Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yöresel ve sanat ürünleri süpermarket raflarına girecek

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Gaziantep Ticaret İl Müdürü Bilal Yazıcı Nizip Ticaret Odası'nı ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2017 10:17
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 05:00
Kaynak: İHA
Yöresel ve sanat ürünleri süpermarket raflarına girecek

Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, yönetim kurulu ve meclis üyeleri tarafından karşılanan Ticaret İl Müdürü Bilal Yazıcı NTO yöneticileri ile bilgi alışverişinde bulundu.

1 Ağustos 2017 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan kanun ile Süpermarketlerin Yöresel ve Sanat Ürünlerini Raflarında bulundurmasının zorunlu olacağını belirten Ticaret İl Müdürü Bilal Yazıcı, "Bu Kanun kapsamında Nizip Ticaret Odası'nın desteği ile Nizip'in yöresel ürünlerinin de Süpermarket raflarında görmek istiyoruz." dedi.

Gaziantep Ticaret İl Müdürlüğü'nün vermiş olduğunu hizmetlere de değinen Bilal yazıcı sözlerini şu şekilde sürdürdü: " Yürürlüğe girecek olan kanun kapsamında süpermarketler en az yüzde 1'ini bu yöresel ürünlere ayırmak zorunda kalacak. Koymadıkları takdirde denetim mekanizması devreye girecek ve idari para cezası kesilecektir. Kanunun ikinci konusu ise unutulmaya yüz tutmuş değerli olan sanatsal ve kültürel ürünlere alışveriş merkezlerinin içerisinde en az binde 3'ü kadar yer tahsisi yapmak zorundalar. Bunlarda aynı şekilde yer ayırmazlar ise 20 bin TL ye kadar para cezası ile karşı karşıya kalacaklardır. Bu alışveriş merkezlerine ödenecek kira bedeli ise rayiç bedelinin dörtte birini olarak belirlenmiştir. Nizip'te ürünlerinin sergilenmesini isteyen firmalar buralarda yer almak istiyorlarsa alışveriş merkezleri ilana çıktılar ve başvuruları şuan alınmaktadır. Ticaret İl Müdürlüğü olarak Tüketicinin Korunması Piyasa Genel Müdürlüğü altında çalışmalar yapmaktayız. Bu kapsamda geçen yıl 20 bin tüketicinin şikâyetini aldık ve karara bağladık. Bunların yüzde 92'si ise tüketicinin lehine olan kararlardır. Bir yandan da tüketicileri sosyal ve ekonomik yönden de rehabilite ediyoruz. Satıcıdan olan hakları alıp tüketiciye vermeye çalışıyoruz. Diğer bir yandan da piyasa gözetimi işini sürdürerek firmalarda denetimler yapmaktayız. Gaziantep'te çeşitli kurumlar ile görüşüyoruz. Nizip'te de bu kapsamda Ticaret İl Müdürlüğü olarak Nizip Ticaret Odası ile birlikte ortak ne yapabiliriz bizlerden bakanlığımıza iletmek istediğiniz konuları görüşmek dinlemek ve almak için buradayız. Bizleri burada ağırladığınız için Nizip Ticaret Odası yöneticilerine teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Nizip'te ticaretin ve sanayinin gelişmesi adına Nizip Ticaret Odası olarak çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirten Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt ise ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

2015 yılında yapılan Nizip Ticaret Odası stratejik planında 2017 yılını turizm yılı olarak ilan ettiklerini belirten NTO Başkanı Özyurt şunları ifade etti: "Ancak bu bağlamda 2017 yılını turizm yılı olarak öngörmüşken 15 Temmuz sürecinden sonra almış olduğumuz karar ile 2017 yılını yatırım ve istihdam yılı olarak planlanması ve çalışmaları bu yönde yapılması ile ilgili karar aldık. Sayın Cumhurbaşkanımızın da yatırım ve istihdamın arttırılması yeni teşvik yasaları ile birlikte girmiş olduğu gayretin bilinciyle Nizip Kaymakamlığı, Gaziantep Valiliği ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği ile çalışmalar içerisine girdik. Bu kapsamda mevcut çalışan sayımıza ek olarak mart ayı sonuna kadar 500 kişi, yılsonuna kadar ise toplamda bin 500 kişi istihdam etmeyi taahhüt ettik. Bu rakamlara ulaşmaktan çok sıkıntı çekeceğimizi zannetmiyorum. İnşallah verdiğimiz sözün çok daha üzerinde bir istihdam gerçekleştirmeyi umuyoruz. Bu konular dışında Ticaret İl Müdürlüğü olarak sizinle yapmış olduğumuz çalışmalar kapsamında tüketici hakları hakem heyetine Nizip Ticaret Odası adına iki temsilci ile katılmaktayız. Bizi temsil eden arkadaşlar tarafından hakem heyetinde çözüme kavuşmayan konuları yönetim kurulumuza taşıyarak yardımcı olmaktayız. Ayıplı ve tağşişli mallar ile mücadele kapsamında cezaların biraz daha günümüz şartlarına uyarlanarak birkaç kat daha arttırılmasını talep ediyoruz. Yöresel ürünlerin süpermarketler ve alışveriş merkezlerinde yer almasını memnuniyetle karşılamaktayız. Bizim de ilçemizin coğrafi işaretini almış olduğumuz ürünler, marka ürünler ve yöresel ürünlerimiz bulunmaktadır. Ürünlerimizi bu yerlerde sergilemek istediğimizi belirtmek isterim." şeklinde konuştu.

Gerçekleşen ziyarete NTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mahmut Polat Abdulkadir Akkuş, Madeni Sanatkârlar Odası Başkanı Hüseyin Kök, NTO Yönetim Kurulu Üyeleri Osman Alpaslan, Mehmet Ali Karabacak ve NTO Meclis Üyeleri de katıldı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.