Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#hakkari

Güncel Gazete - hakkari haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, hakkari haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Tiryakioğlu, terör saldırısını lanetledi Haber

Tiryakioğlu, terör saldırısını lanetledi

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde yaşanan hain terör saldırısını lanetleyerek, “Ülkemizin huzur ve istikrarını, birlik ve beraberliğini hedef alan terör saldırıları, ay yıldızlı bayrağımız gökyüzünde dalgalandığı sürece hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır” dedi. GTB Başkanı Tiryakioğlu, Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde Türkiye’ye sızmak isteyen bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada askerlerimizin ve güvenlik korucularımızın şehit olmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Türkiye’nin huzur ve istikrarından rahatsız olan, birlik ve beraberliğini hedef alan karanlık güçlerin kirli emeller peşinde olduğunu belirten Tiryakioğlu, “Atalarımızın ve şehitlerimizin bizlere armağanı cennet vatanımızı, ay yıldızlı bayrağımız başımızda dalgalandığı sürece bölmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecek. Ülkemiz üzerinde karanlık hesaplar yapanlar, Kurtuluş Savaşında ve 15 Temmuz’da olduğu gibi istiklali ve istikbali için göğsünü namlulara siper eden aziz milletimizi ve güvenlik güçlerimizi karşılarında bulacaklardır. Hakkari’de yaşanan terör saldırısını lanetliyor, şehit olan kahraman Mehmetçiklerimize ve güvenlik korucularımıza yüce Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, silahlı kuvvetlerimize ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum” dedi.

Çıkmaz: Türk Milletinin başı sağ olsun Haber

Çıkmaz: Türk Milletinin başı sağ olsun

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde yaşanan terör saldırısını kınadı. Şehitlere rahmet ve Türk milletine başsağlığı ile sabır dileyen Çıkmaz, mesajında şu görüşlere yer verdi: "Sabah saatlerinde aldığımız acı bir haberde vatanımızın bölünmez bütünlüğünü ve sınır güvenliğimizi sağlamak için gecesini gündüzüne katarak 24 saat nöbet tutan askerlerimize yapılan saldırı sonucu 6 askerimiz ve 2 güvenlik görevlimizin şehit olduğunu öğrendik. Ülkemize ve bağımsızlığımıza kastedenleri, milletimizin huzurunu bozmak için adeta birlik içerisinde hareket eden bütün terör örgütlerini, onların iç ve dış destekçilerini nefretle lanetliyor, aziz şehitlerimize Allahtan rahmet yakınlarına ve Türk milletine baş sağlığı diliyoruz. Gün birlik ve beraberlik olma günüdür. Türkiye'nin sınır komşularında ve dünyanın birçok ülkesinde yaşanan olayları yakından takip ediyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde vatan toprağımıza sahip olmak, devletimizi ve milletimizi sonuna kadar desteklemek zorundayız. Ülkemize karşı oynanan oyunların hedefinde vatan toprağımız, birlik ve beraberliğimiz, ülke huzurumuz ve ekonomik gücümüz yer almaktadır. Bugün canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimiz ülkemizin bu değerlerini korumak, bağımsızlığımızı sonsuza kadar yaşatmak, gelecek nesillere güçlü ve büyük bir Türkiye bırakmak için şehit oldular. Yurt genelinde olduğu gibi sınırlarımızda gözlerini kırpmadan bu terör odaklarının kökünü kurutmak için çaba gösteren güvenlik güçlerimizi ve ordumuza her konuda destek olmalıyız. İnanıyoruz ki birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece iç ve dış mihraklarının hedefleri ve amaçları asla gerçekleşemeyecek. Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde yağışlı ve sisli havadan yararlanarak Türkiye'ye sızmak isteyen teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan güvenlik güçlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve tüm yurttaşlarımıza başsağlığı diliyoruz."

Şehitlerin isimleri belli oldu! Haber

Şehitlerin isimleri belli oldu!

