Terörle yatıp terörle kalkıyoruz. Herkes tehdit altında,her yer tüm ülkeler terörün hedefinde. Hergün haber bültenleri başlarken "şimdi, aldığımız son dakika haberi" anonsunu duyunca ki, biliyoruz ki terör var ölüm var. Neredeyse bu anonsu hergün duymaya başladık.. Hergün terör var ölüm haberleri ne zaman bitecek diye beklemeye dua etmeye başladık.. Aslında şunu belirtmeliyim ki terör konusunda hükümetler siyasi kararlılıkların zayıf olması ve takınılan yanlış politikalar yüzünden bu illetin artarak çoğalmasına sebep oldu diye düşünüyorum.
Ülkemizin dışında örneğin Fransa da Yaşananlar, dünya egemenlerinin örtülü veya açık bir biçimde çıkarlarını savunmak için Ortadoğu'da sahne almasının yansımalarıdır. Küresel egemenlerin Ortadoğu'da yürüttüğü mühendisliğin sonuçlarıdır aslında tanık olduğumuz. Bir biçimde bu tasarımda rol olanları er ya da geç yürüttüğü politikaların yarattığı terör vurur sözü gözümüzün önüne serilmiştir. Yani terör onu besleyenlerin koynunda bir yılan olur ve onları ısırır.
Bugün Terörün asıl amacı hedefe ulaşmak değildir. Oluşturduğu kargaşa, kaos ve korku ile halkı infiale sevk ederek korkunun krallığını sürdürmektedir. Şöyle bir kıyaslama yaparsak ki teşbihte hata olmaz. Terörle yaşam, enflasyonla yaşama benzer. Nasıl ki enflasyonlu yaşam kimilerinin çok hoşuna gider, paralarına para katarlar, hatta varlıklarını enflasyona borçlu zenginler ortaya çıkar, işte terörlü yaşamda da benzeri bir süreç işler. Terörden beslenenler vardır.. Ve terörün bittiğini istemezler.
Terör her yerde terördür artık dünya küreselleşmiştir, benim ülkem senin ülken, onun başkenti, bunun başkenti yok; tüm başkentler, tüm kentler, kasabalar ve de köyler, terörün tehditiyle karşı karşıyadır. Twitter de paylaştığım gibi, bu gün sivil insanlar öldürülüyorsa hangi kesimden olursa olsun, yarın diğer tarafında nasipleneceğini unutmaması gerekir. Ölümün rengi yoktur.
Albert Einstein, der ki: “Ben savaşı ve o soğuk silahları öylesine tiksindirici ve aşağılayıcı buluyorum ki böyle iğrenç bir eyleme katılmaktansa kendimi yok ederim daha iyi. Benim anlayışıma göre sıradan bir cinayet, savaşta adam öldürmekten daha kötü değildir”.
Yine kuranı-Kerimde Kim, bir cana veya yeryüzünde bozgunculuk çıkartmaya karşılık olmaksızın, haksız yere bir cana kıyarsa, bütün insanları öldürmüş gibi olur. Her kim bir can kurtarırsa, bütün insanları kurtarmış gibi olur ,denilmiştir.
Türkiye'de toplanan G20 zirvesinde bence şu sorular sorgulanmalı...
Bugün için Silahlanmaya en çok bütçe ayıran 20 ülkeyi
2-Silah piyasasını, dünya ticaretinin yüzdesel olarak kaçına tekabül ediyor.
3-Silah ticaretinde devletlerin yanında bu silah ticaretinden kazançlı çıkan üretici ve komisyoncuların yüksek kazançlar için izledikleri lobi faaliyetleri
4-Bugün dünyanın en karmaşık coğrafyası neden Ortadoğu . Bugün dünya ekonomisi için Ortadoğudaki Enerji yatakları neden önemli ve bugün o enerji yataklarına hangi ekonomiler muhtaç ve ilerde bu yatakların ele geçirilmemesi sonucunda büyük ekonomilerin ne gibi zarar göreceklerini
Ümidimiz ve dileğimiz odur ki.. Masumlar zarar görmemeli. İnsanların yaşam hakkı ellerinden alınmamalı ve unutulmamalı. Yaşam hakkı kutsaldır.. Duamız ülkemize ve tüm insanlığa huzur gelmesi..
|