Spor yaşamdır.. İnsan olmanın, toplu yaşamanın, sağlıklı olmanın, tanışıp dost olmanın en iyi yolu spordur Aslında kentte kaynaşmanın birlik olmanın yolu da spordur. .Kent sporuna imkanı olan herkes katkı yapmalıdır.. Spora katkı yapılırken hem dostluk hemde kent dinamikleri göz önünde bulundurulmalıdır.. Herkes kendisi için az yada çok birşeyler yapmıştır spor adına. Yapmalıdır da. Aslında sporda bilinçlendirmek sorumluluk almak ve kent sporu için elinizi taşın altına koymak özveri ister...Zamanında çok kişi ve kuruluş bu özveriyi yaptı..
Spor dostlukları perçinleştirir.. Kent sporuna katkı vermek kenti heycanlandırır..Çünkü, Spor sağlıktır, spor en güzel yaşam tarzıdır
Sporda yanlış yapmak, kenti yok saymak yanlıştır.. Yanlış yapanlar bilsinler ki fırtına eken, fırtına biçer, dostluk ekense dostluk biçer. Kentte Spor dalları çoğaldıkça, sporcular dolayısıyla da turnuvalar da çoğalıyor. Spor adına bir çok güzelliklerin yaşanmasına , izlenmesine karşın bir çok kötülük de spor üzerinden yapılıyor. Oysa insanları kardeşçe dostça bir arada tutan, onları kaynaştıran yegane araçlardan birisi de spordur.
Spor konusunda Nelson Mandela: “Sporun dünyayı değiştirme gücü vardır. İlham verme ve başka çok az şeyde olan insanları birleştirme gücü vardır. Spor ırksal bariyerleri yıkma hususunda iktidarlardan daha güçlüdür.” demişti. Sporu kitlesel duyguları harekete geçirmek ve politik algıları şekillendirmek adına güçlü bir araç olarak görüyordu. Güney Afrika’ya barışı getirirken bu aracı çok başarılı bir şekilde kullandı. Bir spor müsabakası ile hayallerindeki kardeşlik olgusunu tüm dünyaya hissettirdi..
Spor camiası, Soma'da yaşanan elim facia sonrası birleşti. Süper Lig ekipleri ve diğer takımlar, yaptıkları çalışmalar öncesi ve sonrasında yaşamlarını yitirenlerin anısına saygı duruşlarında bulundu. Kulüplerin bayrakları yarıya indirildi.
Resmi sitelerinin açılış sayfaları ve içeriklerinde Soma'da hayatlarını kaybedenler için başsağlığı mesajları yayınlandı. Bir kez daha 'sporun birleştirici gücü' ortaya çıktı.
Çok sporla haşir neşir değilim ama görünen köy de klavuz istemez. Neden Gaziantep te spora ilgi her geçen gün azalıyor.. Neden Gaziantep spor kentle barışık değil...Kentle barışık olmayan bir takım nasıl kentin birleştrici gücü olur...
KİŞİSEL HIRS HER ALANDA
Asyada maymınu yakalamak için Bir Hindistan cevizi oyulur ve iple bir ağaca veya yerdeki bir kazığa bağlanır. Hindistan cevizinin altına ince bir yarık açılır ve oradan içine tatlı bir yiyecek konur. Bu yarık sadece maymunun elini açıkken sokacağı kadar büyüklüktedir, yumruk yaptığında elini dışarı çıkaramaz. Maymun, tatlının kokusunu alır, yiyeceği yakalamak için elini içeri sokar ve yiyeceği kavrar, ama yiyecek elindeyken elini dışarı çıkarması olanaksızdır. Sıkıca yumruk yapılmış el, bu yarıktan dışarı çıkmaz. Avcılar geldiğinde, maymun çılgına döner ama kaçamaz. Aslında bu maymunu, tutsak eden hiç birşey yoktur. Onu sadece onun kendi bağımlılığının gücü tutsak etmiştir. Yapması gereken tek şey elini açıp yiyeceği bırakmaktır. Ama zihninde açgözlülüğü o kadar güçlüdür ki bu tuzaktan kurtulan maymun çok nadir görülür.
Bizi tuzağa düşüren ve orada kalmamıza neden olan şey, arzularımız, kişisel bir takım hırslarımız ve zihnimizde onlara bağımlı oluşumuzdur. Ve bu bağımlılık siyasette sporda her alanda kendini gösterir.. |