Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BAŞKA ADAM YOK MU?

Yazının Giriş Tarihi: 07.10.2018 13:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 03:15

Halk nezdinde dürüst olmak, ahlaklı görünmek ve güven duyulmak artık başlı başına siyasi bir değer haline gelmiştir.

Vatandaşın gözünde, aynı ve belli kişilerin daha fazla siyasetin içinde bulunması da ayrıca siyasette başka adam yok mu güvensizliğini getirmiştir. Sosyal devletin önemli özelliklerinden biri de, kişilerin yeteneklerine göre fırsat eşitliği anlayışının uygulanabilir olması değil midir? Neden hep aynı kişiler her yerde. Başka adam mı yok diyerek yerel siyasette güvensizlik duygusunu pekiştiriyoruz.

ADAY PROFİLİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan belediye başkanlarına önemli mesajlar verdi.2019 Martı bizim için olmazsa olmazdır. Önümüzdeki seçimde çıtayı yükseltiyoruz. Buna uygun projeler geliştirmemiz, ekipleri oluşturmamız gerekiyor. Aday belirleme kriterlerimiz Halkın sevdiği, beğendiği veya halkın beğenisine sunduğumuzda büyük teveccüh alacak olan adaylar bizim için önceliklidir. Bizim için dürüstlük, güven ve toplumu birleştirecek, kucaklayacak olan adaylık profili öncelikli olması gereken hususlardan birisidir. Vatandaşın bağrına basacağı bir aday profilimiz önceliklidir İsraf, şatafat ve lüks gibi, toplumdan kopuk bir yaşam sürenler bizimle olamazlar dedi.

İnşallah böyle aday profilleri vardır.

YEREL SEÇİMLERDE DENGELER DEĞİŞEBİLİR

Yerel seçimler, bundan önceki yerel seçimlerinden farklı olacak gibi. Kağıt üstündeki hesaplamalar önemli ama yerel seçimde aday çok daha önemli. Ne yapıp edip doğru adayı bulacaksın ve halkın karşısına çıkaracaksın. Ancak sadece adayı bulmak da yetmiyor. İlçe belediye başkanlığı ve meclis üyeliklerine de o şehrin siyasal, sosyal, coğrafi haritasına uygun isimler de bulmak gerekiyor. Görünen o ki önümüzdeki yerel seçimlerde birkaç istisna dışında hiçbir yer, hiçbir siyasi parti için çantada keklik değil. Hatta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti il başkanları ve belediye başkanlarını uyararak, "24 Haziran'ın fotoğrafını çok iyi çekmeliyiz. Mart yerel seçimlerinin startını vereceğiz. Kaşına gözüne değil hem iş bitirme potansiyeline hem halkla uyumuna bakarak adım atmak durumundayız. Adım atacağız ki yerel seçimler de bu seçimlere benzemesin" dedi.

DEVLET HASTANELERİNİN SORUNU

Memleketimde en büyük sorunlardan biri devlet hastanesindeki hijyen problemidir. Birazda ilgisizlik. Sağlığını iyileştirmek içen giden kişilerin öncelikle bulunduğu ortam sağlıklı olmalıdır, hasta olmadan giden insanların hasta olarak çıktığı bir yer olmamalıdır. Sağlık problemi için tedaviye giden bir insan, normal şartlarda olduğu durumdan çok daha zor bir halde tedavi olmak için orada bulunurken hastane ortamının temiz, rahat, konforlu, saatlerce zaten zorluklarla orada bulunan insanların sıra beklemeyeceği bir sistem, sıra bekleyeceği sırada rahatlıkla oturarak bekleyebileceği temiz alanlar ve özellikle yardımsever, iyi niyetli, bu işe gönül veren insanlar (Eğitimli personel) tarafından tedavisi süresince dayanabilir bir ortam olması gerekmektedir. Hayvanlar sevilmeli ama bir kedinin acilde işi olmamalı. İnsan sağlığından daha önemli hiçbir şeyin olmadığı bu hayatta, bu memlekette özel hastaneye gidemeyecek geliri olan, hatta geliri olmayan, yaşlı, hamile vb. gibi tüm insanlarımızın artık kendi memleketinde devlet hastanesinde geçirdiği bir tecrübe sonrasında 'Allah kimseyi hasta etmesin, hastaneye sağlıklı giren hasta çıkar' dedirtmesin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.