Şemdinli'nin Kuzey Irak sınırında bir grup teröristin sızma girişimi sonucu çıkan çatışmada 6 asker ve 2 güvenlik korucusu şehit olurken, 5 terörist ise etkisiz hale getirilmişti. Çatışmada şehit olan güvenlik korucularının Osman Yeşil ve Alaattin Tekin olduğu öğrenildi. Şehitlerin yapılacak törenin ardından Toklu köyünde defnedileceği belirtildi. Bursa'ya şehit ateşi düştü Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Ortaklar bölgesinde, sınırın sıfır noktasında teröristlerle sabaha karşı çıkan çatışmada şehit düşen 6 askerden birinin 24 yaşındaki Bursalı Sözleşmeli er Emre Karaaslan olduğu öğrenildi. Hain saldırıda şehit olan Sözleşmeli Er Emre Karaslan'ın ateşi Bursa'nın Kestel ilçesi Vani Mehmet Mahallesi Gökpınar Sokak'taki baba ocağına düştü. 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığına bağlı hudut karakolunda sözleşmeli piyade er olarak görev yapan Şehit Karaaslan'ın 9 ay önce göreve başladığı öğrenildi. Şehit Emre Karaaslan'ın aslen Erzurum Tortum nüfusuna kayıtlı olduğu bildirildi.  Hain saldırıda şehit olan Sözleşmeli Er Emre Karaslan'ın ateşi Bursa'nın Kestel ilçesi Vani Mehmet Mahallesi Gökpınar Sokak'taki baba ocağına düştü. 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığına bağlı hudut karakolunda sözleşmeli piyade er olarak görev yapan Şehit Karaaslan'ın 9 ay önce göreve başladığı öğrenildi. Şehit Emre Karaaslan'ın aslen Erzurum Tortum nüfusuna kayıtlı olduğu bildirildi.  Şehit ateşi Isparta’ya düştü Şehit olan 8 güvenlik görevlisinden birinin de Isparta Gelendost nüfusuna kayıtlı Sözleşmeli Piyade Er Sercan Kara olduğu öğrenildi. Kara’nın şehadet haberini alan babası Menderes Kara, Jandarma Karakoluna gitti. Ispartalı Şehit Sercan Kara’nın bekar olduğu ve balıkçılık yaparak geçimini sağlayan Menderes ve Dilek Kara çiftinin 4 oğlundan ortancası olduğu öğrenildi. FOÇA’YA TAYİNİ ÇIKMIŞTI Yaklaşık 4 yıldan bu yana Hakkari bölgesinde görev yaptığı öğrenilen Şehit Piyade Sözleşmeli Er Sercan Kara’nın, bir süre önce izne ayrılarak Isparta’nın Gelendost ilçesine bağlı Yenice Mahallesi’ne geldiği ve burada görüştüğü arkadaşlarına İzmir Foça’ya tayinin çıktığını söylediği belirtildi. Tayini çıkmasına rağmen arkadaşlarına Kuzey Irak’a gitme durumu olduğunu söyleyen Şehit Sercan Kara’nın, yeniden geçici görevle Hakkari’ye gittiği öğrenildi. Şehit Kara’nın, ağabeyi ile babasının balıkçılık yaptığı öğrenildi. Şehit Sercan Kara’nın evine Türk bayrağı asıldı. Şehit Erhan Karaca’nın acı haberini alan aile de gözyaşlarına boğuldu Şehit olan 8 güvenlik görevlisinin cenazeleri helikopterle Yüksekova Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, çatışmada şehit olan Samsunlu Sözleşmeli Er Erhan Karaca’nın baba ocağına ateş düştü. Şehit Erhan Karaca’nın acı haberini alan aile gözyaşlarına boğuldu. Şehidin Canik ilçesi Gaziosmanpaşa Mahallesi’nde bulunan baba ocağına Türk bayrakları asılırken, haberi alan yakınları ise şehidin evine akın etti.Şehit olan Erhan Karaca’nın bekar olduğu ve anne ve babasının 11 yıl önce ayrıldığı öğrenildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.