Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#protokol

Güncel Gazete - protokol haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, protokol haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

GTO’dan GIZ ile işbirliği protokolü Haber

GTO’dan GIZ ile işbirliği protokolü

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ile Alman Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Bakanlığı kuruluşu olan Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) arasında Suriyeli üyelerin ve çalışanlarının mesleki eğitimlerine yönelik olarak işbirliği protokolü imzalandı. Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Alman Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Bakanlığı kuruluşu olan Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) arasında Suriyeli üyelerin ve çalışanlarının kapasitelerinin geliştirilmesine yönelik düzenlenecek mesleki eğitimler konusunda işbirliği protokolü imzalandı.Gaziantep Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen törende, işbirliği protokolünü Gaziantep Ticaret Odası adına Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, GIZ adına da Proje Sorumlusu Ruth Halle imzaladı.İşbirliği protokolü ile Gaziantep Ticaret Odası’na kayıtlı Suriyeli üyelere ve çalışanlarına Türkçe, iş Türkçesi, iş İngilizcesi, sosyal medya üzerinden e-pazarlama teknikleri, proje yönetimi, Microsoft ofis programları (word, excel, powerpoint), insan kaynakları yönetimi, finans yönetimi, liderlik ve iletişim teknikleri, dış ticarete yönelik uygulamalı pazar araştırması, temel ihracat ve iş kurma odaklı girişimcilik konularında çeşitli eğitimler verilecek.İmza töreninde konuşan Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Gaziantep’in Suriyelilerin en çok barındığı dört kentten biri olduğunu, Suriyeli üyeleri sosyal ve ekonomik hayata entegre etmeye çalıştıklarını söyledi.Suriyeli üyelerin ekonomiye entegrasyonu konusunda çeşitli çalışmalar yaptıklarını vurgulayan ve Almanya ile hemen her alanda geçmişe dayalı köklü ilişkiler bulunduğunu belirten GTO Başkanı Hıdıroğlu, “Nitelikli işbirliği için ilk adımı atıyoruz. Özellikle mesleki eğitim ve Suriyelilerin eğitimi hususunda yapılan bu işbirliği çok önemli. İnşallah bu daha büyük çaplı ve daha nitelikli yeni süreçlere başlangıç oluşturur. Dolayısıyla bu işbirliğinin bu projeyle sınırlı kalmaması gerekiyor. İşbirliğinin önümüzdeki dönemlerde daha da genişleyeceğini umuyorum” dedi.GIZ Proje Sorumlusu Ruth Halle ise, bölgenin en büyük sivil toplum kuruluşu olan Gaziantep Ticaret Odası ile Suriyeli üyelerin ve çalışanlarının eğitimlerine yönelik işbirliği protokolü imzalamaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirtti.İmza töreninde, GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Fatih Güllüoğlu, Sadık Koçak, Yönetim Kurulu üyeleri M. Sami Akay, Halil Zengin, Hüseyin Özgüler, Ömer Faruk Melekoğlu, Kamil Tosun ve Mustafa Zor da hazır bulundu.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi ile İKA'dan işbirliği protokolü Haber

