Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ziraat Odaları Tarım Bakanına ulaşamıyor!

CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, Ziraat Odaları Başkanlarını Meclisteki makamında ağırladı.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2019 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 03:36
Kaynak: İHA
Ziraat Odaları Tarım Bakanına ulaşamıyor!

Çiftçinin, üreticinin sorunlarını Ziraat Odaları Başkanlarından dinleyen Yılmazkaya konuyla ilgili olarak, “Çiftçimizin sıkıntılarının çözümü adına üzerimize düşen her türlü çalışmaya hazırız. Mehmet Cengiz’in 425 milyon liralık vergi borcunun silen, Ali Ağaoğlu’nun 1 milyar 400 milyon liralık vergi borcunu silen AKP iktidarı evine ekmek götüremeyen, bankalara olan borçları yüzünden hacizlerle boğuşan çiftçimizin borcunu biran önce silmelidir.” ifadelerini kullandı.

AKP ZENGİNLERİN BORCUNU SİLECEĞİNE ÇİFTÇİNİN BORCUNU SİLSİN!

55 yaşın altında çiftçinin kalmadığını söyleyen Yılmazkaya, bu zor şartlar yüzünden artık gençler üretici olmak istemiyor. AKP zenginlerin borcunu sileceğine üreten çiftçimizin, köylümüzün borcunu silse ülkemiz için daha hayırlı bir iş yapmış olur” dedi.

ÇİFTÇİ BORÇLARI YAPILANSIN YOKSA BATACAK

“Cumhuriyet Halk Partisi olarak üreten çiftçimizin her zaman yanındayız” diyen Yılmazkaya, “Tarım Bakanı başta olmak üzere AKP Hükümetinin çiftçilerimizin sesini duymaya, gerekli destekleri vermeye ve borçların yapılandırılması için biran önce harekete geçmeye davet ediyorum. Yoksa çiftçimiz batacak” dedi.

Gaziantep Bölgesinde Tarımsal faaliyetler ve sorunlar ilgili Gaziantep’in 9 Ziraat Odası Başkanı olan Şahinbey Ziraat Odası Başkanı Ali Çolak, Nurdağı Ziraat Odası Başkanı Kemal Belpınar, Nizip Ziraat Odası Başkanı Sıddık Durmaz, Oğuzeli Ziraat Odası Başkanı Mustafa Uğur, Araban Ziraat Odası Başkanı Hasan Altun, Yavuzeli Ziraat Odası Başkanı Bekir Sakar, İslahiye Ziraat Odası Başkanı Mehmet Köse, Kargamış Ziraat Odası Başkanı İdris Bozkurt ve Şehitkamil Ziraat Odası Başkanı Cuma Yiğit TBMM’de ziyaretlerde bulunup çiftçinin ve üreticinin yaşadığı sıkıntıları milletvekillerine aktardılar.

Konuyla İlgili açıklama yapan Yılmazkaya şu ifadelere yer verdi;

Çiftçimizin yüzde 60’ı, yüzde 70’i bankalara borcu yüzünden hacizlerle karşı karşıya. Pamuk üreticisi artan maliyetler yüzünden düşen pamuk fiyatları yüzünden kara kara düşünmekte.

Üreticilerimiz ekonomik kriz, artan su, elektrik, mazot, doğalgaz masrafları, pahalı gübre ve tohumla cebelleşirken; ne yazık ki devlet desteğini yeterince alamamaktadır.

Tarım Bakanı başta olmak üzere AKP Hükümetinin çiftçilerimizin sesini duymaya, gerekli destekler ve borçların yapılandırılması için biran önce harekete geçmeye davet ediyorum.

Eğer Ziraat Odaları Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’ye ulaşamıyorsa bu işte büyük bir sıkıntı var. On binlerce çiftçinin temsilcisi olan ziraat odalarının kendilerini ilgilendiren bakana ulaşamaması AKP İktidarının şımarıklığından, kibrinden kaynaklanmaktadır.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler üreten çiftçimizin her zaman yanındayız. Tarım Bakanını bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.