Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#gso-mem

Güncel Gazete - gso-mem haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, gso-mem haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Küresel Güney-Güney Kalkınma Fuarı 2017 Haber

Küresel Güney-Güney Kalkınma Fuarı 2017

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Mesleki Eğitim ve Danışmanlık Merkezi (GSO-MEM) Yönetim Kurulu Başkanı ve GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi, GSO tarafından kurulan GSO-MEM’de Suriyelilere mesleki eğitimler vererek nitelik kazandırıp ekonomiyi büyütmeye çalıştıklarını söyledi.Ünverdi, Birleşmiş Milletler (BM) organizasyonunda Türkiye ev sahipliğinde Antalya'da düzenlenen, "9. Küresel Güney-Güney Kalkınma Fuarı 2017" çerçevesinde, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Ofisi tarafından, Suriye Krizinin Sosyal, Ekonomik ve Mekansal Etkilerinin Azaltılmasında Dayanıklılık başlıklı özel oturuma katıldı.Katılımcılara Gaziantep sanayisi hakkında bilgiler veren Ünverdi, GSO tarafından, sanayicilerin imalatta en çok karşılaştıkları sorunlardan biri olan kalifiye eleman ihtiyacına cevap verebilmek ve bölge sanayisinin teknik alt yapısına destek vermek amacıyla 20 atölye, laboratuvar ve 28 eğitim salonu bulunan, GSO-MEM’i kurduklarını kaydetti. GSO-MEM’in, eğitimin istihdamla uyumunu güvence altına alarak nitelikli insan kaynağının oluşmasına öncülük ettiğini belirten Ünverdi, yerel ve ulusal- uluslararası ölçekte tanınan, etkin ve saygın bir uluslararası kurum olma vizyonu ile hizmet vermeye devam edeceklerini ifade etti. Türkiye ve Avrupa’daki çeşitli mesleki eğitim merkezi örneklerinin incelenerek GSO-MEM’i kurduklarını anlatan Ünverdi, “GSO-MEM, GSO’nun koordinatörlüğünde, merkezi Gaziantep’te bulunan İpekyolu Kalkınma Ajansı’nın destekleri ve Gaziantep Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nün işbirliği ile OSB’de yaklaşık 11 bin metrekare kapalı alanda kuruldu. Sanayinin mevcut çalışan personeline meslek geliştirme eğitimleri, meslek sahibi olmak isteyen gençler, kadınlar engelliler, göçle Gaziantep’e gelen ve dezavantajlı gurup olarak nitelendirilebilecek tüm işsizlere meslek edindirme eğitimleri, işletmelere kurumsallaşma eğitimleri, çalışanlara kişisel gelişim eğitimleri, mesleki yeterlilik sınavına girecek olan kişilere de yeterliliğe dayalı eğitimler veriliyor” dedi.Merkezde, ülkemize gelen Suriyelilere meslek edindirme eğitimleri de verildiğini ifade den Ünverdi, “Sanayi ile işbirliği içinde, mesleki gelişim odaklı eğitimler hazırlanarak istihdam imkanlarının artırılması amacıyla yola çıktık. Başta Gaziantep olmak üzere bölge sanayi yapısı göz önünde bulundurularak ihtiyaç olan meslek kollarında düzenli eğitimler verilerek, işletmelerin kalifiye personel sorunlarına çözüm üretilmesini amaç edindik” diye konuştu. Suriyelilere nitelik kazandırıp ekonomiyi büyütmeye çalıştıklarını vurgulayan Ünverdi, "Suriye'den başka ülkelere giden iş adamlarını da buraya çekmeye çalışıyoruz. Böylece hem kendi ülkelerine yakın çalışabilecekler hem de Suriyelilere istihdam sağlayabilecekler" şeklinde konuştu.Ünverdi, bir Suriyeli işçi alma sürecinin özel sektör için ortalama 45 gün sürdüğünün altını çizerek, bu sürecin kısalması gerektiğini sözlerine ekledi.

