Gaziantepspor dün Kamil Ocak stadında son 25 dakikada oynadığı etkili futbolla Fenerbahçe’yi mağlup etme başarısını gösterdi. Özellikle Cesar’ın kritik gol vuruşları galibiyette önemli rol oynadı. İlk yarıda her 2 takımında orta sahaya verdiği yoğunlaşma, rakibi oynatmama düşüncesi sonucu çok önemli pozisyonlar oluşmadı. Fenerbahçe Semih’in mükemmel kafa vuruşu ile ilk yarıyı önde kapadı.
Gaziantepspor ikinci yarıda yaptığı Erman Özgür ve Ferdi değişikliği ile son 25 dakikada Fenerbahçe üzerinde etkili pres yaparak rakibini kendi alanına hapsetti. Ve Fenerbahçe kontrataklarını yaptığı presle başlamadan önlemesini bildi. Golcüsü Julio Cesar’ın da müthiş vuruşlarıyla Fenerbahçe’ye beklemediği bir darbe vurdu. Gaziantepspor sanılmasın ki mükemmel oynadı. Sadece mücadele etmeye çalıştı. Özelliklede Gaziantepspor’un Fenerbahçe’nin yenilmezlik ünvanını silmek için daha arzulu oynaması, Fenerbahçe’nin beklediği perfonmansı gösterememesi ve önemli oyuncuların kadroda olmayışı Gaziantepspor lehine önemli etkenlerdi. Ben Gaziantepspor’un hocasını ilk defa eleştirmek istiyorum. Ne olursa olsun Deumi, Erman ve Beto bu takımda şayet sakat değilseler, cezalı değilseler, oynamalarına bir engel yoksa, ilk 11’de oynaması gereken oyunculardı. Aynı tür 2 forvet oyuncusunun sahada olması Gaziantepspor’a hiçbir katkı sağlamadı. Özellikle Jorginho’nun halen adapte olmadığı görüldü. Böyle önemli bir maçta Beto’nun tercih edilmemesi büyük bir hataydı.
Her şeye rağmen son dakikalarda da olsa böyle bir galibiyeti camiamıza yaşatan başta futbolcuları ve emeği geçen herkesi kutluyorum. |