Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#halay

Güncel Gazete - halay haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, halay haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Şahin, düğün konvoyunun yolunu kesti Haber

Şahin, düğün konvoyunun yolunu kesti

Göreve geldiği günden bu güne halkla bağını koparmayan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, hafta sonunu Hoşgör, Düztepe ve Çıksorut Mahallelerine ayırdı. Şahin, kimi zaman halay çekti, kimi zaman düğün konvoyunun yolunu kesti, kimi zaman ailelerin derdine ortak oldu. Halkın mutluluğuyla morallenen başkan, onların derdiyle üzüldü. HALAY ÇEKTİ, KONVOYUN YOLUNU KESTİ Saha çalışmaları kapsamında pazar günü, kenar mahallelerin nabzını tutan Başkan Şahin, halka karıştı. İlk önce Hoşgör Mahallesinde çeyiz için düzenlenen düğüne katıldı, vatandaşlarla halay çekti, hoşça vakit geçirdi. Düztepe Mahallesi Özdemirbey Caddesinde düğün konvoyunun önünü kesen başkan, dünya evine girmeye hazırlanan yeni çifti kutladı. Damatla gelin, Şahin’i karşılarında görünce hem şaşırdı hem de mutlu oldu. YATALAK ANNE VE KIZINA SAHİP ÇIKTI Yayla, Çelikçi ve Keklikçi ailelerini ziyaret eden başkan Şahin, onların sıkıntılarını dinledi, ihtiyaçlarını karşıladı. Çelikçi ailesinin durumu karşısında duygulanan Başkan Fatma Şahin, yatalak olan anne Hatice Çelikçi ile yakından ilgilendi. Annesine baktığı için okula gidemeyen kız çocuğunun durumunu öğrenen Şahin, kız çocuğuna annesinin tüm hastane ihtiyaçlarını karşılama sözü verdi. Başkan ayrıca, kendisine gerekli okul ihtiyaçlarında yardımcı olacağını söyledi. HER ZAMAN BİZİMLE BİRLİKTE Mahalle sakinleri, Başkan Fatma Şahin’in samimiyetiyle insanlara yaklaşımıyla takdir edilmesi gerektiğini bildirerek, “Böyle mütevazı bir başkana sahip olan Gaziantep, gerçekten çok şanslı, o bizden birisi, sıcakkanlılığıyla, candanlığıyla, kucaklayıcılığıyla dört dörtlük birisi. Arı gibi çalışan başkanımız her türlü övgüyü hak ediyor. Bizimle birlikte halay çeken, ev ziyaretleriyle sorunlarımızı, çektiğimiz sıkıntıyı yerinde görüp bizleri dinleyen kaç tane başkan vardır? ” dedi.

