Haziran ayında yapılacak olan genel seçimlerde Gaziantep’te CHP’lilerin beklentisi ve benimde hayalimdeki aday belirlemesi; CHP’nin milletvekili adaylarının partiye kayıtlı tüm üyelerin oy kullanabileceği şekilde ön seçimle yapmasıdır.
Son 30 yılda yapılan seçimlerde aday belirlemesinde etkin olan sistemin işe yaramadığı ve çürüdüğü artık herkes tarafından bilinmektedir.
2002 ve 2007 genel seçimlerde yapılan önseçim çalışmalarına katıldım. Çok olumsuz şeylerle karşılaştım. Bir köyün 4 delegesi var partiye 2 oy çıkıyor. Delegeleri araştırdım, karşıma bir başka partili ve geçmişte o partinin siyasetinde bilfiil çalışan kişi çıktı.
Bu kişi nasıl delege olmuş? derseniz..
İlçe başkanın yakınını yakını olduğu için delege yapılmış.
Yine bir ilçemizin köyünün delegesi olarak Burç’ta oturan bir vatandaş delege olarak kaydedilmiş. Bu delegenin oturduğu yer ile delegesi olduğu köyün arası 80 kilometre!.
Bu olumsuzlukları birçok somut örnekle çoğaltmak mümkün.
CHP artık halkın heyecanına, benim de hayallerime kulak vermeli.
Milletvekili adayları sadece delegelerin değil kayıtlı üyelerin oylarıyla belirlenmeli ve ön seçimin böyle yapılacağı da bir an önce ilan edilmelidir.
Partide emeği olmayan ve ancak seçim zamanlarında ortaya çıkan adayların haksız bir şekilde milletvekili aday listelerinde yer almanın önüne geçilmelidir.
Son 30 yılda güya ön seçimle (!) TBMM’ye gönderdiğimiz milletvekillerinin büyük çoğunluğu haksız yere seçildiğinden, daha doğrusu bu kişiler atanan kişiler olduğundan seçmenlerin beklentilerini ve ihtiyaçlarını karşılayamamış ve halkın gerisinde kalmıştır.
Kayıtlı üyelerle adaylar belirlenirse bu kez hak edenlerin seçileceğine ve haksızlığın giderileceğine ve şaibelerinde ortadan kalkacağını inanıyorum.
CHP yöneticilerine tekrar sesleniyorum gelin halkın beklentisini benimde hayallerimi yıkmayın bu ilki gerçekleştirin.
İnanın farkı bu kez sandıklarda göreceksiniz..
halilyilmazgg@hotmail.com |