Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#gasmek

Güncel Gazete - gasmek haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, gasmek haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

'ALTIN' BİLEZİĞİN YANINA 'ALTIN' OKULU DA EKLEDİ Haber

'ALTIN' BİLEZİĞİN YANINA 'ALTIN' OKULU DA EKLEDİ

2015 tarihinde başladığı eğitime destek kursları kapsamında faaliyetlere başlayan GASMEK, öğrencilerine ücretsiz eğitim imkanı sağlıyor. Bugüne kadar eğitim-öğretim dönemlerinde ilköğretim grubunda 4bin 375, üniversite hazırlık grubunda 11 bin 784, yaz kurslarında 13 bin 518 olmak üzere toplamda 29 bin 677 öğrenciye eğitim fırsatı sunan GASMEK, 5 bin 200'den fazla öğrenciyi üniversiteye, bin 360 öğrenci ise Fen, Sosyal, Sağlık ve Anadolu Liselerine yerleştirdi. Sınava hazırlık maratonunda öğrencinin yanında olan GASMEK, öğrencilerin moral ve motivasyonunu yüksek tutmak için etkinlikler düzenliyor. Yapılan etkinlikler sayesinde öğrencilerin işbirliği, grup çalışmaları ve yardımlaşma gibi kazanımların gelişmesine olanak sağlanıyor. Bu da öğrencinin eğitimde başarısını arttırıyor. 2017-2018 Eğitim-öğretim yılında YKS'ye katılan 4 bin GASMEK öğrencisinden 3 bin 522 öğrenci üniversite tercih hakkı kazandı, bin 202 öğrenci ise üniversiteye yerleşti. Ayrıca bu yıl üniversiteye yerleştirme başarısı yüzde 85,2 olan GASMEK; 16 Tıp Fakültesi, 9 Diş Hekimliği ve Eczacılık, 12 Hukuk Fakültesi, 17 Elektrik-Elektronik Mühendisliği, 14 Millî Savunma Üniversitesi, 12 Devlet Konservatuvarı, 44 Mühendislik Fakülteleri, 10 Mimarlık, 130 Eğitim Fakültesi ve diğer bölümleri öğrencilerine kazandırarak şehri gururlandırdı. Etüt eğitimlerine devam eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (GASMEK), 2018-2019 Eğitim-öğretim yılında 11 etüt kurs merkezinde 129 öğretmeni ile eğitime destek kursları kapsamında ilköğretim grubunda 894, YKS (TYT-AYT) hazırlık grubunda 4 bin 655 öğrenciye hazırlık eğitimi veriyor.

GASMEK'TEN ROBOTİK KODLAMA KURSU Haber

GASMEK'TEN ROBOTİK KODLAMA KURSU

GASMEK, bünyesinde Science (Fen), Technology (Teknoloji ), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) STEM Maker ve Robotik Kodlama Kursu açtı.  Çocuklara, eğitimcilere ve mühendislere olmak üzere 3 kategoride ücretsiz eğitim vermek amacıyla hazırlanan kurslar, Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyor. GASMEK bu eğitimlerle fırsat eşitliği ve milli teknoloji hamlesine katkı sağlamayı hedefliyor. STEM son yıllarda tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de önem kazanmış bir eğitim modeli. Çocuklara; Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik alanında bilgi üreterek öğrenmeyi sağlayan yapılandırmacı yaklaşım temelinde bir eğitim modeli. İlkokul ve Ortaokul olmak üzere iki kategoride tamamen ücretsiz şekilde eğitim alan çocuklar, okulda öğrendikleri fizik, kimya ve matematiksel kavramları uygulamalı olarak öğreniyorlar. STEM eğitimleri sürekli yeniliğe açık bir alan ve tüm dünyada olduğu gibi Türkiye içinde de oluşumu devam etmektedir. Bu anlamda verilen eğitimci eğitimleri, hem nadiren veya sınırlı kontenjanlarla yapılmakta, hem de kısa süreli ve yüksek ücretli olmaktadır. Bu nedenle, Bilişim, Matematik, Fizik, Elektronik, Teknoloji Tasarım ve Sınıf Öğretmenleri bu alanda kendilerini geliştirmek için yeterli imkân bulamıyor. GASMEK laboratuvarlarında çocuklara olduğu gibi tüm okullarda bu eğitimin yayılması ve fırsat eşitliğini sağlamak adına Milli Eğitim Müdürlüğü'nde ve özel okullarda görev alan veya henüz eğitimine devam eden öğretmen adaylarına tamamen ücretsiz STEM eğitimleri veriliyor. Bilişim, Elektronik, Endüstriyel ve Makine gibi mühendislik alanlarında eğitim almış teknisyenlere ve mühendislere veya bu alanlarda eğitimine devam eden öğrencilere yönelik verilen bu ücretsiz eğitimlerde; bireylerin ufuklarının açılmasını sağlayarak, öğrendikleri akademik bilgileri laboratuvar ve atölye ortamında uygulamaları sağlanıyor. GASMEK Gaziantep'te bir ilk olan bu eğitimle, milli teknoloji hamlesine katkı sağlamak amacıyla meslek liselerinin ve mühendislik alanlarının önemini artırmayı amaçlıyor. Bu alanda eğitim alan öğrencilere ve mesleki anlamda gelişmek isteyen mühendis ve eğitimcilere tamamen ücretsiz bir şekilde robot uygulamaları ve arduino elektronik devreleri üzerinde uygulamalı olarak eğitimler veriliyor.

