Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yoksulluğun kaynağı belli

CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, Cumhurbaşkanlığı bütçesindeki olağanüstü artışa dikkat çekerek Türkiye’deki yoksullaşmanın kaynağının AKP Hükümetlerinin saltanat ve israf politikalarından kaynaklandığını dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2021 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 19:52
Kaynak: İHA
Yoksulluğun kaynağı belli

Cumhurbaşkanlığının envanterinde bulunan araçların ve uçakların sayısını ve maliyetini öğrenmek için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a yazılı soru önergesi veren Yılmazkaya, gelen cevaba isyan etti!

Uçak ve araç sayısının maliyetlerini açıklamayan Cumhurbaşkanlığı, CHP’li Vekilin önergesine verdiği cevapta; “Cumhurbaşkanlığı hizmetleri, mevzuat hükümleri doğrultusunda, tasarruf ilkelerine riayet edilerek, hizmetin gerektirdiği sayıda araçla yerine getirilmektedir” ibaresine yer verildi.

“8 VİP uçağının, onlarca lüks makam aracı ile ciplerden oluşan yüzlerce aracın kullanıldığı Sarayın 2022 yılında milletimize günlük maliyeti 10 milyon 657 bin lira” diyen Yılmazkaya “bunun neresi tasarruf” diyerek isyan etti!

“Milletten topladığı vergileri har vurup harman savuran AKP iktidarı, boşalan hazinenin kasasını doldurmak yerine sadece kendi konforu için lüks ve şatafatı için kaynak aramanın derdindedir” diyen Yılmazkaya, “AKP Hükümeti kamudaki araç saltanatını artırmak için önümüzdeki yıl çeşitli kamu kurumlarına 2 bin 962 yeni araç alımı için bütçeye yetki koydu. Hani tasarruf tedbirleri, hani devlet kaynaklarının verimli kullanılması!” diyerek Hükümetin samimiyetsizliğine isyan etti.

ZENGİN DAHA DA ZENGİNLEŞTİ, YOKSULLAR İSE DAHA YOKSULLAŞTI!

Cumhurbaşkanlığı’nın ‘saray’ harcamalarının her geçen yıl daha da büyüdüğünü belirten Yılmazkaya, “Yazlık saray, kışlık saray, uçaklar ve lüks araç filosunun giderleri, Cumhurbaşkanlığı bütçesinde önemli bir yer tutmaktadır.

Cumhurbaşkanı için yeni sipariş verilen her biri 1 milyon 800 bin Euro'ya 3 tane lüks Mercedes model aracın maliyeti 5 milyon 400 bin Euro!” diyen Yılmazkaya; “Ülkemiz ekonomik kriz ve salgınla mücadele ederken, bir kişinin kullanımında 8 uçağın, yüzlerce lüks aracın bulunması israftır, savurganlıktır. 8 uçak sadece Cumhurbaşkanı'na tahsisli bulunurken, Bakanlıklar, Genelkurmay, Emniyet'e ait VİP uçaklarla birlikte bu sayı 15-16'ları buluyor. Türkiye, dünyanın en fazla VİP uçağına sahip ülkesi. Bu uçak filosunun bakımı için de milyonlarca dolar harcanıyor.

Döviz coşmuş durumda, işsizlik coşmuş durumda, enflasyon coşmuş durumda ama buna aldırış etmeyen Saray Hükümetinin 20 yıllık iktidarında, zengin daha da zenginleşti, yoksullar ise daha yoksullaştı.

Türkiye’de vatandaş sıfır araç alırken dünyanın en yüksek vergisini ödüyor. Neredeyse araç bedelinin üç katı vergi veriyor. Halkımız milli gelire göre dünyanın en pahalı benzinini almak zorunda kalıyor, geçmediği köprüye, otoyola para ödüyor. Benzine, mazota her gün zam geliyor! Bunca toplanan vergiye rağmen AKP Hükümetinin israf ve saltan düzenine para yetiştirilemiyor” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde hukuk ve demokrasiden ‘uzaklaşıldığı’ ve bunun ekonomiye etkileri olduğu ifade eden Yılmazkaya; “Türkiye her alanda büyük kayıplar yaşamaya başlamıştır. Uyguladıkları yanlış politikalar nedeniyle dar boğaza girmiş olan AKP’nin yarattığı yolsuzluk ve rant ekonomisi, yoksullaşmayı her geçen gün artırıyor. İnsanlar temel ihtiyaçlarını bile karşılayamıyor.” ifadelerini kullandı.  

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.