Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#turkcell

Güncel Gazete - turkcell haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, turkcell haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Gaziantep, YaaniMail’i tercih etti Haber

Gaziantep, YaaniMail’i tercih etti

Kullanıcılarının verilerini Türkiye’deki Turkcell veri merkezlerinde tutan YaaniMail, hem bireylere hem de kurumlara güvenilir e-posta hizmetini sunuyor. Gaziantep, YaaniMail’i en fazla kullanan dokuzuncu il oldu. Türkiye’den 7/24 kesintisiz hizmet veren ve Turkcell veri merkezleri kalitesiyle güvenli e-posta hizmeti sunan YaaniMail’in kullanıcı sayısı 1 milyonu geçti. Geçtiğimiz yıl sonunda kullanıma açılan YaaniMail, kullanıcı verilerini yurt içinde güvenle saklıyor. Bireylere @yaani.com uzantılı ücretsiz e-posta hizmeti sağlayan YaaniMail kullanıcılarına 2GB e-posta saklama alanı sunuyor. YaaniMail’i en fazla kullanan 10 il sıralamasında Gaziantep dokuzuncu sırada yer alırken İstanbul, Diyarbakır, Şanlıurfa, Van, Adana, Mersin, Hatay ve Kahramanmaraş ise YaaniMail'i en çok kullanan diğer şehirler oldu. Turkcell’li olmayanların da yararlanabildiği YaaniMail ile e-postalara her yerden hızlıca erişmek, yüksek performans ile e-posta göndermek ve aranan e-postalara kolayca ulaşmak mümkün. Web ve mobil uygulamalarının sade tasarımı sayesinde kolay bir kullanım sunan YaaniMail yüksek teknolojik altyapısı ile spam ve virüslere karşı da koruma sağlıyor. ATAÇ TANSUĞ: YERLİ VE MİLLİ ÇÖZÜMLERİMİZLE KULLANICILARIMIZIN YANINDAYIZ Turkcell’in Dijital Servisler ve Çözümlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ataç Tansuğ, son yıllarda kullanıcıların en çok önem verdiği konuların başında veri güvenliğinin geldiğini belirtti. Tansuğ, “Turkcell’de önceliğimiz her zaman, müşterilerimizin talep ve ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak oldu. Veri güvenliği de müşterilerimizin taleplerinin en başında geliyor. Bu doğrultuda biz yıllardır ‘Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalmalı’ prensibiyle hareket ediyor, sunduğumuz ürün ve hizmetleri bu anlayışla geliştiriyoruz. Tamamen yerli ve milli teknolojiyle geliştirilen YaaniMail platformunda toplanan verileri, Türkiye’de bulunan yüksek güvenlikli veri merkezlerimizde ve kendi sunucularımızda saklıyoruz. Önümüzdeki dönemde de yerli ve milli teknolojilerimizle geliştirdiğimiz yeni dijital ürün ve hizmetler sunmayı sürdüreceğiz” diye konuştu. Kurumsal kullanıcılar da şirket adı uzantısını kullanarak YaaniMail’in sunduğu güvenli, hızlı ve gelişmiş e-posta hizmetlerinden kolayca yararlanabiliyor. Kurumların en çok ihtiyaç duyduğu yasal metin, imza, feragatname gibi araçları ücretsiz sunan YaaniMail kullanım kolaylığıyla da dikkat çekiyor. YaaniMail Kurumsal e-posta servisini ister yerinde kurulum talep ederek, istenirse de bulut üzerinden anında kullanıma başlamak mümkün. Web üzerinden erişilebilen Kurumsal Yönetim Paneli ile kullanıcılar alan adlarını tanımlayıp e-posta hesaplarını kolayca oluşturup yönetmeye başlayabiliyor. Tüm bu süreçte ihtiyaç duyulması halinde destek ekipleri Turkcell kalitesiyle 7/24 hizmet sunuyor. YaaniMail Kurumsal hakkında detaylı bilgilere https://kurumsal.yaanimail.com sayfasından ulaşılabiliyor.

