Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#araban

Güncel Gazete - araban haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, araban haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Araban’da zeytin hasadı başladı Haber

Araban’da zeytin hasadı başladı

Antep fıstığı, pamuk ve hububat üretiminde söz sahibi olan Arabanlı üreticiler, 3 bin dönüme ulaşan bahçelerde yetiştirdikleri zeytin ağaçlarıyla da yağlık zeytin üretiminde de söz sahibi olmak istiyor. Antep fıstığı, pamuk ve çeşitli hububat ürünlerinin bilinçli üreticiler tarafından yetiştirildiği ilçede son yıllarda yağlık zeytin üretiminde de atağa geçildi. Araban Tarım ve Orman İlçe Müdürü Vekili Kerim Yavuz, Araban ilçesinde 8 yıl önce Ayvalık ve Nizip yağlık cinsi zeytin fidanlarının dikimi ile zeytin üretimine başlandığını ve 3 bin dönüm yağlık zeytin bahçesinin bulunduğu Araban ilçesinde üreticilerin 2018 yılı yağlık zeytin hasadına başladığını belirtti. Yavuz,’’Araban Ovası’nın değişik bölgelerinde ve antepfıstığı bahçelerinin yoğunlukta bulunduğu kırsal bölgelerde tesis edilen 3 bin dönümlük zeytin bahçelerinde başlanan 2018 yılı hasat sezonunda 3 bin dönümlük zeytin bahçesinde bulunan 50 bin 250 ağaçta başlanan hasatta müdürlük olarak yaptığımız hesaplara göre yaklaşık 375 ton yağlık zeytin hasadı yapılacağını tahmin ediyoruz. 8 yıl önce Arabanlı üreticilerimizin zeytin üretimine yönelmesiyle birlikte ilçede antepfıstığı, pamuk ve çeşitli hububat üretimiyle bölgede önemli konumu bulunan üreticilerimiz zeytinde de atağa geçmesiyle birlikte ilçede zeytin yağı tüketimi arttı’’ dedi. Zeytinciliğin son yıllarda Araban tarımının en önemli dinamiklerinden biri olduğunu anlatan ilçeye bağlı Beydili kırsal mahallesindeki zeytin üreticilerinden Vakkas Ulu da,’’8 yıl önce zeytin üreticiliğine başladım. Beydili kırsal mahallesindeki antepfıstığı bahçemin yanında bulunan şahsıma ait 10 dönümlük arazime 8 yıl önce tesis ettiğim Ayvalık cinsi yağlık zeytin bahçemde başladığım bu yılki hasat döneminde yüksek kalite ve yüksek rekolte ile yaklaşık 1,5 ton ürün alacağım. Ürettiğim zeytinleri zeytinyağı üretim tesislerinde yağa dönüştürülüyor. 8 yıl önce zeytin üretimine başladığımız dönemde zeytin yağı tüketim oranı yok denecek kadar azken son yıllarda ilçede zeytin yağı tüketiminde önemli ölçüde artış sağlandı’’ diye konuştu.   resimli

Araban’da Öğretmenler Günü Kutlaması Haber

Araban’da Öğretmenler Günü Kutlaması

Araban ilçesinde bulunan Hükümet konağı bahçesindeki Atatürk büstüne çelenk bırakma ile başlayan töre, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti. Törene İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çelengi Araban İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Taşkın Kılıç, Araban İlçe Emniyet Amir Vekili Komiser Yardımcısı Ömer Ayabak, Araban Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Doktor Abdulkadir Cihan Çakı, Araban Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mahmut Sülü, Araban Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Orhan Durmuş, MHP Araban İlçe Başkanı İskender Gör, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, daire amirleri katıldı. Araban Kaymakamlığı Konferans Salonunda devam eden kutlamalarda ise günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Öğrenci ve öğretmenlerin okuduğu şiirlerin ardından program sona erdi. Buradaki programa ize Araban Kaymakamı Emin Bağlı, Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, Araban Cumhuriyet Savcısı Mehmet Emre Yüce, Araban İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Taşkın Kılıç, Araban İlçe Emniyet Amir Vekili Komiser Yardımcısı Ömer Ayabak, Araban İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Karayılan, Araban Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Doktor Abdulkadir Cihan Çakı, Araban Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Murat Tilki, AK Parti Araban İlçe Başkanı Kamil Murat Kasney, Araban Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mahmut Sülü, Araban Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Vekili Orhan Durmuş, Araban Devlet Hastanesi Başhekimi Doktor Ahmet Tay, Araban İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri, daire amirleri, STK Temsilcileri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Gaziantep'te inatçı hırsızlar suçüstü yakalandı Haber

