Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DİJİTAL PİYASA ARAYIŞI

Yazının Giriş Tarihi: 16.02.2020 13:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 11:20

İnternet erişiminin ve kullanım oranının yaygınlaşması internette yer alan içerikler tüketiciler için çok büyük bir önem arz etmeye başladı. Markalar özellikle son birkaç yılda dijital reklamlara yöneldi. Bu yönelmenin gün geçtikçe daha da büyüyeceği tahmin edilmektedir.

Dijital medya gelişmeye ve yaratıcılığa çok açık bir alan. Yapılabilecekler sınırsız. Ve büyük bütçe gerektirmeden çok efektif çalışmalar yapabiliyorsunuz. Artık markaların bunu keşfettiğini söyleyebiliriz.

Dijital medya çok uygun zemin. Ferdi çalışmalar dahil küçük şirketler bile bu mecrayı çok etkili kullanabilir. Ancak bu avantaja rağmen yine dijital medyanın ağırlıklı olarak büyük firmalar ve holdingler tarafından kullanıldığını görüyoruz. Markalar artık ürünlerini, çalışmalarını sadece lansman, fuar gibi kısa süreli ve pahalı bir kampanya olarak düşünmüyorlar. Dijital tanıtımlarla markanın uzun dönem planlarının, stratejilerinin oluşturulmasında da rol oynuyorlar.

Dijital medyanın reklam ve PR kısmına büyük markalar kafa yoruyor, bu oyuncular burada da başarılı projelerde yer alıyor. Önemli markalar artık düzenlenen fiziki fuarlara bile katılmıyorlar. Markaların bu fuarlara katılmama nedeni dijital medyadan etkisiz olması ve fuarlardan geri dönüşümün olmaması veya tanıtım eksikliği olarak görülüyor.

Sektörün portalı olmayı başaran internet siteleri, internetteki arama motorları gibi mecralar fuarların tahtını sallamaya başladı. Bir ürün aradığında önce internete koşan firmalar kendi ürünlerini neden internette tanıtmadıklarını sorgulamaya başladı. Markalar daha uygun fiyatlı olan aynı zamanda fuarlardan daha etkili olan ve geniş kitlelere ulaşan internet portalları ve dijital reklamlara yönelerek kullanmaya başladı. .Bu sebeple firmalar kaynaklarını daha verimli kullanmak adına, tanıtım bütçelerini gözden geçiriyor ve en düşük maliyetle en yüksek tanıtım sağlayacak ve verim alacak yatırımlar yapmaya yöneliyor.

Türkiye’de küçük firmalar ve aile şirketleri, Dijital PR’ın çok fazla farkında değiller. Onlar için klasik mecralar daha gündemde. Ancak tüketici tarafından dijital reklamın etkisinin ne denli büyük olduğunu fark edince bu anlayışın değişeceğine inanıyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.