Gaziantep’e özel uçtan uca dijital iş çözümleri Haber

Gaziantep’e özel uçtan uca dijital iş çözümleri

Turkcell, Türkiye’nin dört bir yanındaki şirketlerin dijital dönüşüm yolculuklarına eşlik ettiği toplantıların dördüncüsünü Gaziantep’te düzenledi. Toplantıya Gaziantep genelinde faaliyet gösteren 30’dan fazla şirketten üst düzey yöneticiler katılarak kurumlara özel sunulan yenilikçi dijital çözümler ve son teknolojik gelişmeler hakkında bilgi sahibi oldu. Toplantıda Turkcell Büyük Müşteriler Satış Direktörü Serdar Tarhan ve Turkcell Kurumsal Ürün ve Servisler Direktörü Ömer Gazimihal, şirketlerin işleriyle ilgili ihtiyaçlarının belirlenmesi, uçtan uca sektörel dijital çözümlerin kullanılması, satışları artırıcı, maliyetleri azaltıcı, işlerin her yerden güvenli bir şekilde yönetimi gibi konularda deneyimlerini paylaştı. “GAZİANTEP’TE BİRÇOK AKILLI ŞEHİR PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİK” Toplantıda söz alan Turkcell Büyük Müşteriler Satış Direktörü Serdar Tarhan, Türkiye’deki ilk akıllı şehir uygulamalarını Gaziantep’te başlattıklarının altını çizerek “Güçlü fiber altyapımız ile bugüne kadar Gaziantep’te birçok akıllı şehir projesini hayata geçirdik. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği yapılarak başta Alzheimer Takip olmak üzere Hayvanat Bahçesi Isı Takibi, Akıllı Durak, Hafriyat Araç Takibi, Akıllı Sulama ve Su Kuyuları Takibi gibi pek çok projeye imza attık. Bunların yanı sıra müşterilerimizin ihtiyaçlarına uygun büyük veri yönetimi yaparak şirketlerin dijital dönüşümlerine eşlik ediyoruz. Bundan sonra da başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Gaziantep’te faaliyet gösteren firmalarla da yeni projelere imza atmayı planlıyoruz” dedi. Ülke ekonomisinde önemli bir yere sahip Gaziantep’in değerli firmalarıyla bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Turkcell Kurumsal Ürün ve Servisler Direktörü Ömer Gazimihal ise şunları söyledi: “Gaziantep’te birçok firmaya uçtan uca sektörel çözümler sunuyoruz. Bu şirketler arasında çoğunlukla üretim ve sanayi sektörüne hizmet veriyoruz. Başta bulut servisleri olmak üzere veri merkezi ve güvenlik çözümlerimizle müşterilerimizin yanında oluyoruz. Bu sayede Gaziantep’teki şirketlerin dijital dönüşüm yolculuklarında ihtiyaç duydukları her an yanlarında olarak anahtar teslim çözümler sunuyoruz. Bugün gerçekleştirdiğimiz toplantıya katılarak değerli görüşlerini bizimle paylaşan tüm şirketlerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Gaziantep için var gücümüzle çalışmaya ve şehre özel projeler üretmeye devam edeceğiz.”

