Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DİK DURMA

Yazının Giriş Tarihi: 21.08.2022 12:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 12:16

Vatandaş diyor ki; Ne ağlayacak durumumuz var ne gülecek halimiz Eskiler memleketin halini anlatmak için; “Va veyletül memalik, va veyletül ahali!” (Vah zavallı memleket vah zavallı ahali) derlermiş. Bizde diyoruz ki; Allah bu milletin yardımcısı olsun. Gidiyor gitmekte olan hayatımız. Gidişat yorsada, ahvalimiz iç güveyinden hallice olsada Eyvallah deyip, işin, aşın, eşin, kazancın, ömrün ve de ölümün en hayırlısına talibiz şükür ile

Öte yandan gazetecilik nankör bir meslek. Ne asaya ne musaya yaranırsın. Herkes illaki birilerini övecek diye bir şey yok. Herkes yalaka olmak zorunda değil. Herkes yalakalık yapacak diye bir kaide yok. Çöpsüz üzüm değiliz. Bizler bazı siyasilerin, bazı koltuk sahiplerinin ve bazı kişilerin fikirleriyle, fikrimiz uyuşmayabilir. Hangi görüşten olursa olsun Bizim için hak hukuk, doğruluk, memleket ve güzel şeyler kırmızı çizgimizdir. Bu zamanda vicdanlı bir duruş beş para etmese de, duruşumuz bu minval üzeredir. Gücün, kişilerin ve yaygaranın karşısında eğilen değil, hakkın yanında kararlı ve dik duruş her zaman kazandırır.

FAYDASIZLAR

Herhangi faydalı bir şey üretmeyen, rutin işlerle günü kapatan, etliye sütlüye karışmayan, memleket için proje üretmekten yoksun, boynu kravatlı, memleketin bir kaç basamak daha yükseğe çıkmasına katkısı olmayan, el üstünde tutulan, baş tacı edilen ne çok faydasız insan var. Adı, rütbesi ve makamı ne olursa olsun.

Unvanı makamı koltuğu olan durumdan vazife çıkaran sadece sosyal medyada görünen, menfaati olunca ortada gözüken ama memleket için hiçbir anlamlı değer üretemeyen yalaka ve hiçbir insanın hayatına dokunamayan öyle kişiler var ki. Bunların temel vasıfları kompleksli olma, kendini elit görme, hırs, menfaat düşkünlüğü ve tanınır olma arzusudur

ŞAŞIRMIYORUZ

Memleket gündemindeki hiçbir olaya "bu kadarı da olmaz" demiyoruz ve olan hiç bir şeye şaşırmıyoruz.l Çünkü herşeye alıştık. Arada bir "ne olacak bu ahvalimiz" deyip sinir stres yapıyoruz hepsi bu.

Vaktimiz, ahvalimiz, akıbetimiz hayr,

Dünya ve ahiret rızkımız bereketli olsun.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.