Türkiye tam bir “gariplikler ülkesi”
Bir yandan sanat dünyasında daha ziyade Pippa Bacca adıyla tanınan İtalyan sanatçı Giuseppina Pasqualino’nun Gebze’de tecavüz edilerek öldürülmesi başta Türkiye ve İtalya olmak üzere tüm dünyada büyük yankı yaratırken, diğer yandan da davul zurna eşliğinde “turizm haftası” kutluyoruz.
'Barış mesajı' vermek için ülkemizi baştan başa beyaz gelinlikle geçmeye çalışan Giuseppina Pasqualino di Marineo'nun vahşice öldürülmesi Türkiye için bir utançtır.
Evet suç kişiseldir ama dünyanın her yerinde, barış, ekmek, su gibi bir ihtiyaç haline gelmiş iken sanatçı duyarlılığı ile dünyada barışı haykırmak için kıtalar arası barış yolculuğuna çıkan Bacca’nın ülkemizde öldürülmüş olmasının dayanılmaz ağırlığını 72 milyon Türk vatandaşı paylaşmak zorundadır.
Güncel Gazetesi olarak; başta Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey olmak üzere Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can ve Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı’ya bir çağrıda bulunuyoruz.
Gelin hem “Giuseppina Pasqualino”nun adını hem de “barış”ı ölümsüzleştirelim.
Yapılması gereken şey çok basit…
Gaziantep’te bir tesise, parka ya da bulvara “Giuseppina Pasqualino”nun adını vermek yeterli olacak.
Böylece İtalyan ailenin acısı bir nebze de olsa hafifleyecek, Türk-İtalyan ilişkileri yeni bir ivme kazanacak ve daha da önemlisi topraklarımızda “barış kültürü” bir kez daha filizlenecektir.
Bakalım bu önerimize kimler sahip çıkacak. |