Turkcell’den Gaziantep’deki engelli öğrencilere eğitim desteği Haber

Turkcell’den Gaziantep’deki engelli öğrencilere eğitim desteği

İki yılda 45 ilde 84 okulda 30 bin’e yakın engelli öğrencinin hayatına dokunan Turkcell, imzalanan yeni protokolle, Engelsiz Eğitim’i tüm Türkiye’de yaygınlaştırmayı amaçlıyor. Protokol kapsamında, Gaziantep başta olmak üzere tüm Türkiye’de meslek edinme atölyeleri ve teknoloji sınıfları oluşturularak eğitim ve istihdam imkanı yaratılırken Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde hayat geçirilen Zeka Gücü projesi ile de özel yetenekli öğrenciler desteklenmeye devam edilecek. Hedef 2020’ye kadar 50 bin engelli, 50 bin özel yetenekli öğrenci. Gelirlerinin yüzde 1’ini toplumsal fayda sağlamaya ayıran Turkcell, Türkiye’deki dezavantajlı kitlelere ulaşmak, eğitimde fırsat eşitliği sunmak amacıyla sürdürdüğü çalışmalarına devam ediyor. “Engel Tanımayanlar” başlığı altında hem engelli hem de özel yetenekli bireylerin yaşamlarına değer katan ve 2015’ten bu yana pek çok başarılı sosyal sorumluluk projesini hayata geçiren Turkcell Engelsiz Eğitim Programı’nda yeni bir aşamaya gelindi. Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilen protokol imza töreniyle 2020’ye kadar 50 bin engelli öğrenci için eğitim ve istihdam imkanlarının geliştirilmesi hedefi belirlendi. DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ’NE ÖZEL İMZA TÖRENİ 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde, Milli Saraylar Saray Koleksiyonları Müzesi’nde gerçekleştirilen imza törenine Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça katıldı. Engelli çocukların zeybek gösterisi ve piyano konseriyle başlayan törende ayrıca, özel eğitim okullarında okuyan öğrenciler tarafından yapılan 170 eserin yer aldığı ‘7. Sanata Engel Yok’ Resim ve El Sanatları Sergisi’nin açılışı gerçekleşti. Öğrenciler, Milli Eğitim Bakanı ve Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı’nın yağlı boya tablolarını kendilerine hediye etti.

Turkcell Superonline 3 milyon haneye ulaştı Haber

Turkcell Superonline 3 milyon haneye ulaştı

2017 eylül sonu itibarıyla fiber müşteri sayısı 1,2 milyonu aşan Turkcell Superonline gerçek fiber internette liderliğini devam ettiriyor. Turkcell Superonline’ın, Turkcell Grubu’nun büyümesinde etkin bir role sahip olduğunu belirten Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan, “Kaliteli ve kesintisiz altyapı hizmetimizin yanı sıra sunduğumuz ürün ve hizmetlerle farklılaşan gerçek fiber interneti ülkemizdeki tüm hanelere taşımayı hedefliyoruz” dedi. Türkiye’yi gerçek fiber internet ile tanıştıran Turkcell Superonline, dijital gelişimin fiberle hanelere ulaşması yolunda önemli bir mesafe daha kat etti. Bu amaçla bugüne kadar fiber altyapıya 5,2 milyar TL yatırım yapan Turkcell, Superonline’ın gerçek fiberini 3 milyon ev ve işyerinin kapısına kadar getirdi. Türkiye’nin her köşesine kesintisiz ve kaliteli interneti taşımayı hedefleyerek bu alanda yatırımlarını sürdüren Turkcell’in fiber ağı da yaklaşık 40 bin kilometreye ulaştı. “Toplam müşteri sayısı 2 milyonu aştı” Eylül sonu itibarıyla 1,2 milyona ulaşan fiber müşterisiyle bu alanda liderliğini sürdüren Turkcell Superonline’ın ADSL aboneleri de dâhil edildiğinde toplam müşteri sayısı 2,1 milyonu buldu. 1000mbps hızında internet hizmetini Türkiye ile tanıştıran Turkcell Superonline’ın fiber üzerinden sunduğu TV+ hizmetinin abone sayısı ise 467 bine ulaştı. “İki yılı aşkın süredir pazarın lideriyiz” Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Turkcell Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan şunları söyledi: “Ülkemizin hak ettiği gerçek fiberi insanlarımızla buluşturmak için Türkiye çapında başlattığımız seferberliği tüm hızıyla sürdürüyoruz.  Bugüne kadar yaptığımız 5,2 milyar TL’lik yatırımın tek amacı ülke insanımızın hızlı ve kesintisiz biçimde bilgiye ulaşabilmesini sağlayarak Türkiye’nin dijitalleşmesinin önünü açmak. Bunu sağlamanın yolu da hanelerin kapısına kadar gerçek fiber interneti götürmekten geçiyor. Bugün geldiğimiz noktada Türkiye genelindeki 3 milyon hanenin kapısına gerçek fiberi getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye’yi kapsayan fiber ağımızın uzunluğu ise yaklaşık 40 bin kilometreye ulaştı. Eve kadar fiber olarak adlandırılan gerçek fiberde liderliğimiz sürdürüyoruz. Önümüzdeki yıllarda da fiberde müşteri bazımızı genişleterek büyüme ivmemizi korumayı ve daha fazla altyapı ile ulaştığımız hane sayısını artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Gaziantepli 4.5G’yi çok sevdi Haber

