Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BU KADARDA OLMAZ SOYGUN VE UTANMAZLIK

Yazının Giriş Tarihi: 13.12.2020 14:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 07:39

Vatandaş elektrik faturasını ödemekte zorluk yaşarken, elektrik şirketlerinin temsil, ağırlama ve seyahat gibi keyfi giderlerinin faturalara eklenmesi yönünde karar alındı. Karara göre, elektrik dağıtım şirketlerinin yıl içinde yaptıkları temsil ve ağırlama giderleri, üye oldukları derneklere ödedikleri aidatlar, verdikleri ilanların giderleri gibi tüketiciyi ilgilendirmeyen birçok harcama vatandaşın ödediği elektrik faturalarına yansıtılacak.

HER TÜRLÜ MASRAF VATANDAŞIN SIRTINA

Ne yazarsan yaz ne söylersen söyle masraflar vatandaşa binmeye devam ediyor. Elektrik dağıtım ve tedarik şirketlerinin yaptıkları temsil ve ağırlama gibi harcamaların elektrik faturalarına yansıtıldığının ortaya çıkmasının ardından bir kötü haber de doğalgaz faturalarından geldi. Doğalgazda personel, kira, bakım ve onarım gibi şirketten şirkete değişen işletme giderlerinin her ilde farklı satış fiyatı oluşmasına ve vatandaşın doğalgaz faturalarına yansıtılmasına neden olduğu vurgulandı.

SİYASETÇİDEN BEKLENTİLER

Zaman. zaman siyasetçiler hakkında yazıp çiziyoruz. Siyasetçi demek tüm söz ve davranışlarıyla kendilerini, kamuoyunun kontrolüne bırakmış kişilerdir. Siyasiler mutluluk duydukları övgüler ve alkışlar kadar eleştirilere de katlanmak durumundadır. Sorduğumuz soruya gelen cevapları irdelediğimizde vatandaş hiç bir milletvekiline, belediye başkanına şunu yaptı veya yapamadı demiyor. Vatandaş siyasileri yanlarında ve ulaşılabilinirlik istiyor. Politika yaptıkları süresince verdikleri sözün gerçekleşmesini bekliyorlar.

YERLİ MALI HAFTASI

Bu hafta yerli malı haftası imiş. Yeni adıyla, Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası Her yıl Aralık ayında kutlanan yerli malı haftasının bir önemi kaldımı bilmiyorum ama yerli malımız pek kalmadı gibi. Eskiden okulda ülkemizde yetişen meyve, sebze ve yemişleri okula getirip, sınıflarda sofralar kurar, yer, içer kutlama yapardık. Kompozisyon yazar, şiirler okurduk. Dilimizde "yerli malı yurdun malı, herkes onu kullanmalı" sloganı vardı. Haftanın amacı, yerli tüketimin bilinçli olarak artırılması olurdu. Bu hafta süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve ”yerli malı kullanmanın önemi” vurgulanır, tüketilecek ürünlerin yerli ürünlerden seçilmesinin gerekliliği anlatılırdı. Şimdi giyimden, gıdaya otomotivden, içeceğe, hatta dizi filmlere kadar arayışlar hep yabancı.

FETÖ BİTMELİ

FETÖ davalarında bazıları itirafçı olarak yaptıkları yanına kar kar kalırken FETÖ ile ilgisi alakası olmayanlar mağdur edildi. FETÖ zamanında ticarette yükselenler daha sonra kendilerini başka mecralara attılar. Aslında il ve ilçelerde arsa tahsislerinin ve imar uygulamalarının incelenmesi lazım. İmar rantı denilen haksız kazançtan kimler faydalanmış. Belki de FETÖ'nün ayak izleri buradadır. Hatta bir avukat arkadaşım beyni oradadır demişti. Yani demem o ki artık yargı haklıyı haksızı, mağduru, terör örgütü üyesini ayırt etmeli kurunun yanında yaş yanmamalı. FETÖ terör örgütüne taviz verilmemelidir.

AYIRT EDİLECEK

Bu günler aynı zamanda gerçek liderlerle çakma liderlerin apaçık farklılaştığı günler olacak. Bu günlerin tartışmasız kahramanları başta sağlıkçılar ve süreci sıkıntılarla geçiren vatandaş. Sahi vatandaşa moral verecek, yardım edecek böyüklerimiz nerede? Zor zamanlar gerçek kahramanları ortaya çıkarır. Zor zamanlar geçiren bu millet bunun ayrımını çok iyi yapacak.

GÖRÜNTÜ VAR SES YOK

Kimse siyasi bir yazı olarak algılamasın ama bu salgın sürecinde Tüm Gaziantep Milletvekilleri dahil sadece üç milletvekili Ahmet Uzer, Mehmet Sait Kirazoğlu ve Müslüm Yüksel'in sorun ve sıkıntıları dile getirme bir yanan vatandaşa bir söylem ne bir açıklama, ne de bir konuşmalarını gördüm. Halk tabiri ile 'Görüntüleri var, ses yok' gibi

HERŞEY GEÇER

Tüm karanlıklar aydınlanır, tüm zorluklar geçer. Siz yeter ki umudunuzu yitirmeyin, İnanç. umut. güven varsa hayat güzeldir. Zahmeti gider rahmeti kalır. Hayat; imtihan, sabır ve mücadeledir. Mücadele ve zahmetin olmadığı bir hayat değersiz bir hayattır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.