O taksici 8 gündür bulunamıyor Haber

O taksici 8 gündür bulunamıyor

Gaziantep’te cadde ortasında halay çekenleri uyarmak isteyen bir şahsa ticari taksi çarptı. Kazada ağır yaralanan İlhan Bayır, 6 günlük yaşam mücadelesini kazanarak, hayati tehlikeyi atlattı.İddiaya göre, Gaziantep'te 8 gün önce meydana gelen düğünden çıkan araç konvoyu Güneş Mahallesinde yol ortasında durdu. Araçtan inenler, yolda halay çekmeye başladı. Yağan yağmur nedeniyle kaza olabileceğini düşünen İlhan Bayır, yol kenarında halay çeken akrabalarının yanına geldi. kazaya fırsat verilmemesi için akrabalarını uyardığı esnada plakası ve sürücüsü bilinmeyen ticari taksi hızla, halay çekenlerin arasına daldı. Halaya girenlerin kaçıştığı kazada arkadaşlarını ve yakınlarını uyarmak için araçtan inen Bayır, ağır şekilde yaralandı. Kazada ticari taksi bir aracada çarpmasına rağmen, yoluna devam ettiği belirtilirken, olay yerinde uzaklaşan taksinin plakası ve sürücüsü belirlenemedi. Kazada ağır yaralanan Bayır ise Medical Park Hastanesi'ne kaldırıldı. Üstüste 2 sefer ameliyat olan Bayır, hastanenin yoğun bakım ünitesine kaldırıldı. Bayır, yaklaşık 6 gün süren yaşam mücadelesini kazandı. Kaza anı cep telefonları tarafından kaydedildi Olay anında çevrede bulunan evlerden vatandaşlar, yol ortasında çekilen halayı görüntülerken, kaza anını da saniye saniye kaydetti. Hızla gelen ve plakası belirlenemeyen bir ticari taksi gelin aracının yanında halay çekenlerin arasına giriyor. Gelin aracına da çarpan taksi, durmadan yoluna devam ediyor. Olay gününü anlattı 8 gün sonra yoğun bakımdan çıkan Bayır, "O gece ne oldu hiç bilmiyorum. Hiç bir şey hatırmalıyorum" dedi. Olay günü konvoyda olduğunu söyleyen Bayır’ın Kuzeni Musa Batı ise, yaşanılanları şöyle anlattı:"Düğünden sonra konvoyla birlikte yola çıktık. Yolda diğer gençler durup halaya tutuşurken, İlhan abi o esnada konvoyun önüne geçti. İnip buradakileri dikkatli olmaları için uyaracağını söyledi. Arabadan indi, kapıyı kapattı, 3 adım attı, atmadı ses geldi. Gittiğimizde İlhan Bayır yerdeydi." Kazayla ilgili cep telefonu görüntüleri bulduklarını belirten Musa Batı ise "Görüntülere baktığımızda önceden 2 araç geçiyor ama bunlar yavaş geçiyor. Üçüncü araç ise ilk başta süratli geliyor. Daha sonra daha da süratini arttırıyor. Ve İlhan Bayır’a çarpıyor. Sürücü çarpar çarpmaz daha da hızlanarak kaçıyor" dedi. 8 günde bulunamadı Kazanın üzerinden 8 gün geçmesine rağmen halen aracın ve sürücünün bulunamadığını belirten Musa Batı, sürücünün bir an önce yakalanmasını istedi. kuzeni İlhan Bayır'ın yürüyememe riski bulunduğunu da belirten Batı, "8 gündür kazayı yapan sürücü yakalanamadı. Bir an önce bu sürücünün yakalanıp adalete teslim edilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Halay çekerken taksi çarptı, bir daha yürüyemeyecek Haber

Halay çekerken taksi çarptı, bir daha yürüyemeyecek

Gaziantep’te geçtiğimiz hafta Güneş Mahallesi’nde, gelin ile damadı evine bırakan bir grubun içine dalarak 35 yaşındaki gencin ağır şekilde yaralanmasına neden olan taksi sürücüsü halen yakalanmadı. 6 gün yoğun bakımda kalan ve halen hastanede tedavisi devam eden 35 yaşındaki İlhan Bayır’ın bundan sonra yürümesinin imkansız olduğu belirtiliyor. HALAY ÇEKERKEN FACİAYI YAŞADI Arkadaşlarının en mutlu gününde yanlarında olan ve sevinçlerini birlikte paylaşan İlhan Bayır’ın yaşayacakları aklına bile gelmezdi. Düğün sonrası gelin arabası yaptığı aracıyla genç çifti alarak evine götüren genç adam, arkadaşları ile birlikte Güneş Mahallesi’nde halay çekmeye başladı. Bu sırada hızla gelen taksi, kendisine çarparak gelin arabasının üzerine fırlattı.  YAKINLARI İSYAN ETTİ Ambulansla hastaneye kaldırılan, İlhan Bayır’ın yakınları, kaza yeri ile ilgili ciddi bir inceleme yapılmadığını, ifadelerin kazadan saatler sonra hastaneden alındığını bilerek, olay yerinden hızla kaçan taksicinin de şu ana kadar bulunamadığını dile getirerek isyan ettiler. "YAKALANSIN, HESAP VERSİN" Kazada çok ağır yaralanan ve omuriliğinde çökme meydana geldiği için bir daha yürümesinin zor olduğu kaydedilen İlhan Bayır’ın tedavisi halen Medical Park Hastanesi’nde devam ediyor. Bayı’ın ailesi ve arkadaşları, olay yerinden kaçan vicdansız taksicinin bir an önce yakalanarak adalet önünde hesap vermesini istiyorlar.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.