Gaziantepli 4.5G’yi çok sevdi

Türkiye’de 1 Nisan 2016 tarihinde kullanılmaya başlanan 4.5G teknolojisine geçiş yapan Turkcell’lilerin sayısı 21 milyonu aştı. Aradan geçen kısa süre içerisinde Gaziantepli Turkcell kullanıcıları da büyük oranda 4.5G’yi tercih etti. 1 Nisan itibariyle dünyanın en güçlü 4.5G altyapılarından birisini Türkiye’nin 81 ilinde hazır hale getiren Turkcell’in 4.5G’ye geçiş yapan abonelerinin sayısı 21,1 milyonu aştı. Böylece yaklaşık her üç Turkcell’liden ikisi yüksek mobil internet hızı ve kapasitesi sunan 4.5G aboneliğini aktif hale getirirken Turkcell’in dijital ürün ve servislerine olan talep de arttı. Gaziantepli Turkcell abonelerinin de büyük kısmı hızlı ve kaliteli iletişimi tercih ederek 4.5G’ye geçti. 4.5G ile birlikte Turkcell’in BiP, fizy, TV+, lifebox ve GollerCepte gibi popüler servislerini kullananların sayısı hızla yükseldi. Bu servislerin daha yoğun şekilde kullanması ile birlikte toplam mobil internet data trafiği de 1 Nisan öncesine göre önemli miktarda artış gösterdi. 4.5G’de kullanılan datanın toplam trafiğe oranı yüzde 24’e yükselirken, Turkcell şebekesindeki 4.5G uyumlu cihaz sayısı ise 10 milyonu aştı. 2016 yılının üçüncü çeyreğindeki data kullanımı, 4.5G’nin etkisi ile bir önceki yılın aynı dönemine göre %39 artarak 142.619 TB’a ulaştı. TURKCELL’İN 4.5G HIZINDA SERVİSLERİNE YOĞUN İLGİ 4.5G ile sunulan yüksek hızlı kesintisiz mobil internet, bekleme sürelerini kısaltarak ürün ve servislerin daha verimli kullanılmasına imkan tanıyor. Bu da Turkcell’in popüler uygulamalarının, 4.5G’ye geçenler tarafından daha fazla tercih edilmesini sağlıyor. Yeni nesil iletişim platformumu BiP’i indirenlerin sayısı, 4.5G’ye geçilen 1 Nisan 2016 tarihinden itibaren yüzde 30 artış göstererek 11 milyona ulaştı. Türkiye’nin en bilinen müzik platformu fizy’nin indirme sayısı 7,6 milyona ulaşırken, GollerCepte servisi de 2,7 milyon defa indirildi. Bireysel depolama servisi lifebox 3,4 milyon kez indirilirken televizyon, bilgisayar veya mobil cihazlardan izlenebilen kişisel TV platformu TV+’ın indirme sayısı ise 2,5 milyonu geçmiş durumda.

