Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yılmazkaya'dan Gaziantep sorunları üzerine konuşma

CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, Gaziantep’in sorunları üzerin yaptığı konuşmada Gaziantepli esnafın, çitçinin, sanayicinin, vatandaşın tüm sorunlarını gündeme getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2021 14:53
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 23:29
Kaynak: İHA
Yılmazkaya'dan Gaziantep sorunları üzerine konuşma

CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, bebek ölümleri, kadına şiddet, çarpık kentleşme, betonlaşma, hava ve çevre kirliliği, ev kiralarının yüksekliği, eğitim ve sağlık alanındaki eksiklikler, bireysel ve toplu intiharlar, uyuşturucu kullanımı, Suriyeliler sorunu, işsizlik, konut ve arsa fiyatlarının yüksekliği, pahalılık, esnaf ve sanayicinin borç yükü, fıstık üreticilerinin mağduriyetleri gibi Gaziantep halkının yaşadığı bütün sorunları Meclis Gündemine taşıdı. 

Yılmazkaya, Gaziantep’in sorunları üzerin yaptığı konuşmada Gaziantepli esnafın, çitçinin, sanayicinin, vatandaşın tüm sorunlarını gündeme getirdi. 

Yılmazkaya, “Kentin çok başarılı olduğunu, birçok konuda şampiyon olduğunu söyleyenlere buradan iki çift lafım var; Evet gerçek şampiyonluklarımız var;

Gaziantep’in bazı alanlardaki olumsuz şampiyonluklarını sizlere hatırlatmak isterim;

“Pahalılıkta şampiyon, Kadına şiddette şampiyon, İşsizlik konusunda şampiyon, İşadamı intiharlarında şampiyon, Hava ve çevre kirliliğinde şampiyon, Çarpık kentleşme ve betonlaşmada şampiyon, Eğitim ve sağlık alanındaki eksiklikler konusunda şampiyon, Bireysel ve toplu intiharlarda, kendini yakmalarda şampiyon , Bebek ve çocuk ölümlerinde şampiyon, özellikle Suriyeli bebeklerde!, Çocuk yaşata uyuşturucu kullanımında şampiyon, Suriyelilerin nüfusa göre çokluğu konusunda şampiyon, Borcu en fazla olan sanayicisiyle, esnafıyla şampiyon, Ev kiralarının, konut ve arsa fiyatlarının yüksekliği konusunda şampiyon, LGS, üniversite sınavları dâhil tüm yapılan sınavlarda Gaziantep Türkiye ortalamasının altında kalarak, son sıralarda şampiyon!” dedi.

 “Maalesef bugün Gaziantep, ekonomik yaşamdan-sosyal yaşama, sanayiden-ticarete, sağlıktan-eğitime, çarpık kentleşmeden-betonlaşmaya, işsizlik ve pahalılıktan-Suriyeli sığınmacılara kadar hemen hemen her alanda büyük sorunlarla karşı karşıya kalmış bir ilimizdir” diyen Yılmazkaya TBMM Genel Kurulunda milletvekillerine hitaben yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

Bu Suriyelilerin, ülkemizdeki ve ilimizdeki tüm sorunları bizlerle beraber yaşıyor olması, özellikle ekonomik ve sosyal açıdan gelecekte de daha büyük bir tehlikenin habercisidir. Kontrolsüz yaşamları ve sayılarındaki büyük artışlar ilerde bu bölgede Arap-Türk-Kürt sokak çatışmalarına zemin hazırlamaktadır! Bu konuya özellikle dikkat çekmek istiyorum! dedi.

EĞİTİM VE UYUŞTURUCU BÜYÜK SORUN!

Yılmazkaya, “Gaziantep'te eğitim tam bir çöküş içinde. Okul sayısı yetersiz. Kentimizde ilk, orta ve lise düzeyinde okullaşma oranı; derslik, öğretmen ve yardımcı personel ile okulların fiziki donanımı açısından Türkiye ortalamasının altında. LGS, üniversite sınavları dâhil tüm yapılan sınavlarda Gaziantep maalesef son sıralardadır.

