Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Yorum Eylemi" Çalıştayı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Batı Dilleri ve Edebiyatı Topluluğu tarafından düzenlenen, konuşmacılığını Öğr. Gör. Şenol Bezci' nin yaptığı "Yorum Eylemi" Çalıştayı GAÜN Fen Edebiyat Fakültesi Ömer Asım Aksoy Konferans Salonunda gerçekleşti

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2018 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 09:02
Kaynak: İHA
"Yorum Eylemi" Çalıştayı

Öğr. Gör. Şenol Bezci, 3 Saatlik atölyenin temel hedefinin yorumlama ile ilgili farkındalık oluşturma, analiz ve yorum farkını ortaya koyma, yorumlamada hangi kriterlerin kullanılabileceği üzerine düşünme ve bu bilgiler ışığında elde edilen bilgi ve becerilerin eğitim ve gündelik hayatta kullanabilme becerisi kazandırabilmek olduğunu söyledi.

2 Bölümden oluşan ve öğrencilerle interaktif bir şekilde gerçekleşen atölyede Öğr. Gör. Bezci, ilk bölümde seçilen bazı resimler üzerinden yorum eyleminin ne olduğu ve nasıl yapılabileceğinin tartışıldığını belirtti. Öğr. Gör. Bezci, “İkinci bölümde ise bu bilgiler kullanılarak seçilen bazı şiir örnekleri tartışıldı ve şiir yorumunun nasıl yapılması gerektiği konuştuk. Bu atölyenin sonunda katılımcıların yorumun hayatımızdaki yeri ve önemi üzerine düşünmeleri ve farkındalıklarını artırmaları amaçlandı” diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.