Turkcell'den görme engellilere 'Yol Arkadaşım AVM' desteği Haber

Turkcell'den görme engellilere 'Yol Arkadaşım AVM' desteği

Turkcell tüm Türkiye’deki görme engellilerin hayallerine ortak olmaya devam ediyor.Turkcell, YGA ile birlikte hayata geçirdiği “Hayal Ortağım”a eklenen “Yol Arkadaşım AVM” özelliğiyle tüm Türkiye’deki görme engellilerin sosyal hayata daha aktif ve bağımsız katılmalarına destek olacak. Bu uygulama sayesinde görme engelliler 6 ilde 12 AVM’de alışverişlerini kimseden yardım almak zorunda kalmadan yapabileceği açıklandı. Turkcell'den yapılan açıklamaya göre “Yol Arkadaşım AVM” özelliği Anadolu’da yaşayan görme engellilerin kullanımına açıldı. Bu özellik sayesinde İstanbul’dan sonra Gaziantep, Mersin, Antalya, Konya ve İzmir’de 12 AVM’de görme engelliler, önünden geçtikleri yerde hangi mağazaların olduğu bilgisini alabiliyor ve gitmek istedikleri mağaza, asansör, danışma gibi noktalar için yönlendirmelere ulaşabiliyor. 'HAYAL ORTAĞIM' 6 İLDE 12 AVM’YE ULAŞTI 'Hayal Ortağım' uygulaması içerisinde bulunan “Yol Arkadaşım AVM” özelliği, İstanbul’da İstinyePark, Akasya, Akbatı, Akmerkez ve Kanyon, Gaziantep’te Forum Gaziantep, Primemall ve Sanko Park, Mersin’de Forum Mersin, Antalya’da Antalya Migros, Konya’da M1 Konya ve İzmir’de Point Bornova AVM’lerinde görme engellilerin kullanımına açıldı. 2017 yılı içerisinde Türkiye çapında 40 AVM’de kullanılması hedeflenen uygulama sayesinde görme engellilerin toplu yaşam alanlarında herkes gibi özgürce zaman geçirebilmeleri amaçlanıyor. Bu hizmetten faydalanmak için görme engellilerin App Store veya Google Play’den Hayal Ortağım uygulamasını indirip üye olmaları yeterli. Uygulama tüm operatör kullanıcılarına açık olmakla birlikte Turkcell müşterilerine data kullanımı ücretsiz olarak sunuluyor.