Gaziantep'te inatçı hırsızlar suçüstü yakalandı

Geçtiğimiz günlerde Araban ilçesi Gaziantep Caddesi’ndeki iki fotoğraf stüdyosunun gece geç saatlerde kilitli kapıları zorlanarak, içeriden dijital fotoğraf makineleri ve kameralar çalınmıştı. Polis ekiplerinin peşine düştüğü şüpheliler, olaydan bir gün sonra Şahinler Caddesi'nde elektrik malzemesi satan elektrikçi dükkanını girdi. Art arda yaşanan hırsızlık olayları nedeniyle harekete geçen Araban İlçe Emniyet Amirliği Asayiş Büro ekipleri devriye gezdikleri Dr. Asım Güzelbey Caddesi'nde, bir kırtasiye dükkanının kapısının gece saat 03.30 sıralarında aralık olduğunu fark etti. iş yerine giren ekipler, iki şahıstan biri olan A.T.'yi suçüstü yakaladı. İş yerinden almaya çalıştığı bir adet bilgisayar, bir adet monitör, 106 parça kırtasiye malzemesi ve çocuk oyuncaklarıyla birlikte yakalanan A.T. sorgusu için İlçe Emniyet Amirliği’ne götürüldü.Diğer şahıs G.K. ise karanlıktan faydalanarak 34 YJ 6130 plakalı otomobil ile olay yerinden uzaklaştı. G.K. Adıyaman'ın Besni ilçesi Köseceli Beldesi'ndeki Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yakalandı. Gözaltına alınan G.K. Araban İlçe Emniyet Amirliğine götürüldü.Ekipler, ele geçirdikleri araçta ve şahısların evinde yaptığı aramada 1 adet pompalı tüfek, 5 adet fişek, bir miktar ateş-buz diye tabir edilen uyuşturucu madde, naylon poşet içerisinde 250 TL kağıt para ve birer liralık madeni paralar olmak üzere toplam 805 TL, 1 adet cep telefonu, 28 paket sigara ele geçirdi. İki şüphelinin sorguları sürüyor.Kaymakam Bağlı’dan teşekkür Art arda gerçekleyen hırsızlık olaylarını yakından takip eden Araban Kaymakamı Emin Bağlı, şüphelilerin yakalanması için güvenlik güçlerinin özverili bir çalışma yürüttüğünü belirterek, polis ve jandarma ekiplerine teşekkür etti. Bağlı, "Hırsızlık mağduru esnaflara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Olayı takip ederek zanlıların yakalanmasını sağlayan polis ekiplerimize de teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Araban Kaymakamı'ndan örnek davranış Haber

Araban Kaymakamı'ndan örnek davranış

Bir süre önce eşi vefat eden 4 çocuk annesi Behiye Korkut, maddi yetersizlikler nedeni ile 3 çocuğunu kayınvalidesine bırakarak, 1 çocuğu ile babasının evinde sığındı. Araban Kaymakamı tarafından fark edilen Korkut için, Araban Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı tarafından babasının evinin bahçesine ev yaptırıldı. Tamamlanan evin teslimi sırasında ise duygusal anlar yaşandı.Yardıma muhtaç, dul, yetim, hasta ve yaşlı ailelere düzenlediği ev ziyaretleri sırasında fakir ailelerin yaşadıkları eski kerpiç evlerin fiziki yapısındaki yıpranmalardan dolayı yeni evler yaptırılması için talimat veren Bağlı, 9 evsiz aileye ev yaptırdı. En son olarak da Behiye Korkut’un anahtar teslimi yapıldı."Devletimiz muhtaç ailelerin yanındadır"Araban Kaymakamı Emin Bağlı devletin şefkat elinin yardıma muhtaç ailelerin üzerinde olacağının altını çizerek, ’’ Behiye hanım inşallah bundan sonra bütün çocukları ile bir arada yaşar. Araban Kaymakamlığı olarak ilçe merkezi ile ilçeye bağlı kırsal mahallelerde yaşayan yardıma muhtaç ailelerin evlerini ziyaret ettik. Bu güne kadar tespit ettiğim evsiz ve kısmen çökmüş sağlıksız evlerde yaşayan vatandaşlar için Araban Kaymakamlığı (SYDV) görevlilerimize talimat verdik. Vakıf görevlilerimiz tarafından yapılan araştırma ve incelemeler sonucunda, yardıma muhtaç evsiz aileler tek tek tespit edildi. Yardıma muhtaç aileleri ev sahibi yapmak için devletimizin sosyal yardımlaşma ve dayanışma anlayışını halk ile buluşturarak, gece ve gündüz çalıştık. Bu süre içerisinde 10 ev inşaatımızı tamamlayarak hak sahiplerine teslim ettik. İnşaatı devam eden diğer 7 evin de en kısa sürede tamamlanarak önümüzdeki günlerde sahiplerine teslim edeceğiz. Ayrıca 451 yardıma muhtaç ailelere de barınma yardımında bulunarak, onlara yardımları imkanlar dahilinde aralıksız devam edecektir’’ dedi."Başımızı sokacak bir evimiz oldu"Ev sahibi olmanın mutluluğunu yaşayan Behiye Korkut ise, “ Araban Kaymakamımıza çok teşekkür ediyorum. İlk defa başımızı sokacak bir evimiz oldu. Allah ömrü boyunca Kaymakamımızın ve ailesinin yüzünü güldürsün inşallah“ diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.