“GSO - Fao İstihdam Fuarı” 4-6 Aralık’ta Haber

“GSO - Fao İstihdam Fuarı” 4-6 Aralık’ta

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) işbirliğinde, “Ekonomik Fırsatların Arttırılması Yoluyla Türkiye'nin Güneyindeki Suriyeli Mülteciler ve Ev Sahibi Toplulukların Dayanıklılıklarının Desteklenmesi Projesi” kapsamında, 4-6 Aralık 2017 tarihlerinde saat 09.30’da, 2.Organize Sanayi Bölgesinde bulunan GSO-Mesleki Eğitim ve Danışmanlık Merkezi’nde (GSO-MEM) İstihdam Fuarı düzenlenecek. Proje kapsamında GSO-MEM’de, ambalaj makineleri, gıda ambalajı, iş sağlığı güvenliği, beden dili ve iletişim becerileri, temel yaşam becerileri gıda hijyeni ve güvenliği, meslek etiği eğitimlerini alan Türk ve Suriyeli kursiyerler, Gaziantepli sanayiciler ile bir araya gelecek. 4 Aralık’ta yapılacak seminer, açılış konuşmalarıyla başlayacak, daha sonra Göç İdaresi İl Müdürlüğü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Uluslararası İş Gücü Genel Müdürlüğü,   Uluslararası Koruma, Geçici Koruma ve Muafiyet Dairesi,  İŞKUR İl Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü’nden yetkililer sanayicilere, geçici koruma altındaki Suriyelilerin çalışma izinleri, çalışma izni başvuru usulleri; geçici koruma altındaki Suriyeli mevsimlik tarım işçilerine yönelik muafiyetler konularında bilgi verecek. “Eleman istihdamında İŞKUR,  KOSGEB ve diğer devlet destekleri ile yabancıların istihdamında uygulanması gereken işlemlerin uygulamalı olarak ta anlatılacağı seminerde sanayiciler merak ettikleri sorulara da yanıt bulacak. 6 Aralık’ta yapılacak olan “İstihdam Fuarı” ile mesleki eğitimini tamamlayan kursiyerler sanayicilerin eleman ihtiyacını karşılamak üzere firmalara yönlendirilecek. Gaziantep Sanayi Odası, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve İl Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü, FAO, Birleşmiş Milletler kuruluşları (UNHCR, ILO, WFP, IOM, UNDP), ilgili yerel kuruluşlar ve Şanlıurfa’daki özel sektör temsilcilerinin katılacağı programda ayrıca tarımda çalışan kişilere yönelik sosyal güvenlik düzenlemeleri konuları görüşülecek.

GSO’dan, Savunma Sanayine bir destek daha Haber

GSO’dan, Savunma Sanayine bir destek daha

Yerli üreticilerin savunma sanayine tedarikçi olabilmeleri ve savunma sanayinde atılan adımların daha da ileriye götürülmesi amacıyla, 7 Aralık 2017 Perşembe günü, Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim ve Danışmanlık Merkezi’nde (GSO-MEM), Kara Kuvvetleri’nin envanterinde bulunan silah ve gereçlerine ait parçaların yerlileştirmesi kapsamında toplantı düzenlenecek.  Savunma sanayinin yerlileştirmesine büyük katkı sağlaması planlanan toplantıda, Kara Kuvvetleri Lojistik Destek Komutanlığı heyeti ve Milli Savunma Bakanlığı Askeri Fabrikalarının temsilcileri ile bölge sanayicileri bir araya gelecek. Toplantıda, sektörün ihtiyaç duyduğu ve satın aldığı ürünlerin bölge sanayicileri tarafından incelenmesi ve üretilme olanaklarının araştırılması amacıyla yerlileştirmek istedikleri ürünler sergilenecek. Askeri fabrikalar ile sanayiciler karşılıklı değerlendirmeler yaparak üretim ve mal alımı konusunun detaylarını görüşme fırsatı da bulacak.  Gaziantep’in ve ülkemizin savunma sanayisinde neler yaptığı ve neler yapabileceğini görme fırsatı yakalama açısından çok yararlı olacak toplantı ile önümüzdeki dönemde savunma sanayi alanında bölge sanayicilerinin sektörü ileriye götürmek için neler yapabileceği konusu da ele alınacak. Güvenlik açısından ve ekonomik anlamda ülkemizin dışa bağımlılığını azaltmayı amaçlayan bu tür projelere büyük destek veren GSO, daha önce Gaziantep’te düzenlenen, "4.Türk Silahlı Kuvvetleri Malzeme Yerlileştirme Sergisi ve Güney Anadolu Savunma, Havacılık Yerlileştirme Zirvesi’ne destek verdi. GSO, son 10 yıllık dönemde savunma sanayi ürünlerini geliştirme ve modernizasyon konusunda ciddi mesafe kaydedilen ülkemizde, bundan sonraki dönemlerde yapılacak savunma sanayinin yerlileştirmesi çalışmalarına destek vermeye devam edecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.