Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yüzmede 5 madalya

Şehitkamil Belediye Spor Kulübü Yüzme Takımı Sporcuları, Türkiye Yüzme Federasyonu Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’nda yeni bir tarih yazdı.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2016 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 07:09
Kaynak: İHA
Yüzmede 5 madalya

Yeşil-siyahlı kulaçlar, Galatasaray ve Fenerbahçe gibi marka spor kulüplerin de yer aldığı şampiyonadan 5 madalya ile ayrıldı.

Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanlığı’nın 20-24 Temmuz 2016 tarihlerinde İstanbul’da organize ettiği Yıldızlar Kategorisi Yaz Türkiye Şampiyonası, ülke genelinde aralarında Galatasaray ve Fenerbahçe gibi branşın marka kulüplerinin de olduğu 100 spor kulübünün katılımıyla gerçekleştirildi. Türkiye genelindeki belirlenmiş baraj derecelerini geçebilen13-16 yaş aralığındaki sporcuların katılımı ile gerçekleştirilen şampiyonadan Şehitkamilli sporcular; 1 altın, 2 gümüş ve 2 bronz ile ayrılarak büyük bir başarıya daha imza attı. Şampiyona boyunca 12 kez final yüzmeye hak kazanan yeşil-siyahlı kulaçlar, bu performansları ile şampiyonayı takip eden taraflı tarafsız herkesten büyük alkış aldı.

GÜNEYDOĞU ANADOLU’NUN TEK TEMSİLCİSİ ŞEHİTKAMİL

TYF Yıldızlar Kategorisi Yaz Türkiye Şampiyonası’nda Güney Doğu Anadolu Bölgesi’nin tek temsilci kulübü olma özelliği taşıyan Şehitkamil Belediye Spor Kulübü, aynı zamanda 100 farklı spor kulübü içerisindeki tek derece alarak ödül kürsüsüne çıkan belediye spor kulübü olabilme unvanın haklı gururunu yaşadı. Son dönemde su sporlarında elde ettiği Dünya, Avrupa ve Türkiye dereceleriyle adından sıkça söz ettiren yeşil-siyahlı kulüp, geçmiş yıllara nazaran kazandığı madalya sayılarıyla da dikkatleri üzerine çekti.

ALTIN KULAÇLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ

Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’nın arından değerlendirmelerde bulunan Alleben Yüzme Havuzları ve Şehitkamil Belediye Spor Kulübü Su Sporları Takımları Genel Koordinatörü Cengiz Bingül, “Sporcularımızın Yıldızlar Yaz Türkiye Şampiyonasında sergiledikleri performans, bizlere büyük ve haklı bir gurur yaşattı. Altın kulaçlarımız, bu önemli şampiyonada 13 yaş kızlar 200 metre sırtüstü kategorisinde 1 altın, 13 yaş kızlar 50 metre ve 100 metre sırtüstü kategorilerinde 2 gümüş ve 13 yaş kızlar 100 metre kelebek ve 14 yaş erkekler 50 metre serbest kategorilerinde 2 bronz madalya kazandı. Her geçen gün Dünya, Avrupa ve Türkiye sahnesinde elde ettiğimiz başarıları geliştiriyor, madalya ve kupalarla taçlandırıyoruz. Her zaman belirttiğimiz gibi tüm bu başarılar önemli bir ekip çalışmasının ürünü ve bu ekibin en başında yer alan Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’na branşımızın kat ettiği yol ve elde edilen başarılardan dolayı çok şey borçluyuz. Kendisine tüm sporcularımız adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Dereceye giren sporcularımızı ve antrenörlerini gönülden tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.