Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"ZORUNLU DURUMLAR DIŞINDA AMELİYATLAR DURMA NOKTASINA GELDİ!"

Acil vakaların dışında ameliyatların durma noktasına geldiğini belirten CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, “Güncellenmeyen tıbbi malzeme fiyatları yüzünden sağlık sistemi, hastaneler ve hastaları karanlık günler bekliyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2022 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 06:51
Kaynak: İHA
"ZORUNLU DURUMLAR DIŞINDA AMELİYATLAR DURMA NOKTASINA GELDİ!"

Konuyla ilgili Çalışma Bakanı ile Hükümeti uyaran Yılmazkaya, “Zorunlu durumlar dışında kalp pilleri takılamıyor, malzeme fiyatlarının yüksekliği nedeniyle kalp ameliyatları, nöroloji ve ortopedi ameliyatları yapılamıyor” dedi.

Döviz kurlarında yaşanan artış ve yükselen maliyetler sağlık ve medikal sektörünü zorladığını ifade eden Yılmazkaya, Çoğunlukla ithal edilen tıbbi cihaz, kit ve diğer tıbbi sarf malzemelerinde fiyatlar katlanmasına rağmen Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) rakamlarında değişiklik yapılmamasının sağlık sistemini durma noktasına getirdiğini vurguladı.

SAĞLIK SİSTEMİ BİR KAOSUN İÇİNE SÜRÜKLENMEKTEDİR!

Sağlık sisteminin işler bir şekilde ayakta kalabilmesi adına SUT rakamlarının yıllık enflasyon oranında güncellenmesi gerektiğini dile getiren Yılmazkaya, konuyu Meclis Genel Kurulunda gündeme getirdi;

“Sayın Bakan, güncellenmeyen tıbbi malzeme fiyatları yüzünden sağlık sistemini, hastaneleri ve hastaları karanlık günler bekliyor. Hastanelerde sağlık hizmetlerinin durma noktasına geldiği, acil vakalar dışında alınamayan malzemelerin, yıldan yıla artan borçlar yüzünden borç bataklığına saplanmış hastanelerin içinde bulunduğu durumu neden görmezden geliyorsunuz? SGK, ülkede yaşanan yüksek enflasyon, döviz kurundaki büyük değişim ve artan maliyetleri göz ardı ederek sağlık sistemini bir kaosun içine sürüklemektedir” dedi.

ULUSLARARASI FİRMALAR TÜRKİYE'YE ÜRÜN VERMEK İSTEMİYOR!

Yılmazkaya, “ SUT'taki tıbbi malzeme fiyatlarının dünya normlarının çok altında olması nedeniyle üretici firmalar mal vermek istemiyor. Zorunlu durumlar dışında kalp pilleri takılamıyor, malzeme fiyatlarının yüksekliği nedeniyle kalp ameliyatları, nöroloji ve ortopedi ameliyatları yapılamıyor.

Ben buradan Çalışma Bakanına ve iktidara seslenmek istiyorum: SGK ve SUT tavan tıbbi malzeme fiyatları dünya normlarının çok altında kalması nedeniyle uluslararası birçok firma Türkiye'ye ürün vermek istemiyor ya da öteliyor. Bu gerçekler göz önünde bulundurularak SUT paket fiyatları ve ameliyatta kullanılan malzeme fiyatları güncellenmelidir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.