Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zeliha Mevlüt Taş 4-6 Yaş Diyanet Anaokulu açıldı

“Gaziantep’in Kurtuluşunun 100’üncü Yılında 100 Hayırsever” projesi çerçevesinde Hayırsever Taş ailesi tarafından yaptırılan Zeliha Mevlüt Taş 4-6 Yaş Diyanet Anaokulu düzenlenen törenle açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2022 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 07:06
Kaynak: İHA
Zeliha Mevlüt Taş 4-6 Yaş Diyanet Anaokulu açıldı

Açılışa Gaziantep Valisi Davut Gül’ ün yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı adına Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Berk, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan, Şahinbey Kaymakamı Hayrettin Çiçek, ve İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar katıldı.

Açılışta konuşan Vali Davut Gül; “Gaziantep’ te diğer illere örnek olan 4-6 Yaş Kur’ an Kurslarımızın bir yenisinin daha açılışını yapıyoruz. Gaziantep’te 40 civarında protokolü imzalanan, diğer illere örnek olan 4-6 Yaş Kuran Kursumuz var. Bazılarının temeli atılıyor. Bazıları yapım aşamasında. Bazılarının da bugün gördüğünüz gibi açılışlarını yapıyoruz. Burada Belediyelerimizin, İl Müftümüzün ve hayırseverlerimizin gayretleri çok önemli. Allah hepsinden razı olsun. 4-6 Yaş Diyanet Anaokulumuz hayırlı olsun.” dedi.

“Hizmetlerin en güzeli olan 4-6 Yaş Kur’ an Kursumuzun açılışını yapıyoruz.” diyen Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan sözlerine “Cenabıhak hayırlı ve mübarek eylesin. Cenabıhak’ın bize emanet ettiği yavrularımızı ahlaklı ve edepli bireyler olarak yetiştirmek bizim en büyük görevimiz. Cenabıhak hepinizden razı olsun” şeklinde devam etti.

Yaptığı duanın ardından konuşmasına başlayan İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar; “4-6 Yaş Kuran Kursumuz yarınlarımıza, Gazi Şehrimize ve Şahinbey ilçemize hayırlı olsun. Bugün saygı değer Valimizin öncülüğünde başlattığımız 4-6 yaş Kur’ an Kursları’ nın bir tanesini açıyoruz. 4-6 Yaş Kur’ an Kursları Diyanet İşleri Başkanlığımızın yürüttüğü yarınlarımıza, geleceğimize dair çok önemli bir çalışma. Cenabıhak Hayırsever Taş ailesinden razı olsun. Hayırlı ve mübarek olsun diyorum.” dedi.

Merhum Hayırsever Mevlüt Taş’ın oğlu İbrahim Taş, 4-6 yaş kuran kursunun açılışında ve yapılışında emeği geçen, desteği olan herkese teşekkür ederek, babalarının vasiyetinin kendiler için çok önemli olduğunu, vasiyeti yerine getirmiş olmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Kurdele kesimiyle gerçekleşen açılışın ardından protokol üyeleri ve beraberindeki heyet okulu gezerek öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi. Vali Davut Gül ve beraberindeki heyetin öğrencilere hediye ettiği oyuncaklar öğrencileri mutlu etti. 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.