3700 kişi okuma-yazma öğrendi Haber

3700 kişi okuma-yazma öğrendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın Türkiye genelinde başlattığı "Okuma-Yazma Seferberliği" kampanyasına büyük katkı sağlayan GASMEK, yerli ve yabancı olmak üzere bugüne kadar toplamda 3 bin 716 vatandaşa Türkçe okuma yazma öğretti. GASMEK şubelerinde okuma yazma öğrenmek isteyen yetişkinler için açtığı kurslara gelen vatandaşlar, 1 yıl içinde okuma yazma belgesini aldı. "Okuma-Yazma Seferberliği" ile okuma-yazma bilmeyen tüm vatandaşlara ulaşmayı hedefleyen GASMEK, aynı zamanda Suriyeli misafirlere de Türkçe eğitimi veriyor. GASMEK'in açtığı okuma–yazma kursuna gelen Münevver Yavuz (64), 4 aydan buyana okuma–yazma kursuna geldiğini ifade ederek, "Hastaneye gittiğim zaman doktor sırası beklerken zorluk çekiyordum. Sıranın bana gelip gelmediğini bilemiyordum. Ama şimdi okuyabiliyorum. Hangi otobüse bineceğimi bilemiyordum. Ama şimdi kimseden yardım almadan hangi otobüse bineceğimi takip edebiliyorum" dedi. Kursta hem Kuran'ı Kerim hem de okuma–yazma öğrendiğini belirten Fatma Bağcı ise, bu anlamda çok mutlu olduğunu söyledi. Çocukluğunda öğrenemediği okuma–yazmayı 50 yaşında öğrendiğini vurgulayan Bağcı, "İmzamı attığım için çok mutluyum" diyor. Remziye Yılmaz (56) isimli kursiyer de, kursa kızı ve gelinin tavsiyesi üzerine geldiğini belirterek, "İlk önce çok endişem vardı. Ancak kursa başlayıp hocalarım ile tanışınca endişelerim gitti ve kursu sevmeye başladım. Şuanda güzel okuyorum güzel de yazıyorum. Katkısı olanlardan Allah razı olsun" değerlendirmesini yaptı.

