Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BAŞKA ADAM, FIRSATÇILIK VE SİYASET

Yazının Giriş Tarihi: 04.10.2020 14:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 09:05

Halk nezdinde dürüst olmak, ahlaklı görünmek ve güven duyulmak artık başlı başına bir değerdir.

Vatandaşın gözünde aynı ve belli kişilerin daha fazla siyasetin, kurumların içinde bulunması siyasette başka adam yok mu güvensizliğini getirmiştir. Siyaset yeni isimler, yeni vizyonlar, yeni yüzlerle beslenirse başarı yakalanır. Sohbetlerde, veya siyasi konuşmalarda aynı adam aday olacak, falanca oda başkanı destek verecek, veya aday olacak gibi söylemler çok. Hakikaten neden hep aynı kişiler her yerde başka adam mı yok. Veya bu zamanın geçerli parolası olan parası olan düdüğümü çalar. İşte bu yüzden vatandaş yerel ve genel siyasette uygulanan politikalara güvenmiyor. Siyasette denenip de başarısızlığı kanıtlanmış, memleketine hiç bir faydası olmamış biri ile, denenmemiş ama başarılı olma iddiası ve heyecanı ile ortaya çıkan birisi arasında fark vardır diye düşünüyorum.

FIRSATÇILIK

Nasıl fırsatçı bir toplum olduk. Kredi faizleri düşer, ev ve araba fiyatları artar; uzaktan eğitime geçilir, bilgisayar ve tablet fiyatları 3-4'e katlanır. Eğitim araçlarına ulaşmak zorlaştırılıyor? Eve internet randevusu bile haftalar süren bir çile. Bazıları için fırsatlar ülkesiyiz, bazıları için ise zulüm. Terazi var tartı var. Toprağın altı var hesap var ölüm var.

HERŞEYE SİYASET GÖZÜ İLE BAKMAK

Memleketimde çoğu insan her şeye siyaset gözüyle bakıyor. Sanki memleketin tek virüsü siyaset. Birlik olmaya ihtiyacımız olduğu şu günlerde virüs bile birleştiremiyor bizi Koronalı günler artık hayatımızda. Ve yine görünen o ki bir kısım virüsle yaşam mücadelesi verirken bir kısım da zeka seviyesiyle mücadele veriyor. Her ne kadar üzüntü ve stres yaşam enerjimizi çalarak, birbirimizi olumsuz etkilememize sebep olsa da biz her halukarda birbirimizin yaşam ve sağlık haklarını gözetmeli, kendi sağlığımızla birlikte başkalarını da düşünmeliyiz. Ölüm var, kesin haber yayalım.

SİYASETÇİ DEMEK

Siyasetçi demek tüm söz ve davranışlarıyla kendilerini, kamuoyunun kontrolüne bırakmış kişi demektir. Siyasiler mutluluk duydukları alkışlar kadar eleştirilere de katlanmak durumundadır. Vatandaşa sorduğumuz soruya gelen cevapları irdelediğimizde vatandaş hizmete aç. Ama memleketimin belediyesi eskiye nazaran daha iyi, daha plan projesi var. Ve memlekette belediyenin olduğu hissediliyor. Vatandaşın çok bir beklentisi yok sadece Belediye Başkanı seçilenlerin başkanlıkları süresince verdikleri sözün gerçekleşmesini bekliyorlar. Bu memleket hepimizin

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.