Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yılmazkaya’dan itiraz

CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, vatandaşın parasıyla siyasilerin yakınlarına yüksek maaşlı kadro açılmasına itiraz etti.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2018 17:40
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2023 20:06
Kaynak: İHA
Yılmazkaya’dan itiraz

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde müsteşar, müsteşar yardımcısı kadrolarının kaldırılması ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı kadrosunun ihdasına yönelik değişikliğe uyum sağlamayı amaçlayan kanun tasarısının görüşüldüğü TBMM Milli Savunma Komisyonunda CHP’li Vekilden Komisyon Başkanı İsmet Yılmaz’ı uyarı.

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifini TBMM Milli Savunma Komisyonunda görüşülürken CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, Vakfın Yönetim Kurulu üye sayısının net olmamasının ileride istismara yol açacağını, iktidara yakın birilerine yüksek maaşlı kadro açılmasına yönelik bu düzenlemedeki ucu açık olan ifadenin netliğe bağlanmasını istedi.

Teklifin maddeleri üzerindeki görüşmeler sırasında da "Yönetim Kurulu üye sayısının net olarak belirlenmesi gerektiği" yönündeki eleştiriler üzerine, Milli Savunma Komisyonu Başkanı, AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz ise söz konusu sayının, Genel Kurul'a kadar görüşülmesini, teklifteki "en az 3" ifadesinin o zamana kadar bu şekilde kalmasını önerdi.

MSB Komisyonundaki konuşmaların tutanaklara yansıyan bölümü şöyle;

BAYRAM YILMAZKAYA (Gaziantep) Sayın Başkanım, değerli komisyon üyeleri; bu yönetim kurulunun "en az üç" diye belirtilmesinde, acaba üst sınırı da netleştirsek... Yani yeni kanun oturacak, bu sınırı koymamız, şimdiden içinden sayısını vermemiz daha doğru olur diye düşünüyorum. "En az üç" ucu açık demektir, burada bir sayı belirlemek daha doğrudur diye düşünüyorum. Bunu da Komisyona bildirmek istiyorum.

BAŞKAN - Şeye kadar tekrar bir müzakere edilsin, nedir o, Genel Kurulda oldu mu...

BAYRAM YILMAZKAYA (Gaziantep) - Sayın Başkan, aslında bu düzeltmeyi şimdi yapsak da geleceği kurtarsak daha doğru değil mi? Yani yarın...

BAYRAM YILMAZKAYA (Gaziantep) - ...sınırı bence -bu ortamda en yüksek mercideyiz- bu sayıyı verelim; 5 diyelim, 7 diyelim...

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.