiniz!

Cumhuriyet'in yılmaz bekçisi olan sizlerin, Atatürk ilke ve devrimleri ışığında sorumluluklarınızın bilinciyle hareket ederek, çağdaş değerlerden asla ödün vermeyeceğinize olan inancımız sonsuzdur.

19 Mayıs, Atatürk'ün, tam bağımsız yeni bir devlet kurması ve milletin onurlu ve şerefli bir halk olarak yaşamasını sağlamak amacıyla başlattığı büyük hareketin ilk adımıdır.

Bugün insanımızın yaşamını huzur ve güven içinde sürdürmesi, cumhuriyetin kazanımlarına olan bağlılığına borçlu olduğu unutulmamalıdır.

Türkiye'nin varlığını koruyabilmesi ve her dönem güçlü kalabilmesi, her şeyden önce Cumhuriyet'in değiştirilemez niteliklerinin, Atatürk devrimlerinin yaşatılmasına bağlıdır. Geleceğimiz yönünden büyük önem taşıyan bu temel değerlere sahip çıkılması, yöneteni ve yönetileniyle tüm yurttaşlarımızın ve kurumlarımızın ortak sorumluluğudur.

Yüz yıl önce Büyük Önderimizin başlattığı aydınlanma devrimleri yolunuza ışık tutamaktadır. Atatürk gençliği olarak çağdaşlık ve özgürlük yolundaki mücadeleniz her daim sürecektir. Cumhuriyeti yükseltecek ve sürdürecek siz gençlersiniz. Yolunuz açık ve aydınlık olsun.

Siz değerli gençleri bu tarihi günde sevgi ve saygıyla selamlıyor, milletimizin bağımsız ve özgür yaşama kararlılığının göstergesi olan Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı tüm benliğimle kutluyorum.

Bu vesileyle Yüce Atatürk'ü, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, sevgi ve gönül borcuyla anıyorum.

Gelecek sizindir…”

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.