1968 Mayıs ayında yani tam 40 yıl önce ilkokul mezuniyetimize Kaymakam geldi.
O zamanlar; aileler çocuklarını okutma taraftarı değildi. Kaymakam başarılı ve çalışkan, okumak isteyen çocukların ailesi ile görüşerek ben dahil 20’ye yakın çocuğun okula gitmesini sağladı.
Kaykamam’dan çok etkilenmiştim, köylülerde Kaykamam’a ilgi ve saygı gösteriyorlardı. Bende o zaman İnsanların ayağına giderek sorunların yerinde görülmesini ve çözülmesini sağlayacak idareci ve yönetici olmak istiyordum.
40 yıldan bu yana ilçemize 20 Kaymakam geldi gitti, köyümüze uğramadılar bile. Şimdi Kaymakam köye gelmiş köylüler sevinmiş ve mutlu olmuşlar. Bende bizim köyü hatırlayan Kaymakam'a sonsuz teşekürler ediyorum.
Okulların kapanacağı şu günlerde kuruklığı had safhada olduğu mevsimde, köylülerin moralinin sıfır olduğu bu dönemde Kaymakam bey köylere giderek okumak isteyen çocukların aileleri ile görüşerek okumalarına vesile olursa çok sevineceğim. Belki de içlerinden biri köylere giden sizin gibi çalışkan bir Kaymakam olur, bunada sizde vesile olmuş olursunuz. Size de ölünceye kadar minnettar olur. Sizinde en büyük eseriniz ve servetiniz olur. Öğrendiğim kadarıyla köylüler sizi çok seviyor.
2004 yılında Halep'e gitmiştim. Sınır köylerini gezen Suriye Devlet Başkanının eşi Esma Sultan inanın az sayıda bir koruma ile köylüleri geziyordu. Köylülerde Esma Sultan'ı sevinç çığlıklarıyla karşılamışlardı. Bu durumdan ben çok etkilendim, o zaman bizim köye Kaymakam bile gelmiyordu.
Köylülerin zor bir dönem geçirdiği bu günlerde siyasilerden umudunu kesen köylüler en azından devletin yanında olduğunu bilsinler, umutsuzluğa kapılmasınlar. Şairin dediği gibi
"O UZAKTAKİ YER 40 YIL SONRADA OLSA HATIRLANAN KERSENTAŞ KÖYÜDÜR"
Manavgat Çayı İsrail'e ulaştı, Fırat’ın suyu Kersentaş'a ulaşamadı. Söylenecek söz kalmadı. |