İşlerinin patronu oldular Haber

İşlerinin patronu oldular

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursu GASMEK’e giden Zeynep Kaya ve Tülay Geyik, kısa sürede Hobi ahşap sanatını öğrendi. Kursta tanışan iki kadın talebin yoğun olduğunu görünce dükkan açmaya karar verdi. 10 bin TL gibi cüzi bir paraya açtıkları dükkanları 1 hafta içinde kirasını çıkardı. İşlerinin çok iyi gittiğini söyleyen kadınlar, böyle devam etmesi halinde 4 bin TL aylık gelire sahip olacaklarını söyledi. “KURSTA ÖĞRENDİK MESLEK SAHİBİ OLDUK” Kursta öğrendikleri sayesinde meslek öğrenerek iş sahibi olduklarını söyleyen 35 yaşındaki Zeynep Kaya, “GASMEK’e gittim, orada arkadaşla tanıştım. Sonra beraber ne yapabiliriz diye düşünürken, Karataş’ta bir dükkan açmayı düşündük. Hobi ahşap sanatını yapıyoruz. Bu bölgede bu sanatla ilgili bir yerin olmadığını gördük. İhtiyaç ve talep vardı. Bizde böyle bir yer açtık. Özellikle kursiyerlerimiz çok alışveriş yapıyor. Yoğun talep var. Burada kursta veriyoruz. Bu dükkana 10 bin TL harcadık. Bize desteklerinden dolayı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursu’na teşekkür ediyoruz” dedi. “ESKİCİDEN BULDUĞUMUZU İŞLEYEREK DÜKKANIMIZI DÖŞEDİK” Eskiciden buldukları masa ve sandalyeleri işleyerek dükkanlarını döşediklerini belirten Tülay Geyik ise, “buradaki masa ve sandalyeleri eskiciden ucuza alarak işledik ve temizledik. Bu sayede çok paramız gitmedi. GASMEK Karataş kursunda öğrenciydim. Daha önce 2 dönem çiniye gittim. Şimdi ahşaba başladım. Benim amacım ahşap ile çiniyi bir araya getirmekti. İlk gün arkadaşla orada tanıştık. Sonra beraber böyle bir yer açmaya karar verdik. Ve burayı açtık. Burayı açmak için çok fazla para gitmedi. Arkadaşla elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Bir hafta önce açmamıza rağmen şimdiden kiramızı çıkardık. Şuan her şey çok iyi, işimiz çok iyi gidiyor. Hedefimiz aylık 4 bin TL kazanmak. Dükkanımızdaki hiçbir şeyi sıfır almadık eski masa sandalyeleri kendimiz işledik. Herkesin bu kurslara katılmasını istiyorum. Özellikle Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e bize böyle bir fırsat sunduğu için teşekkür ederi. GASMEK’teki hocalarıma çok teşekkür ederim” diye konuştu.

GASMEK 2. DÖNEME HAZIR Haber

GASMEK 2. DÖNEME HAZIR

Gaziantep halkının ekonomik, sosyal, kültürel ve sanatsal açıdan gelişmesi ve hayatlarını zenginleştirmesi gibi bir misyonla uzun yıllardır kaliteli hizmet imkanı sunan GASMEK, yeni bir meslek sahibi olmak, bir sanatla yeteneğini keşfetmek ya da aile bütçesine katkıda bulunmak isteyen herkese ücretsiz eğitim imkanı sağlıyor. 7’den 70’e herkesin hayatına dokunan GASMEK faaliyete başladığı günden bugüne MEK (Meslek Eğitim Kursu) grubunda 104 bin 378, ETÜT (İlköğretim ve Ortaöğretim Eğitime Destek Kursları) grubunda ise 24 bin 172 olmak üzere toplamda 128 bin 550 kursiyere eğitim verdi. GASMEK ilk dönem 28 alan 260 farklı branşta 27 kurs merkeziyle; meslek eğitim kurslarında 23 bin 180, eğitime destek kurslarında 6 bin 166 öğrenciye eğitim imkanı sundu. GASMEK; ayrıca kreş imkânıyla kursiyerlerin 03-06 yaş arasındaki çocukları için güzel bir fırsat sunuyor. GASMEK’te 26 kurs merkezinde 260 branşta verilen eğitimlerin tamamı ücretsiz olduğunu belirten yetkililer, ayrıca vatandaşların GASMEK tarafından düzenlenen sergi, seminer ve söyleşi gibi faaliyetlerin tümünden de ücretsiz olarak faydalanabildiklerini açıkladılar. Şubat ayında başlayacak olan yeni dönem haziran ayında sona ereceğini ifade eden yetkililer, 3,5 aydan 10 aya kadar süren eğitimlerin yanı sıra, bazı branşlarda tekamül kursları da verildiğini aktardılar. Bununla birlikte GASMEK, bazı branşlarda daha uzun süreli ihtisas eğitimleri de gerçekleştiriyor. GASMEK kurslarında açılan ‘Hasta ve Yaşlı Hizmetleri, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri, Yiyecek İçecek Hizmetleri, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Tekstil Teknolojisi, Bilişim Teknolojileri’ gibi alanlarda açılan çeşitli branşlarda verilen eğitimler doğrultusunda kursiyerlerine istihdam fırsatı da sağlıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.