 Engeller Büyükşehir ve Turkcell hayal ortağım ile kalktı Haber

 Engeller Büyükşehir ve Turkcell hayal ortağım ile kalktı

Hayal Ortağım ile görme engelliler uygulama içerisinde geliştirilen "Ulaşım" özelliğini Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te kullanabilecek ve pilot uygulamanın geçerli olduğu otobüslerde engellere takılmadan seyahat edebilecek. İstanbul'dan sonra ilk kez Gaziantep'te beacon teknolojisi ile hayata geçirilen Hayal Ortağım "Yol Arkadaşım AVM" özelliği ile de görme engelliler alışveriş merkezlerinde yardıma ihtiyaç duymaksızın dolaşıp alışveriş yapabilecek. Turkcell, engellerin teknolojiyle aşılması ve engellilerin sosyal hayata daha aktif ve bağımsız katılmalarının sağlanması için yeni bir işbirliğine imza attı. Turkcell'in Young Guru Academy (YGA) ile beraber geliştirdiği ve dünya mobil iletişim sektörünün çatı kuruluşu GSMA'den iki defa ödül alan Hayal Ortağım uygulaması, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin vizyoner yaklaşımıyla, Gaziantep'te görme engellilerin hayatını kolaylaştıracak. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu'nun katılımıyla Gaziantep'te düzenlenen toplantıda hem bu işbirliği hayata geçirildi hem de Hayal Ortağım'ın yeni özellikleri tanıtıldı. Şahin ve Terzioğlu'na eşlik eden basın mensupları, Hayal Ortağım'ın Ulaşım ve Yol Arkadaşım AVM özelliklerinin yanı sıra, görme engellilerin sinema deneyimini zenginleştiren ödüllü "Cepten Sesli Betimleme" özelliğini de deneyimledi. TÜRKİYE'DE İLK, DÜNYAYA ÖRNEK: HAYAL ORTAĞIM ULAŞIM İLE OTOBÜS VE DURAKLAR ARTIK KONUŞUYOR Hayal Ortağım'ın Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te hayata geçen "Ulaşım" özelliği, görme engellilerin duraklarda ve otobüslerde kimseden yardım almak zorunda kalmadan engelsiz seyahat edebilmesine imkan sağlıyor. Özellik durakta kullanıldığında, görme engelli yolcu hangi durakta olduğunu, bulunduğu duraktan geçen otobüslerin listesini ve kaç dakika sonra otobüsünün durakta olacağını öğrenebiliyor. Beklediği otobüsün durağa geldiği bilgisine sesli bir uyarıyla ulaşabiliyor. Araç duraklara yaklaşırken, otobüs şoförüne de duraktan bir görme engellinin otobüse bineceği uyarısı gidiyor. Görme engelli kullanıcı, yolculuk sırasında, hangi duraklardan geçtiğini öğrenebiliyor ve inmek istediği durağa yaklaştığında sesli bildirim alıyor. AVM'LER İSTANBUL'DAN SONRA GAZİANTEP'TE DE "ERİŞİLEBİLİR" OLDU Hayal Ortağım uygulaması içerisinde bulunan "Yol Arkadaşım AVM" özelliği de, İstanbul'dan sonra ilk defa Gaziantep'te bulunan Gaziantep AVM, PrimeMall ve Sankopark AVM'de aktif hale geldi. Bu özellik sayesinde görme engelliler, alışveriş merkezlerinde önünden geçtikleri mağazaların hangi mağaza olduğu bilgisini alıyor ve gitmek istedikleri mağaza, asansör, danışma gibi noktalar için yönlendirmelere ulaşıyor. Gaziantep ile beraber Türkiye'nin tamamında görme engellilerin hizmetinde olan Hayal Ortağım'ın sesli betimleme özelliğiyse geçen yıl Ekim ayında hayata geçmişti. Sesli Betimleme Derneği'nin destekleriyle betimlenen filmlerde, anlatıcı, ortamı ve oyuncuları uygulama üzerinden ayrıntılarıyla tasvir ediyor. Böylece görme engelliler de filme ilişkin bilgilere diğer sinema izleyicileri kadar sahip oluyor ve sinemada bulunmaktan daha fazla keyif alabiliyor. ENGELSİZ ŞEHİR GAZİANTEP TÜM TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLSUN   İşbirliğinin ve Hayal Ortağım'ın yeni özelliklerinin tanıtıldığı basın toplantısında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şunları söyledi: "Gaziantep'te görevi