Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DARBEYE KARŞI (15 TEMMUZ)

Yazının Giriş Tarihi: 15.07.2019 12:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 08:33

Bu ülkede askeri darbeler çare olmadı.

Bundan sonra da olmayacak.

Bu darbe girişimi sürecinde vatandaşın darbe girişimine gösterdiği tepki iyi okunmalı ve değerlendirmelidir.

15 Temmuz 2016 gecesi başlatılan darbe teşebbüsü halkın ve sivil toplum kuruluşlarının karşı çıkmasıyla engellenmesi, ülke için sevindiricidir büyük bir kazanımdır.

Bu son kanlı darbe teşebbüsü kişisel ikbal ve iktidar hırsıyla kendisine tabi olan insanları kullanarak Türkiye'yi uçurumdan aşağı atmak isteyen Fethullah Gülen'in kendi iktidarını kurmak ve seçilmiş hükümeti yok etme yönündeki son ve ölümcül hamlesiydi. Halkın gücü karşısında başarısız oldu. Fethullah Gülen siyasi olarak intihar etti.

Türkiye'nin 81 ilinde vatandaşlar, tarihte görülmemiş bir coşkuyla Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi bir grup asker tarafından yapılan darbe girişimine tepki göstermek için meydanları doldurdu. Meydanları dolduranların büyük çoğunluğu sabaha kadar meydanları terk etmeyerek beklediler ve hatta yerlerde uyudular. Adeta halk Türkiye’de bir oldu birlik oldu tek yürek oldu. Sade vatandaştan, Basın mensubuna,STK’lara kadar herkes birlik ve beraberlik sergiledi.. Özellikle Gaziantep’teki yerel basın muaazzam birliktelik ve sağduyu örneği gösterdi.

Yetkililerinde sık sık uyardığı üzere, vatandaş olarak bizler çok ama çok dikkat etmeliyiz "meşru müdafaa" yapılırken, halk, aralarına katılan provokatörlerin gazına ya da oyununa gelerek, bu "direnişin" ya da "darbeye karşı çıkışın" hukuksal ve demokratik "haklılığını" zedelemekten çekinmeliyiz.

"Milli iradenin" temsil edildiği TBMM'ni bombalayacak kadar gözü dönmüş bu "vatan ve millet düşmanlarından", emir kulu "masum Mehmetçikleri" nasıl ayrı tutuyorsak; darbecilere karşı direnen genel vatandaşı da onları gaza ve oyuna getirmek isteyen provokatörleride ayrı tutup itibar etmemeliyiz...

Halk 15 Temmuz gecesi, darbecilere darbe yaptı, tarih yazdı. Adını tarihe, darbecilere darbe yapan bir halk olarak yazdı.

Bir dönem kapandı. Biz halk olarak birlik ve beraberliğimizi tesis ettiğimiz takdirde, bizi hiç kimsenin yenemeyeceğini tüm dünyaya ispat ettik.

Allah Ülkemizi, Devletimizi ve Milletimizi her türlü belalardan korusun..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.