Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zengin, Şahinbey'in hizmetlerini gezdi

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Eğitim Uzmanı Tarkan Zengin'e Şahinbey Belediyesi'nin hizmetlerini tanıttı.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2016 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 16:26
Kaynak: İHA
Zengin, Şahinbey'in hizmetlerini gezdi

Siyaset Akademisi programı için Gaziantep'e gelen Eğitim Uzmanı Tarkan Zengin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile birlikte Şahinbey Belediyesi Sosyal Market'ini, İslam Bahçesini ve İslam bilim Tarih Müzesi'ni gezdi.

YENİ NESİL İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Yapılan hizmetlerden oldukça etkilendiğini belirten Eğitim Uzamnı Tarkan Zengin, "İslam Bilim Tarih Müzesi'ndeki eserler geçmişte ecdadımızın neden büyük bir devlet olduğunu daha iyi yansıtıyor. Büyük devlet olmak için ilimde, sanatta, kültürde ve diğer alanlarda büyük hizmetleriniz olması gerekiyor. Şahinbey Belediyesi'ne böyle bir müze kurduğu için teşekkür ediyorum. Buradaki bilgilerin gelecek nesillere aktarılması gerçekten de çok önemli bir hizmet. Bizim çocuklarımız kendilerine dayatılan, 'bizden bir şey olamaz, biz iyi bir şey yapamayız' gibi bir olumsuz düşünce var. Ancak burayı gördüklerinde ecdatlarının ne kadar önemli işler yaptıklarını görüp kendilerine olan güvenlerin artmasına ve girişimlerinin artmasını sağlayan bir mekân olmuş. Bu tür mekanlar sayesinde ecdadını seven ve yaptığı başarılı çalışmaları örnek alan bir nesil yetişecektir" dedi.

MİLLET OLMA BİLİNCİ AŞILANIYOR

Zengin, Şahinbey Belediyesi'nin Çanakkale seferleri ile ilgili olarak ise "Şahinbey Belediyesi, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek Çanakkale'ye öğrenci götürüyor. Çanakkale açık hava müzesi gibi. Orayı gezdiğinizde, Gaziantepli, Sivaslı, Yemenli, Suriyeli, Mısırlı, Üsküplü, şehitleri görüyoruz. Orayı görmek bile bizim neden büyük bir millet olduğumuzu ve neden dayanışma içerisinde olmamız gerektiğini gösteren önemli bir örnek. Bu proje gençlerin ve yetişkinlerin millet olma bilincinin oluşması için çok önemli. Ben Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nu hizmetlerinden dolayı kutluyorum" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.