Gaziantep'te uyuşturucu almış başını gidiyor. Gençlerimiz uyuşturucu bataklığına saplanmış durumda.

Uyuşturucu kullanım 11 yaşına kadar düşmüş, çocuklarımız ve gençlerimiz maalesef bu illetin pençesinde” ifadelerini kullandı.

PAHALILIK ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR! EV KİRALARI, KONUT VE ARSA FİYATLARI UÇUYOR!

CHP’li Vekil, “Gaziantep'te 2 bin TL'den daha aşağı kiralık ev bulmak neredeyse imkânsızdır. Şehrimize gelen kamu görevlileri bile zorunlu hizmet süreleri bitince kentteki pahalılık ve diğer sorunlardan dolayı tayin isteyip gidiyor. 

Nasıl gitmesinler; orta düzeyde oturabilecekleri bir lokantada bir kişinin yemek masrafı 100 lirayı buluyor. Antep halkının geleneksel yemeği olan nohut dürümü 8-10 lira olmuş, 2 şiş ciğer dürümü 20-25 lira olmuş, Antep’in sembollerinden olan baklava altın gibi kıymetlenmiş 150 liraya çıkmış” dedi.

GAZİANTEP BELEDİYESİ BU YANLIŞ PLANDAN VAZGEÇMELİ!

Yapılan yanlışları eleştiren Yımazkaya, ““Bunlar yetmezmiş gibi;

Gaziantep Belediyesinin yeşil alanları imara açtığı, hukuksuz bir şekilde her yerde imar değişikliğine gittiği bilinmektedir. Meclis kararlarının yüzde 80'i imar tadilatlarından oluşuyor.

Tarım alanları günden güne betonlaştırılmakta, Antep fıstığı ve zeytin ağaçlarının yerini maalesef devasa binalar almakta. Kuraklıkla mücadele eden çiftçilerimiz, sulama kanallarının zamanında devreye sokulmamasından ötürü kan ağlıyor.

İktidar fındığa verdiği desteği Antep fıstığından esirgiyor. Fıstık üreticilerini fırsatçı tüccarlara teslim ediyor!

Sanayicilerimizin çoğu borçlu. Bankalardan kullanmış oldukları nefes kredileri ekonomik sıkışıklıktan dolayı yetmemiş, yeniden yapılandırma istiyorlar. Ancak çok yüksek faiz oranları sebebiyle yapılandırma yapamıyorlar.

Buradan iktidara sesleniyorum;

İhracatta büyük başarılara imza atan ancak, büyük borçlar altında çarkları çevirmeye çalışan fedakar Gaziantepli sanayicilerimize ve kendi yağında kavrulup başarı hikayesi yazan esnafımıza uygun desteği sağlayalım ki bu ekonominin çarklarını stres altında kalmadan, bunalıma girmeden döndürebilsinler” dedi.

ANTEP’İN GERÇEK ŞAMPİYONLARI!

Yılmazkaya, “Gaziantep’in şampiyon bir şehir olduğunu söyleyenlere kentin gerçekleriyle yüzleşmelerini öneririm.

Antep’te gerçek şampiyonluk hikayesi istiyorsanız;

Borç içindeki sanayicimizin bu zor şartlara rağmen ihracat şampiyonluğunu gösterebilirsiniz!

Hayırsever işadamlarımızın sayısındaki fazlalığı şampiyonluk olarak gösterebiliriz.

Gerçek şampiyon olan Antep halkı;

Şehrine başka illerden gelen milyon sayıdaki insana karşı göstermiş olduğu misafirperverliği, insanlığı, komşuluğu, kimseyi ötekileştirmemesi ve birlikte kavgasız yaşayabiliyor olmasıyla şampiyonluğu hak ediyor!

Gerçek şampiyon Antep halkı, Antep esnafı, Antep sanayicisidir!

İnşallah, iktidarımızda gerçek şampiyon olacak, Antep'i şampiyon edecek takımı kuracağız ve nice güzel günlere hep beraber kavuşacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.