devraldığımız günden bu yana teknolojinin bütün imkanlarından faydalanarak şehrimizin yaşam standartlarını yükselttik. Bugün Turkcell işbirliğiyle, Gaziantep'i görme engellileri için de akıllı şehir haline getirmek üzere önemli bir adım atıyoruz. Engelsiz şehir Gaziantep vizyonumuz çerçevesinde, toplu ulaşımı, alışveriş merkezlerimizi, sinemalarımızı görme engelliler için daha erişilebilir hale getiriyoruz." NEW YORK'TA BİLE BU MODEL YOK Günümüz dünyasında büyük bir yarış olduğunu ifade eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Şehirler yarışıyor, insanlar yarışıyor. Bilgiyi, kaynakları iyi yönetenler öne çıkıyor. İpek yolu hattındaki Gaziantep taştan dantel yapmış bir şehirdir, Türkiye'nin üretken insanlarının şehridir. Bu şehirde yaşayan engelli kardeşlerimin engellerini kaldırmak en önemli görevlerimizden biri. Engeller elde ayakta değil, taşlaşan yüreklerdedir; dolayısıyla biz bu konuya engellilerin hayata tam katılımının bir imtiyaz değil bir hak olduğu çerçevesinden yaklaşıyoruz. Bir anne "Benden sonra çocuğum ne olacak?" endişesiyle "ben ondan uzun yaşayayım" diye dua ediyor, kendisinden sonra engelli çocuğunun geleceğinden emin olamıyor. Bu endişeler yaşanmasın diye hep birlikte engelleri kaldırmak için çalışmaya devam edeceğiz. Bu hedef için birlikteyiz ve hayallerimizi gerçekleştiriyoruz. Hayal Ortağım'ın sağladığı imkanlar ve bugün hayata geçirdiğimiz "Ulaşım" özelliği bugün New York'ta bile uygulanmayan bir model. Bu şehir çok önemli bir önderlik yapıyor. Bütün engeller aşılana kadar çalışacağız. Hem akıllı şehir olma, hem de engelleri kaldırma açısından sınıf atlamamıza yardımcı olan, hayallerimize gerçekleştirmemizi sağlayan Turkcell'e ve tüm hayal ortaklarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Turkcell ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin işbirliklerinin fiberden makineler arası iletişim teknolojisine pek çok alana uzandığını, Akıllı Şehir Gaziantep'in çevre korumadan kaynak tasarrufuna her alanda ilerleme kaydettiğini hatırlattı. "Gaziantep, bugün ilk kez hayata geçen Hayal Ortağım Ulaşım özelliği ve Hayal Ortağım'ın sağladığı diğer imkanlar sayesinde, artık görme engelliler için de akıllı şehir" diyen Terzioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Turkcell olarak Hayal Ortağım uygulamamızla dünya iletişim sektörüne örnek olduk. Şimdi bu uygulamayı akıllı şehir yaklaşımıyla birleştiriyoruz ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'yle işbirliği yaparak Hayal Ortağım'a ulaşım özelliğini ekliyoruz. Türkiye'de ilk defa Gaziantep'te hayata geçen, dünyaya da örnek olacak bu özellikle Gaziantep'te evinden çıkan görme engelli bireyler, akıllı duraklar ve otobüsler sayesinde rahatça şehir içerisinde dolaşabilecekler. Hayal Ortağım'ın diğer özelliklerinden faydalanarak sesli yönlendirmelerle AVM'lerde kolayca gezebilecek, sesli betimleme ile vizyon filmlerini görsel ayrıntıları kaçırmadan izleyebilecekler. Bu tür işbirliklerinin ülkemizin geneline yayılmasını ve Gaziantep'in engelleri kaldırmada tüm illerimize örnek olmasını umuyorum." ARTIRILMIŞ VE SANAL GERÇEKLİKLE, YAPAY ZEKAYLA GELECEKTE ENGELLERİ ÇOK DAHA RAHAT AŞACAĞIZ Mobil iletişim dünyasının elinde, engellerin aşılmasına yardımcı olmak için gelecekte çok daha zengin bir teknolojik altyapı olacağının altını çizen Terzioğlu, artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik ve yapay zeka uygulamalarına da dikkat çekti. Terzioğlu "Bu teknolojiler, birkaç meraklıya hizmet eden oyuncaklar, eğlence araçları olarak düşünülmemeli. Bu teknolojileri özellikle mobil iletişimin imkanlarıyla birleştirdiğimiz zaman, hayatlarını en çok değiştirebileceğimiz grupların başında engelliler geliyor. Biz de, Hayal Ortağım'ın şimdiye kadar sağladığı başarı ve yarattığı fark ile yetinmiyor, her zaman yeni hedeflere doğru ilerliyoruz." diye konuştu.   