Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yılmazkaya’dan tepki

CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, "Çok önemli bazı yerlerden Suriyelileri bir çekin, Suriyeliler bir gitsin ülke ekonomisi çöker" diyen AKP’li yöneticilerin sözlerine sert tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2021 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 05:04
Kaynak: İHA
Yılmazkaya’dan tepki

CHP’li Vekil; “AKP Hükümeti, Suriye konusundaki hatasını kapatmak için neredeyse Türkiye Cumhuriyeti’ni Suriyeli mülteciler kurdu diyecek kadar pişkin!” ifadelerini kullandı.

AKP eski Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay’ın "Çok önemli bazı yerlerde Suriyelileri çekin, bu ülke ekonomisi çöker" ifadelerini eleştiren Yılmazkaya, “Suriyelilerle birlikte sanayi arttı”, “Suriyeliler giderse ülke ekonomisi çöker, sanayi çöker” diyen AKP’li yöneticiler, Suriye konusundaki hatalarını kapatmak için neredeyse; Türkiye Cumhuriyeti’ni Suriyeliler kurdu diyecek kadar pişkinler” ifadelerini kullandı.

GENÇLERİMİZE VE SANAYİCİMİZE YAPILAN HAKARETLERİ KABUL EDEMEYİZ!

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin, Suriyeli mültecilerle ilgili; “Bazı şehirlerde sanayiyi onlar ayakta tutuyorlar. Gaziantep sanayisine gidin yüzbinlerce insan en ağır ve en zor işlerde çalışıyorlar. İşçi bulamıyorlar, bu adamlar çalışıyor” ifadeleriyle ilgili açıklamalarına da değinen Yılmazkaya, “40-50 yıllık sanayi ve ticaret geçmişine sahip olan Gaziantep, çalışkan ve onurlu bir kenttir. Gaziantep, Suriyelilerden öncede vardı, Suriyelilerden sonrada var olacaktır” diyerek sert tepki gösterdi.

AKP yöneticilerinin Suriyeli mültecilerle ilgili övgü dolu sözlerini eleştiren CHP’li Yılmazkaya, “Sigortasız çalışmayı, kayıt dışılığı destekleyen ve ülkedeki milyonlarca insanı işsiz bırakan AKP hükümeti bizim gençlerimizi işe yaramaz ve tembellikle suçlamaktadır. Sanki ülke ekonomisi Suriyelilerle dönmekte, Suriyeliler sayesinde ülkede sanayi hamlesi yapılmış gibi konuşarak gençlerimize, sanayicimize ve ülke sanayisine büyük hakaret etmektedirler. Gençlerimize ve sanayicimize yapılan bu hakaretleri asla kabul edemeyiz!” ifadelerini kullandı.

AKP’Lİ YÖNETİCİLERE GÖRE SURİYELİLERDEN ÖNCE TÜRKİYE’DE NE SANAYİ VARDI NEDE TİCARET!

“AKP’li yöneticilerin yaptığı konuşmalara göre; “Suriyelilerden önce Türkiye’de ne sanayi vardı nede ticaret” diyen Yılmazkaya, “Türkiye ihracatında ilk 5’te olan Gaziantep’i hedef alan AKP’li yöneticiler şunu çok iyi bilmelidirler ki; “40-50 yıllık sanayi ve ticaret geçmişine sahip olan Gaziantep, Suriyelilerden öncede vardı, Suriyelilerden sonrada var olacaktır!” ifadelerini kullandı.

Yılmazkaya, “Çalışacak işçi bulamıyoruz diyen işletmelere 10’larca 100’lerce iş arayan Gaziantepli hemşerimizi gönderebilirim. Memlekette bu kadar işsizlik varken “çalışacak eleman bulamıyoruz” demek ülke gerçeğiyle bağdaşmamaktadır” dedi. 

ÜLKEMİZ ÜZERİNDE MÜLTECİ OYUNU OYNANMAKTA!

Yılmazkaya, “Ülkemiz üzerinde mülteci oyunu oynanmakta. Başta Hatay, Gaziantep, Urfa ve Kilis gibi illerimiz olmak üzere Türkiye genelinde güvenlik sıkıntısı doğuran mültecilerin büyük bir bölümü bu gölgede bulunmakta. Sadece bu dar alanda 2 milyon dolayında göçmen nüfusu bulunmakta! Bölgemiz ve ülkemiz için büyük bir sorun olan Suriyeli göçmenler, ileride yaşanacak toplumsal çatışmaların habercisidir. Bu yaşanması muhtemel kargaşaların yanı sıra bölgede doğabilecek bir Türk-Kürt-Arap çatışması kaçınılmazdır. Sokaklarda başıboş gruplar halinde gezen çeteleşmiş, gruplaşmış ve hatta kendi gettolarını kurmuş olan bu insanlar bir şekilde toplumu tehdit eder bir noktaya gelmiş durumda. Bu mültecilerle ilgili biran önce harekete geçilmeli. Kendi ülkelerinde oluşturulan güvenli bölgelere planlı bir şekilde yerleştirilmeleri en sağlıklı adım olacaktır. Bu konularda AKP Hükümetini birçok defa uyardık. Ama görünen o ki hükümetin mültecilerle ilgili başka planları var!” dedi.  

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.