GAP Bölge Kalkınma İdaresi ile İKA'dan işbirliği protokolü

GAP Bölge Kalkınma İdaresi ve İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) işbirliği kapsamında uygulanacak programların protokolü imzalandı. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) teknik desteği ile hazırlanan, Sanayide Enerji Verimliliğinin Artırılması Programı ve Organik Tarım Programı'nın Şanlıurfa'da düzenlenen imza töreninde, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil ve İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz hazır bulundu. Uygulanacak işbirliği programlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İKA Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz Sanayide Enerji Verimliliğinin Arttırılması Programıyla enerji verimliliğine yeni bir bakış açısı getirileceğini ifade etti. Akyılmaz, proje ile sanayi tesislerinde enerji verimliliğini artırmayı hedeflediklerini belirterek projenin, bölgedeki sanayi işletmelerinde enerji verimliliği konusunda farkındalığın arttırılmasının yanında bölgede üretim yapan sanayi işletmelerinde enerji verimliliğine yönelik tedbirlerin belirlenip uygulanmasını sağlayacağını söyledi. Organik Tarım Programına da değinen Akyılmaz, programla Organik tarımsal üretimde örgütlenmenin teşvik edilmesi ve kurumsallaşmanın desteklenmesi, bölgede üretilen ve/veya işlenen organik tarımsal ürünlerin katma değerinin ve kalitesinin arttırılması, bölgesel, ulusal ve uluslararası işbirliklerinin geliştirilmesi suretiyle; bölgede üretilen ve/veya işlenen organik ürünlerin sürdürülebilir pazarlara erişiminin sağlanmasının hedeflendiğini belirtti. Akyılmaz, önemli projelerin hayata geçirilmesinde işbirliğinin önemine de dikkat çekerek, ''Programlara katkıları nedeniyle başta GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Programlar bölgemize hayırlı olsun.'' dedi.

Başarılı 147 lise öğrencisi umreye gönderilecek Haber

Başarılı 147 lise öğrencisi umreye gönderilecek

Protokol ile bu yıl okullarında başarılı olan 147 lise öğrencisi umreye gönderilecek.   Gaziantep Valiliği, Şahinbey Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı 147 öğrencinin Umreye götürülmesi için protokol imzaladı. 49 lise öğrencisinin katılımıyla gerçekleşecek projede, lise 1, 2, 3 ve dördüncü sınıf öğrencileri kendilerine dağıtılacak kitap üzerinden sınava tabi tutulacak. Düzenlenen sınav sonrasında her okulun 1’ncisi, 2’ncisi ve 3’üncüsü Umreye gitmeye hak kazanacak. Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun önemli çalışmalara imza attığını belirterek, "Şahinbey Belediyemiz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz, İl Müftülüğümüz ve Valiliğimizin onayı ile bir protokol imzaladık. Şahinbey Belediyemizin eğitime destek olmasıyla ilgili çalışmalarına yeni bir halka daha eklemiş oldu. Geçtiğimiz yıl başlatılan proje bu yıl da kapasitesi artırılarak devam ediyor. Şahinbey İlçemizde bulunan 49 lisemizde eğitim gören 9-10-11 ve 12’nci sınıf öğrencilerimiz arasında düzenlenecek sınavda 1. 2. ve 3’üncü olan 147 öğrencimiz Umre ’ye gönderilecek. Düzenlenecek olan sınavın organizasyonunu Milli eğitim Müdürlüğü yaparken sınav ise Diyanet İşleri Başkanlığımızın vereceği kitap üzerinden yapılacak. Sınavda başarılı olan ve umreye gidecek olan öğrencilerimiz 8 okuldan seçilecek, öğretmenlerimiz ve Diyanet İşleri’nden seçilecek hocalarımız eşlik edecek. Böylelikle öğrencilerimiz öğrenirken, aynı zamanda kutsal mekanı ziyaret ederek, Umrelerini gerçekleştirme fırsatı tanınmış olacak. Bu projeyi hazırlayan Şahinbey Belediye Başkanımıza, Milli eğitim Müdürlüğümüze ve İl Müftülüğümüze teşekkür ediyorum" dedi. “Öğrencilerimiz kitap okumalı“ Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, öğrencileri Umreye göndermek için sınav düzenleneceğini belirterek, “Biz öğrencilerimizi kitap okumaya teşvik ediyoruz. Bu güne kadar bu konuda birçok yarışma düzenledik. Bu kapsamda her ay öğrencilerimize bir kitap dağıtarak, sınava tabi tutacağız ve çeşitli hediyeler vereceğiz. Bu ay 44.000 lise öğrencimiz arasında yapacağımız yarışmada da her okulumuzun lise birincisi ikincisi ve üçüncülerini Umre’ye götüreceğiz. Kitapların dağıtımına başlayıp, önümüzdeki ayın ortalarında da sınavlarını yapacağız. Bu sınavda ilk üçe girenler Ocak ayı içerisinde Umreye gidecek. Tüm öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.