TURKCELL HAYAL ORTAĞIM İLE BİR GÖRME ENGELLİNİN GAZİANTEP DENEYİMİ Toplantı sonrasında, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ve basın mensupları Hayal Ortağım uygulamasını birlikte deneyimledi. Engellilerle birlikte akıllı durakta otobüs bekleyen, Hayal Ortağım'ın ulaşım teknolojisini kullanarak seyahatlerini tamamlayan grup, Gaziantep AVM içerisinde sesli yönlendirmelerden faydalandı. Alışveriş merkezinde sinema salonuna ulaşarak sesli betimleme ile film izledi. Şahin, Terzioğlu ve basın mensupları, böylelikle bir görme engellinin Hayal Ortağım ile Gaziantep'te yaşayacağı deneyimi birebir yaşamış oldu. AKILLI ŞEHİR GAZİANTEP'TEKİ YENİLİKLER Akıllı şehircilikte Türkiye'ye örnek olan Gaziantep'te Büyükşehir Belediyesi ve Turkcell işbirliği ile önemli yeniliklere imza atıldı. Turkcell'in teknolojik altyapısını oluşturduğu şehirde, insanların hayatı kolaylaştırılırken milyonlarca liralık tasarruf sağlandı, Gaziantep çevreye daha duyarlı bir kent oldu. Gaziantep'te bulunan dört Organize Sanayi Bölgesi'nde 900 adet elektrik sayacı Turkcell teknolojisiyle gerçek zamanlı olarak okunabiliyor, anlık enerji tüketimi ve güç bilgileri abone bazında alınabiliyor. Akıllı Sayaç sayesinde elektrik şebekesindeki kaçak kullanım yaklaşık yüzde 90 oranında önlendi. Eskiden yüzde 4 olan kayıp-kaçak oranı, yüzde 0,5'e düşürüldü. Böylece yılda 25.5 milyon lira tasarruf sağlandı. Kısıtlı kaynaklara sahip Gaziantep'te 50'ye yakın derin su kuyusu ve su depoları uzaktan izlenerek doğal kaynakların daha verimli kullanılması sağlandı, su taşmalarının tamamı önlendi. Gaziantep tramvay hattındaki 28 adet Akıllı Durak ile toplu taşımada vatandaşın tramvay bekleyerek duraklarda geçireceği zaman günlük ortalama 20 dakika kısaltılıyor. Yol durumundan kaynaklanan gecikmeler ve duraklarda oluşabilecek yığılmalar görülerek zamanında müdahale edilebiliyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nde hizmet veren 93'ü otobüs ve 28'i tramvay olmak üzere toplam 121 adet toplu taşıma aracında Gazianteplilere ücretsiz internet hizmeti veriliyor. Belediye, taşeron firmalara ait 900'ü aşkın hafriyat kamyonunu takip edebiliyor ve harfiyatın daha önce belirlenen alanlara boşaltılması sağlanıyor. Şehirde can ve mal güvenliğini sağlamak için 300'den fazla belediye aracı (itfaiye, çöp kamyonu, zabıta) uzaktan izlenerek yönetiliyor. Park ve bahçe sulamada; 17 dönümlük bir alanda yer alan Botanik Park, topraktaki ve havadaki nem oranı ölçülerek otomatik olarak sulanıyor. Toprağın ihtiyacı kadar sulama yapılmasıyla su tasarrufunun yanı sıra bitkiler de sağlıklı olarak yetiştiriliyor. Ayrıca, ortalama yüzde 15 su tasarrufu sağlanmakla birlikte, bitkilerin ihtiyacı olan rutin bakımlar daha verimli yapılıyor. Doğal Yaşam Parkı ve Hayvanat Bahçesi'nde yaşayan hayvanlar için ısı takibi yapılıyor. Bu sayede her bir hayvanın fizyolojik özelliklerine göre ısı değerleri ayarlanabiliyor. Ayrıca sıcaklığın istenen değerlerin dışına çıkması durumunda da SMS ile ilgili bakıcıları anlık uyarı gönderilebiliyor. Ayrıca, vatandaş, konumuna göre en yakın eczane, hastane, ATM ve benzeri noktaları cep telefonuna yüklediği uygulama üzerinden görüntüleyebiliyor.   resimli

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.