Siyaset hareketlendi.. Tüm adaylar Gaziantep’e gelerek seçim stardı vermeye başladı.. Siyaset kazanı kaynamaya devam ediyor.. TBMM göndereceğimiz, bizi kimlerin temsil edeceği daha doğrusu Türkiye’de yönetimde kimlerin söz sahibi olacağına karar vereceğiz Hal böyle olunca da o her seçimde yapılan bildik tartışmalar yaşanmaya, yazılıp çizilmeye başlandı bitti ama hala dedikodusu devam ediyor.. Milletvekilleri önseçimle belirlensin, atama olmasın, ithal olmasın, Gaziantepli olsun, arayınca telefonumuzu açsın, sokaklarda dolaşsın vesaire tartışmaları. Ben aslolan şeyin duyarlı olmak olduğunu düşünmüşümdür her daim.
Yaşadığınız şehrin sorunlarına duyarlı iseniz, sadece kendinizin değil de tüm insanların mutlu, huzurlu, güvenli, sağlıklı yaşamalarını istiyor ve önemsiyorsanız nereli olduğunuzun, ithal olup olmadığınızın, önseçimle belirlenmenizin hiç bir önemi yok. Tersini düşünürsek de; eğer milletvekilliğini kendine imtiyaz sağlamanın bir aracı olarak görüyorsan, istersen yedi göbekten Gaziantepli ol, istersen önseçimde rekor kırarak gel, hiçbir şey farketmez. Onun için bu tartışmalar “hizmet” olgusunun gözden kaçırılmasına neden oluyor.
Gaziantep’in tanıtımı.. Zeugmanın durumu ve bunun içinde bulunduğu durum bunun kanıtı bana göre. Çünkü Gaziantep milletvekilleri arasında Gaziantepli olanlar, uzun yıllardır Gaziantep’te yaşayanlar, teşkilattan olanlar, ithal olanlar... yani her kategoriden vekil var.. Ve yapılanlar ortada..
Bizde seçimler milletvekili adaylarının ithal mi yerli mi diye yarışıldığı atmosfer haline geldi, halbuki geleceğe yönelik, halkın siyasetinin, kültürünün, ekonomisinin korunduğu, geliştirildiği bir kent yaratmanın yarışı ile geçmelidir.. Şimdi Gaziantep’te yerli adaylar var.. Yeniler var.. Abdülhamit Gül yakinen tanıdığım çok iyi birisi, aile dostumuzun hocamın oğlu.. Canan Candemir Çelik Gaziantep’in Oğuzeli ilçesinden ve şimdiye kadar şaibeye karışmamış Oğuzelliler ve Gaziantepliler tarafından sevilen bir isim.. Yani Gaziantep siyasetinde yeni umut var.. Bununda Gaziantep siyasetine olumlu yansıyacağını düşünüyorum..
SİYASETÇİ VE SOSYAL MEDYA
Sosyal medya öyle hassatır ki, Twitter veya facebook kullanım politikalarının başarı noktası, profili bizzat idare eden kişinin ya da temsilcisinin, “her ne olursa olsun!” en önemsiz olarak gördükleri sahte Twitter, facebook profilinin eleştirisine bile saygılı olması gerekmektedir.. Aksi halde sosyal medya faydadan ziyade zarar getirir..
Siyasetçi halka inmeyi halkın içine karışmayı asla ihmal etmemeli, twitter veya fecebook la seçim kazanmayı kolaycılık olarak görmemelidir...Siyasetçi önce şunu düşünmelidir....
Bana oy verebilme ihtimali olan yüzbinlerce kişiyi mi, yoksa bana oy vermesi kesin olan on binlerce kişiyi mi hedefliyorum?..Tabiki siyasetçi her ikisinide gözardı etmemelidir...
Siyasi partilerin web siteleri, yoğun olarak kullanılan sosyal medya araçlarıyla entegre olmalı. Sosyal ağlardaki yenilikler ve trendler takip edilmeli. Twitter’dan gönderilen bir mesajın başka sosyal ağlardaki etkisi ve yapılan yorumlar da takip edilmeli. Siyasiler sosyal medyada başarılı olabilmek için çift taraflı iletişim kurmalı. Buraya ciddi emek harcanmalı, gelen sorular ciddiyetle yanıtlanmalı ve sadece reklam yapmak için kullanılmamalı. Sosyal medyada başarının yolu samimiyet ve özgün olmaktan geçiyor. Yoksa sosyal medya kendilerine faydadan çok zarar getirebilir....Önerimiz şudur ki...
Sosyal medya, sadece seçim dönemlerinde değil her zaman siyasilerin gündeminde olmalı, uzun vadeli ve kalıcı bir iletişim stratejisi olarak düşünülmelidir..
|